Σάββατο, Μαΐου 20

BBC: Η τραγωδία με τους 57 νεκρούς επισκιάζει τις εκλογές στην Ελλάδα

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΚΑΛΠΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΣΤΕΙΩΝ - ΠΩΣ ΒΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ
BBC: Η τραγωδία με τους 57 νεκρούς επισκιάζει τις εκλογές στην Ελλάδα

Ένα μακροσκελές άρθρο - κόλαφο για τις εκλογές στην Ελλάδα, οι οποίες πραγματοποιούνται στη σκιά της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, δημοσίευσε το BBC. O δημοσιογράφος που υπογράφει το ρεπορτάζ ταξίδεψε στο Καστράκι Τρικάλων από όπου κατάγονταν τα τρία νεαρά κορίτσια που έχασαν την ζωή τους στο μοιραίο δυστύχημα και κατέγραψε την οργή των συγγενών αλλά και των κατοίκων της περιοχής. 

«Κάτω από την επιφάνεια της εντυπωσιακής φυσικής ομορφιάς της περιοχής βρίσκεται μια κοινότητα που κατακλύζεται από θλίψη. Κι αυτό γιατί τρία από τα πιο λαμπερά αστέρια τους,

που θα έπρεπε να ψήφιζαν φέτος για πρώτη φορά, σκοτώθηκαν τον Φεβρουάριο στο χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

«Ενόψει των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναφέρουν την τραγωδία ξανά και ξανά ως σύμπτωμα διαλυμένης κυβέρνησης και δυσλειτουργικού κράτους. Τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης της κεντροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας, όσο και ο προκάτοχός του Αλέξης Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν τις οικογένειες που έχασαν τη ζωή τους από το τρένο στα Τέμπη. Αλλά πάνω από όλα, είναι μια ιστορία προσωπικής απώλειας», διαπιστώνει ο δημοσιογράφος Nick Beake μιλώντας με τον πατέρα ενός από τα θύματα, της νεαρής Αναστασίας. 

«Εμείς οι συγγενείς το αποκαλούμε κρατική δολοφονία των παιδιών μας και όλων των ανθρώπων που επέβαιναν σε αυτό το τρένο», λέει ο πατέρας της Αναστασίας. «Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα θα μπορούσε να γίνει αυτό;», αναφέρει. 

«Ισχυρά οικογενειακά δίκτυα κυριαρχούν στην ελληνική πολιτική σκηνή»

Στο άρθρο γίνεται σαφές πως η Ελλάδα δεν είναι μεν η μόνη κοιτίδα πολιτικών δυναστειών, αλλά ισχυρά οικογενειακά δίκτυα εξακολουθούν να κυριαρχούν στην πολιτική σκηνή της χώρας.

«Ο πατέρας του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν κι ο ίδιος πρωθυπουργός, η αδερφή του ήταν υπουργός Εξωτερικών και ο ανιψιός του είναι ο σημερινός δήμαρχος Αθηναίων», γράφει επίσης ο δημοσιογράφος, ενώ αναφέρεται και στην παραίτηση του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή. 

«Αν και ο Καραμανλής αναγνωρίζεται μετά θάνατον πέρα από κομματικές γραμμές, ο Κώστας Καραμανλής, ξάδελφος ενός άλλου πρώην πρωθυπουργού με το ίδιο επώνυμο, αντιμετωπίζει εθνική οργή. Την επομένη του μοιραίου δυστυχήματος, ο Κώστας Καραμανλής παραιτήθηκε από υπουργός Μεταφορών, παραδεχόμενος ότι το σιδηροδρομικό δίκτυο για το οποίο ήταν υπεύθυνος δεν ήταν κατάλληλο. Ωστόσο, δημόσια δάκρυά του δεν τον εμπόδισαν από το να διεκδικήσει επανεκλογή του, γεγονός που έχει εξοργίσει πολλές από τις οικογένειες που θρηνούν», υπογραμμίζει.

 https://www.zougla.gr/greece/article/bc-i-tragodia-me-tous-57-nekrous-episkiazi-tis-ekloges-stin-elada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .