Σάββατο, Μαΐου 6

Γκνου. Γένος μεγάλου βοοειδούς


Wildebeests in Maasai Mara, Kenya

 Κένυα

Το Maasai Mara στεγάζει μια ποικιλία άγριας ζωής, συμπεριλαμβανομένου ενός από τους πιο εμβληματικούς κατοίκους του - το γκνου. Τα γκνου αναφέρονται επίσης ως gnus και είναι εγγενή σε ορισμένα μέρη της Αφρικής. Υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη, τα οποία διαφοροποιούνται από τη φυσική τους εμφάνιση: τα μαύρα γκνου και τα μπλε γκνου. Αυτά τα κοινωνικά ζώα συχνά σχηματίζουν μεγάλες αγέλες που μπορούν να αριθμούν χιλιάδες.

Τα γκνου μεταναστεύουν από το Serengeti στο Maasai Mara αναζητώντας νερό και πιο πράσινα βοσκοτόπια. Η μετανάστευση των γκνου αρχίζει συνήθως τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο, όταν αρχίζει η περίοδος τοκετού. Οι νομάδες gnu παραμένουν στο Maasai Mara μέχρι τον Νοέμβριο και διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στη σταθεροποίηση του οικοσυστήματος. Οι τουρίστες συρρέουν στο Maasai Mara για να παρακολουθήσουν αυτό το απίστευτο φυσικό θέαμα.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .