Τετάρτη, Μαΐου 3

9-1! ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ο (μοναδικός) αρεοπαγίτης που ψήφισε υπέρ της συμμετοχής του κόμματος Κασιδιάρη...

Αποκλείστηκε ως γνωστόν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου το κόμμα  του Ηλία Κασιδιάρη με απόφαση του Α1 πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου, ...

Αποκλείστηκε ως γνωστόν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου το κόμμα  του Ηλία Κασιδιάρη με απόφαση του Α1 πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου,  με μειοψηφία την ψήφο του αρεοπαγίτη Φώτη Μουζάκη, που είχε την άποψη ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός.

Να σημειωθεί ότι είναι σπάνιο στο Α1 τμήμα να μην είναι ομόφωνες οι αποφάσεις για τα κόμματα και μάλιστα για ζήτημα αντισυνταγματικότητας. Είχε προηγηθεί η ψήφιση των δυο τροπολογιών από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη με ψήφους 9 -1 αποκλείστηκε από τις εκλογές, ενώ το κόμμα «ΕΑΝ» του Αναστάσιου Κανελλόπουλου πήρε ομόφωνα το  «πράσινο φως» συμμετοχής στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Θεωρείται βέβαιο ότι μετά τον αποκλεισμό τους οι επικεφαλής των κομμάτων θα προσφύγουν στο εκλογοδικείο, αλλά και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η απαγγελία της απόφασης έγινε σε ανοιχτή διαδικασία με τη συμμετοχή και των δέκα μελών που απαρτίζουν τη σύνθεση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου.

Η προεδρεύουσα της σύνθεσης, Ευδοξία Κιουπτσίδου, απήγγειλε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και συνολικά «κόπηκαν» 14  κόμματα. 

 http://www.press-gr.com/2023/05/9-1.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.