Κυριακή, Μαΐου 21

Δυστυχώς, έχουμε ξεφύγει

Αφού τόσο ενοχλεί τη Ν.Δ. να ψηφίσουν όποιο κόμμα θέλουν οι πολίτες, ας αφαιρέσει τα πολιτικά δικαιώματα και στους εθνικιστές ψηφοφόρους… Ας φτιάξουν μητρώο μιασμάτων: «Ή κάνετε δήλωση μετανοίας ή σας απαγορεύουμε την ψήφο!»


Η Νέα Δημοκρατία έχει άνετο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες μετρήσεις, μου λένε έγκυροι δημοσκόποι, το ζήτημα είναι ποιο θα είναι το ποσοστό της, 33% ή 36%. Δεν εντυπωσιάζομαι.

Ο κύριος Μητσοτάκης πέτυχε μέσα στην εκστρατεία να καταστήσει τους φόβους του πολιτικά γεγονότα και να προκαλέσει αμηχανία, διαφωνίες και κακοφωνία στην απαράσκευη αξιωματική

αντιπολίτευση. Κατέστησε γεγονός το σενάριο της κυβέρνησης ηττημένων, το οποίο φοβόταν από το περασμένο φθινόπωρο, όταν μίλησε για πρώτη φορά στη ΔΕΘ για «τερατογένεση». Με τη βοήθεια του κυρίου Τσακαλώτου, του κυρίου Δραγασάκη και άλλων παιδιών, κατέστησε αυτό το απίθανο σενάριο έγκυρο και τρόμαξε τα περήφανα γηρατειά, που αποτελούν το μισό εκλογικό σώμα σχεδόν.

Στην ουσία, έστρεψε την απλή αναλογική εναντίον του εμπνευστή της. Κατέστησε επίσης «γεγονός» το σύστημα πληρωμών ενός άλλου κόμματος, του MέΡΑ25, πρόβλημα που επίσης τρόμαξε τους συνταξιούχους μας, οι οποίοι έκλαιγαν μπροστά στο μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών το καλοκαίρι του 2015. Και σε αυτό του το εγχείρημα ήταν καταλυτική η συμβολή της ομάδας Τσακαλώτου, η οποία με το κείμενό της για το «συμπληρωματικό νόμισμα» έδωσε υπόσταση στο απίθανο σενάριο εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Εκμετάλλευση φόβου

Εσχάτως, ο πρωθυπουργός μετέτρεψε σε πολιτικό γεγονός τον φόβο του για την εναντίον του συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού για τις υποκλοπές. Σενάριο που κυκλοφορούσε στα πολιτικά γραφεία πολύ πριν από τον θόρυβο που προέκυψε με αφορμή τις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη περί φυλακής και του Αλέξη Τσίπρα. Και εμείς το είχαμε γράψει προ εβδομάδων και έγκυρα newsletters, τα οποία μελετά κατ’ οίκον ο κύριος πρωθυπουργός κάθε πρωί. Καιρό τώρα ήθελε ο κύριος Μητσοτάκης να κάψει το σενάριο της κυβέρνησης ειδικού σκοπού, γιατί μόνο ο ίδιος ξέρει τι έχει κάνει με τις υποκλοπές.

Και βεβαίως, με την κρίση στην οποία μπήκε ο ΣΥΡΙΖΑ δύο μέρες πριν από τις εκλογές, μετά τη χαριστική βολή Κατρούγκαλου, ο πρωθυπουργός ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Αφού τα κατάφερε, επιτυχία του, του βγάζουμε το καπέλο, τώρα μπορεί και κάνει ό,τι θέλει. Κάνει δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις γερμανικές αποζημιώσεις που, αν γίνονταν σε άλλους καιρούς, θα έριχναν την κυβέρνηση; Με την κατάλληλη κοπτοραπτική στα δελτία ειδήσεων και με ολίγο ευκαιριακό εθνικισμό για το Βορειοηπειρωτικό, το πρόβλημα ξεπερνιέται. Κάνει δηλώσεις ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι οι μηνύσεις των θυμάτων για τα Τέμπη «δεν είναι δικαιολογημένες και συνιστούν εργαλειοποίηση»;

Καταγγέλλεται η αντιπολίτευση για διαστρέβλωση και της ζητείται και ο λόγος. Ασκείται κριτική στον Διονύση Σαββόπουλο για την άποψη που εξέφρασε υπέρ της αυτοδυναμίας της Ν.Δ.; Το κόμμα χαρακτήρισε «φασίστες» όσους τον επέκριναν ασκώντας το συνταγματικό δικαίωμα ελευθερίας της έκφρασης σε καιρούς δημοκρατίας. Ενώ, όταν στο παρελθόν κάποιοι άσκησαν κριτική σε όσα έλεγαν ο Κραουνάκης και η Μποφίλιου, τότε είχαμε… καλοκαιρία.

Και το κορυφαίο, χθες: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαγόρευσε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απευθύνεται σε Ελληνες πολίτες με πλήρη πολιτικά δικαιώματα και να τους ζητεί την ψήφο, επειδή σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις είχαν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν το κόμμα «Ελληνες»! Καταλαβαίνετε πού έχουμε φτάσει; Εχουμε ξεφύγει, αγαπητοί. Με τη λογική που ακολουθεί αυτό το μεγάλο φιλελεύθερο κόμμα, το επόμενο στάδιο, αφού τόσο ενοχλεί τη Ν.Δ. να ψηφίσουν όποιο κόμμα θέλουν αυτοί οι πολίτες, είναι να τους καλέσει να δηλώσουν εγγράφως την ακροδεξιά ιδεολογική τους ταυτότητα σε ειδικά μητρώα μιασμάτων και να επιλέξουν πάραυτα: «Ή κάνετε δήλωση μετανοίας ή σας απαγορεύουμε την ψήφο!» Διότι εκεί φτάσαμε.

Απαγορεύτηκε η συμμετοχή του κόμματος αυτού στις εκλογές, με συνέπεια να αλλοιώνεται -σύμφωνα με κορυφαίους δικαστές- η βούληση του ελληνικού λαού, να μην απαγορευτεί και στους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν, αφού δεν μπορούν να μιλάνε με όποιον θέλουν; Να απαγορευτεί, αγαπητοί. Μισές δουλειές θα κάνετε; Το αυτό προτείνω να ισχύει στο μέλλον για περιπτώσεις πολιτών σαν αυτούς που άσκησαν κριτική στον Διονύση Σαββόπουλο, τον οποίο προσωπικώς πολύ αγαπώ, γιατί μέσα στην αριστερίλα του πολιτικού τραγουδιού της Μεταπολίτευσης τόλμησε και τραγούδησε για τις ρίζες, τη θρησκεία, των Ελλήνων τις κοινότητες: να απαγορευτεί και σε αυτούς το δικαίωμα άποψης. Πώς… τολμούν οι χυδαίοι! Τα τοτέμ δεν τα αγγίζουμε. Εχουν ειδικό καθεστώς.

Θέμα ελευθερίας

Και για να είναι ξεκάθαρα τα πράγματα: Το πρόβλημα δεν είναι πια τι υφίσταται η αντιπολίτευση. Η αντιπολίτευση θα πάρει αυτό που της αξίζει στις εκλογές, στις οποίες έθεσε τις ερωτήσεις χωρίς να έχει τις απαντήσεις. Η αντιπολίτευση θα πάρει αυτό που της αξίζει, καθώς, την ώρα που οι βουλευτές της Ν.Δ. διψούσαν για τη νίκη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν ό,τι μπορούσαν για να πείσουν ότι διψούν για το λάθος! Το πρόβλημα, όμως, που σκεπάζεται τώρα είναι η ελευθερία και η δημοκρατία στην πατρίδα μας. Αν από θέση αρχής απαγορεύουμε σε Ελληνες πολιτικούς να προσεγγίσουν όποιους πολίτες θέλουν και αν απαγορεύουμε ρατσιστικά σε πολίτες να ψηφίσουν όποιο κόμμα θέλουν, τότε το πολίτευμα υφίσταται διάβρωση από τα θεμέλια.

Και όλα αυτά που δεν φαίνονται και δεν κοστίζουν τώρα τίποτε, επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καβάλα στο άλογο -αμφιβολία ας μην υπάρχει-, θα φανούν πολύ ισχυρά μετά τις εκλογές. Περιττό βεβαίως να σημειώσω καταληκτικά ότι, συζητώντας για ειδικούς σκοπούς, ηττημένους, «Δήμητρες» και Κασιδιάρη, πέρασε μια ολόκληρη εκστρατεία χωρίς να γίνει ούτε μία οργανωμένη συζήτηση για την κατάσταση της οικονομίας, τα αλμυρά ανταλλάγματα που θα δώσει ο ελληνικός λαός για την επενδυτική βαθμίδα και τα Ελληνοτουρκικά. Στην πραγματικότητα, εκλογές δεν έγιναν ποτέ. Περισσότερο πλάκα στο TikTok έγινε και συριζαϊκές γκάφες. Αλλά αυτά, ως συνήθως, θα τα ανακαλύψουμε όλοι μαζί μετά. Οταν έρθουμε αντιμέτωποι με τα πραγματικά γεγονότα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .