Τρίτη, Μαΐου 2

Βίντεο εγκαινίων κέντρου έρευνας μαστίχας Χίου

 

Tο Σάββατο 29 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Έρευνας της Μαστίχας (ΚΕΜ), στην Καλλιμασιά Χίου. Πλήθος προσκεκλημένων από τον ιατρικό, φαρμακευτικό, επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο, γέμισε ασφυκτικά τον αύλειο χώρο του Κέντρου που άνοιξε τις πύλες του επισήμως. Ένα όνειρο χρόνων κι ένα καθοριστικό εργαλείο για την περαιτέρω έρευνα και αξιοποίηση του λευκού χρυσού της Χίου, που μαζί με τη ναυτιλία αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης του νησιού.


Το Κέντρο Έρευνας της Μαστίχας Χίου ανοίγει νέα «επενδυτικά» κανάλια, καθώς αναμένεται ότι θα συμβάλει στην παραγωγή νέων και καινοτόμων προϊόντων με βάση τη μαστίχα, με έμφαση στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας. Τα οφέλη είναι πολλαπλά, καθώς, το ΚΕΜ  θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην εξωστρέφεια και την περαιτέρω ανάπτυξη του προϊόντος.

Τα εγκαίνια του Κέντρου Έρευνας Μαστίχας Χίου τέλεσε ο Sir Μενέλαος Πάγκαλος, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της AstraZeneca. Στο πλαίσιο των εγκαινίων τιμήθηκε η Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνα Καλογήρου για την αποφασιστική συνεισφορά της στη χρηματοδότηση του έργου, η οποία μιλώντας στα εγκαίνια τόνισε ότι «με την νέα επένδυση δημιουργούνται νέες προοπτικές για το διαμάντι της Χίου, τη μαστίχα».

Χρήστος Ζαβός, Γαστρεντερολόγος, https://peptiko.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .