Τετάρτη, Μαΐου 31

Είναι θεριακλήδες, αλλά και ελληνάρες!


Πάει για εξετάσεις ο Ουίστον Τσώρτσιλ σε προχωρημένη ηλικία. Τον κουσουμάρει ο ντόκτωρ και ρωτάει τον ''πατέρα της νίκης'' με τη βαρβάτη πουράκλα και τους πατσάδες στην κοιλιά του .

- Που νομίζετε ότι οφείλεται η καλή σας υγεία, σερ;

Τις μεγάλες ατάτες τις λένε οι μεγάλοι άντρες. Ο Τσώρτσιλ (1874- 1965), λοιπόν, τον κούφανε τον γιατρό. ''Στα σπόρ! Περπατάω αρκετά... ''. 

Υπ' όψιν ότι η μπουχέσα ο πρωθυπουργός της Αγγλίας ποτέ του δεν είχε γυμναστεί. Απόρησε ο ντόκτωρ:

- Πότε περπατάτε, σερ;

''Αρκετά συχνά... Πηγαίνω στις κηδείες των φίλων μου που δεν κάπνισαν ποτέ και πέθαναν πιο νέοι από μένα... ''.

Η κουβέντα για την απαγόρευση της φούμας σε κλειστούς χώρους. Ντροπή της κοινωνίας και μόνο ότι το κράτος υποχρεώνεται να φτιάξει αντικαπνιστικό, λέει, νόμο. Άλλη παπαριά αυτή. Τι θα πει αντικαπνιστικός νόμος! Κατά του καπνού. Σα να στρέφεται το κράτος ενάντια στις μελιτζάνες, τα ρεβύθια, σ' όσους τα τρώνε.Ή να τα βάζει εναντίον της βροχής, της καταιγίδας, των σεισμών.  

Ο νόμος πρέπει να έχει όνομα. Να στρέφεται κατά των καπνιστών, όχι κατά του καπνού. Και να σταματήσει αυτό το αίσχος ότι οι καπνιστές έχουν δικαιώματα. Κανένας, καπνιστής ή όχι, δεν έχει κανένα δικαίωμα για οτιδήποτε το οποίο προκαλεί ζημιά στον άλλον.

Και κάτι άλλο. Λάθος να τα βάζουν με τους καπνιστές που πετάνε αποτσίγαρα στο δρόμο, που φουμάρουν στις παραλίες, και νταηλήκι θέλουν να καπνίζουν και σε κλειστούς χώρους. Είμαστε σκατοράτσα. Δηλαδή; Κι' αυτοί που δεν καπνίζουν, αν κάπνιζαν θα είχαν την ίδια χυδαία συμπεριφορά με τους πρεζάκηδες θεριακλήδες.

Από το 1987 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καθιέρωσε τη σημερινή, 31 Μαίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος.

  apodytiriakias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .