Σάββατο, Μαΐου 6

Γκνου. Γένος μεγάλου βοοειδούς


Wildebeests in Maasai Mara, Kenya

 Κένυα

Το Maasai Mara στεγάζει μια ποικιλία άγριας ζωής, συμπεριλαμβανομένου ενός από τους πιο εμβληματικούς κατοίκους του - το γκνου. Τα γκνου αναφέρονται επίσης ως gnus και είναι εγγενή σε ορισμένα μέρη της Αφρικής. Υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη, τα οποία διαφοροποιούνται από τη φυσική τους εμφάνιση: τα μαύρα γκνου και τα μπλε γκνου. Αυτά τα κοινωνικά ζώα συχνά σχηματίζουν μεγάλες αγέλες που μπορούν να αριθμούν χιλιάδες.

Τα γκνου μεταναστεύουν από το Serengeti στο Maasai Mara αναζητώντας νερό και πιο πράσινα βοσκοτόπια. Η μετανάστευση των γκνου αρχίζει συνήθως τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο, όταν αρχίζει η περίοδος τοκετού. Οι νομάδες gnu παραμένουν στο Maasai Mara μέχρι τον Νοέμβριο και διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στη σταθεροποίηση του οικοσυστήματος. Οι τουρίστες συρρέουν στο Maasai Mara για να παρακολουθήσουν αυτό το απίστευτο φυσικό θέαμα.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.