Τετάρτη, Μαΐου 3

Νοθευμένο εκλογικό αποτέλεσμα στις 21 Μαΐου…με συγκυβέρνηση ΝΔ με ΠΑΣΟΚ, 153 έδρες και Μητσοτάκη πρωθυπουργό

Με τους πρωτοφανείς αποκλεισμούς το ποσοστό των κομμάτων εκτός Βουλής διαμορφώνεται σε πάνω από 8% αγγίζει το 9% και προφανώς ευνοεί τα εκλογικά σενάρια του Μητσοτάκη
Το εκλογικό αποτέλεσμα στις 21 Μάιου 2023 στην Ελλάδα θα επιτρέψει τον σχηματισμό συγκυβέρνησης ΝΔ με ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη αλλά το αποτέλεσμα της κάλπης μετά από αυτά τα πρωτοφανή που συνέβησαν με τους αποκλεισμούς κομμάτων, και ειδικά του Εθνικού κόμματος Έλληνες.
Με αστείο σκεπτικό ότι απεργάζεται σχέδια κατάλυσης του πολιτεύματος, ο Άρειος Πάγος αποδείχθηκε υποχείριο της κυβέρνησης, έχασε την νομική τους αυτοτέλεια και αποδείχθηκε ότι δεν είναι θεματοφύλακας του Συντάγματος αλλά… των σχεδιασμών της κυβέρνησης….
Με τους πρωτοφανείς αποκλεισμούς το ποσοστό των κομμάτων εκτός Βουλής διαμορφώνεται σε πάνω από 8% αγγίζει το 9% και προφανώς ευνοεί τα εκλογικά σενάρια του Μητσοτάκη.

Η απομάκρυνση της Νέας Δημοκρατίας από τη δεξιά της πτέρυγα, σε συνδυασμό με τη στροφή προς το κέντρο και νεκρούς πολιτικούς σχηματισμούς, όπως το Ποτάμι, με αποκορύφωμα το τραγικά μέτριο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της, δεν επιτρέπουν αισιοδοξία για αυτοδυναμία.
Το πρωτοφανές μπλόκο κατά όλων των δεξιών κομμάτων με προσχηματικούς, αντισυνταγματικούς και αστείους ισχυρισμούς έχει προκαλέσει οργή σε αυτοπροσδιοριζόμενους δεξιούς ψηφοφόρους.
Έτσι λοιπόν φοβούνται στη Νέα Δημοκρατία ότι η οργισμένη ψήφος, με το επιχείρημα ότι «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου» και θα δούμε μετακινήσεις ψηφοφόρων σε κόμματα που θα εισέλθουν στη Βουλή.
Προφανώς όμως οι δεξιοί ψηφοφόροι δεν θα πάνε στη Νέα Δημοκρατία.

Η στρατηγική Ανδρουλάκη

Από την άλλη πλευρά ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχει θέσει έναν όρο για συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία.
Εάν στην πρώτη κάλπη στις 21 Μαΐου το άθροισμα των δύο κομμάτων, Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, καταλήγει σε έως 153 βουλευτές, ο Ανδρουλάκης θα δεχτεί τον Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό αρκεί να υπάρξει πολιτικό deal.
Με αυτόν τον τρόπο το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να συρθεί σε νέα εκλογική αναμέτρηση στις 2 Ιουλίου, όταν και η Νέα Δημοκρατία θα πάρει το κλιμακωτό εκλογικό bonus των 40 εδρών.
Στις πρώτες εκλογές στις 21 Μαΐου με 6κομματική Βουλή, άπαξ και ήταν προειλημμένη η απόφαση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου να κόψει το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, η Νέα Δημοκρατία θα εκλέξει έως 120 βουλευτές και το ΠΑΣΟΚ γύρω στους 33 βουλευτές.
Το άθροισμα αυτό μας κάνει 153 βουλευτές.
Οπότε και ο Μητσοτάκης γίνεται πρωθυπουργός, κάτι που προφανώς επιδιώκει, και συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ υπάρχει, που βολεύει και τον Ανδρουλάκη, αφού θα είναι μέλος με ισχυρή παρουσία εδρών και όχι κομπάρσος εάν η Νέα Δημοκρατία ελάμβανε και το κλιμακωτό μπόνους των 40 εδρών.
Με αυτόν τον τρόπο, η χώρα δεν μπαίνει σε μακρά προεκλογική περίοδο, ο Μητσοτάκης γίνεται πρωθυπουργός, που είναι και προσωπική φιλοδοξία, και ο Ανδρουλάκης – ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται σχεδόν ισότιμος εταίρος στη συγκυβέρνηση δύο κομμάτων.

Συγκυβέρνηση στις εκλογές στις 21 Μαΐου

Εάν θεωρητικώς η Ελλάδα οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές στις 2 Ιουλίου, επειδή αυτές δεν είναι επαναληπτικές, αλλά δεύτερη αναμέτρηση, τα κόμματα θα πρέπει να ξανακαταθέσουν στο Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου τους συνδυασμούς τους.
Οπότε δεν αποκλείεται να προκύψουν νέοι κομματικοί σχηματισμοί, ειδικά στη Δεξιά, οι οποία έχουν αποκλειστεί προκλητικά σήμερα.
Η εξουσιομανία και η εξουσιολατρεία του Μητσοτάκη όμως υπερτερεί των αποφάσεων υψηλού πολιτικού ρίσκου, οπότε δεν θα κινδυνεύσει να πάει σε δεύτερη πολιτική αναμέτρηση εάν, υπό τον απαράβατο όρο, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ αθροίζουν πάνω από 151 βουλευτές.
Έτσι λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι η Δεξιά, ακόμη και δια της απουσίας της από τη Βουλή, παίζει ρόλο στην διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού της χώρας.
Το συμπέρασμα είναι ότι θα έχουμε συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αμέσως μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

www.bankingnews.gr

 https://www.triklopodia.gr/%ce%bd%ce%bf%ce%b8%ce%b5%cf%85%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf-%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-21-%ce%bc/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .