Παρασκευή, Μαΐου 5

Βασίλης Παϊτέρης: Ένας «τσιγγάνος» της πολιτικής, πήγε τώρα στο ΕΑΝ -Έχει γυρίσει σχεδόν όλα τα κόμματα

ΤΞΝΤ

Ο Αθίγγανος τραγουδιστής Βασίλης Παϊτέρης έχει στο αίμα του την πολιτική αλλά και τις… μεταγραφές. Αυτή τη φορά κατεβαίνει υποψήφιος στις εκλογές της 21ης Μαΐου με το κόμμα ΕΑΝ, του Αναστάσιου Κανελλόπουλου.

Την ανακοίνωση έκανε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Κωστής Αϊβαλιώτης, ο οποίος εντάχθηκε και αυτός στο κόμμα Κανελλόπουλου.

«Μεγάλη η χαρά μου που θα είμαι μαζί στους συνδυασμούς του ΕΑΝ με τον αγαπημένο φίλο μου και κορυφαίο τραγουδιστή Βασίλη Παϊτέρη», έγραψε ο κ. Αϊβαλιώτης.

Η πολιτική διαδρομή του Βασίλη Παϊτέρη

Ο Βασίλης Παϊτέρης, εκτός από τη μουσική του πορεία, έχει χαράξει τη δική του πολιτική καριέρα, χωρίς ωστόσο σαφές πολιτικό πρόσημο, καθώς μεταπηδά με ευκολία από το ένα κόμμα στο άλλο.

Η αρχή για τον τραγουδιστή και συνθέτη έγινε στην Πολιτική Άνοιξη, του Αντώνη Σαμαρά, δίχως να καταφέρει να εισέλθει στη Βουλή. Αυτό, ωστόσο, δεν τον πτόησε και συνέχισε να διεκδικεί θέση στον πολιτικό στίβο, αυτή τη φορά με το ΔΗΚΚΙ, του Δημήτρη Τσοβόλα.

Αν και υπήρξε φλερτ με το ΠΑΣΟΚ το 2000, οι ζυμώσεις μεταξύ του τραγουδιστή και της Χαριλάου Τρικούπη δεν προχώρησαν και έτσι το 2004 βρίσκει τον Βασίλη Παϊτέρη να δίνει το χέρι του στον Κώστα Καραμανλή για τη Β’ εκλογική περιφέρεια Αθηνών.
Η σχέση με τη ΝΔ διήρκεσε οκτώ χρόνια, καθώς το 2008 επιχείρησε να μπει στον ΣΥΡΙΖΑ. Η υποψηφιότητά του ήρθε μέσω ΔΗΚΚΙ, που παρέμενε ως συνιστώσα στον ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον ηθοποιό Γιώργο Πάντζα.

Βέβαια, δημοσιεύματα της εποχής υποστήριζαν ότι ο Βασίλης Παϊτέρης «κόπηκε» από την Κουμουνδούρου, καθώς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα έλαβαν mail με βιογραφικό του τραγουδιστή και βίντεο που τον έδειχνε να παίζει κλαρίνο έξω από τη Ρηγίλλης στις 7 Μαρτίου του 2004, πανηγυρίζοντας την εκλογική νίκη Καραμανλή. Τότε που οι Νεοδημοκράτες φώναζαν το περίφημο σύνθημα «Πάρτι, πάρτι, στις 7 του Μάρτη». Έτσι, το όνομα του Παϊτέρη σβήστηκε από τις λίστες.

Μερικά χρόνια αργότερα, τον Απρίλιο του 2019, ο τραγουδιστής βρέθηκε σε εκδήλωση του κόμματος στο Γαλάτσι και λίγες ημέρες αργότερα, κατά την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ανταλλάσσοντας χειραψία με τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Το όνειρο για την πολιτική του Βασίλη Παϊτέρη δεν έχει σβήσει και έτσι σήμερα ο τραγουδιστής διεκδικεί την ψήφο των πολιτών με το ΕΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .