Τετάρτη, Μαΐου 3

9-1! ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ο (μοναδικός) αρεοπαγίτης που ψήφισε υπέρ της συμμετοχής του κόμματος Κασιδιάρη...

Αποκλείστηκε ως γνωστόν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου το κόμμα  του Ηλία Κασιδιάρη με απόφαση του Α1 πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου, ...

Αποκλείστηκε ως γνωστόν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου το κόμμα  του Ηλία Κασιδιάρη με απόφαση του Α1 πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου,  με μειοψηφία την ψήφο του αρεοπαγίτη Φώτη Μουζάκη, που είχε την άποψη ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός.

Να σημειωθεί ότι είναι σπάνιο στο Α1 τμήμα να μην είναι ομόφωνες οι αποφάσεις για τα κόμματα και μάλιστα για ζήτημα αντισυνταγματικότητας. Είχε προηγηθεί η ψήφιση των δυο τροπολογιών από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη με ψήφους 9 -1 αποκλείστηκε από τις εκλογές, ενώ το κόμμα «ΕΑΝ» του Αναστάσιου Κανελλόπουλου πήρε ομόφωνα το  «πράσινο φως» συμμετοχής στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Θεωρείται βέβαιο ότι μετά τον αποκλεισμό τους οι επικεφαλής των κομμάτων θα προσφύγουν στο εκλογοδικείο, αλλά και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η απαγγελία της απόφασης έγινε σε ανοιχτή διαδικασία με τη συμμετοχή και των δέκα μελών που απαρτίζουν τη σύνθεση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου.

Η προεδρεύουσα της σύνθεσης, Ευδοξία Κιουπτσίδου, απήγγειλε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και συνολικά «κόπηκαν» 14  κόμματα. 

 http://www.press-gr.com/2023/05/9-1.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .