Σάββατο, Μαΐου 20

ΚΥΑΝΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΣ : Το Βατερλώ του “πατριωτικού” χώρου – Πως να ψηφίσουμε


Προ 2 μηνών στο άρθρο www.triklopodia.gr/κυανουσ-ουρανοσ-γιατί-εμποδίζεται-η-έ/ , ουσιαστικά προέβλεψα το Βατερλώ των “πατριωτικών” κομμάτων.  Δεν διεκδικώ τίτλον προφήτου, δεν διάβασα βουλωμένο γράμμα, πρόβλεψιν έκανα και νομοτελειακώς επληρώθη, δεδομένου ότι οι Έλληνες ακόμα στα ίδια βοθρόνερα πλέουμε, χωρίς πηδαλιούχον, πηδάλιο, κουπιά, πυξίδα και χάρτην.  Αν είχαμε αλλάξει θα είχε αστοχήσει η πρόβλεψις, οπότε την συνεχίζω με την ελπίδα να προλάβω πριν αφήσω αυτόν τον κόσμον κάποτε να αστοχήσω.

ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΚΟΙΝΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΤΑ “ΕΥΡΙΣΚΑΝ” ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ!

Προ μηνός πάλιν στο άρθρο www.triklopodia.gr/κυανουσ-ουρανοσ-προδοτεσ-ποιοί-αυτο/ , περιέγραψα τους λόγους και αιτίες αστοχίας του “πατριωτικού” χώρου, οι οποίοι ασφαλώς και ισχύουν διαχρονικώς και θα ισχύουν εσαεί μέχρι η “μούρη” του Έλληνα να φάει χώμα, να κολλήσει το εντεράκι του από την πείνα και τότε να κοιτάξει τα Ουράνια και να πει «Ήμαρτον Χριστέ μου, ελέησόν με τον τρισαμαρτωλόν, που ξεπέρασα και τους εβραίους σε αποστασία».

Δυστυχώς, δυστυχέστατα στην Ελλάδα ισχύει διαχρονικώς το “είσαι, ό,τι δηλώσεις”.  Οι περισσότεροι απαξιούν, αφού μάθουν, να αιτιολογήσουν τί σημαίνει Πατρίδα και Ελληνισμός, απαξιούν να μελετήσουν την Ιστορία του τόπου και να συνειδητοποιήσουν πόσο προδώσαμε τις παραδοθείσες παρακαταθήκες των δοξασμένων προγόνων μας.  Γιατί αυτό είναι η Παράδοσις του τόπου.

Παράδοσις δεν είναι τα λαϊκά τραγούδια, οι χοροί, τα μοιρολόγια, οι καρσιλαμάδες και τα κεντητά φορέματα.  Αυτά είναι τα κατώτερα στοιχεία της παραδόσεως.  Παράδοσις είναι κυρίως το Ελληνικόν φρόνημα, η Ελληνική σκέψις και Φιλοσοφία, ο πόθος του «αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων, μηδέ γένος πατέρων αισχυνέμεν» (Ιλιάς ζ’208 ~ πάντα να αριστεύεις να ξεπερνάς τους άλλους, να τιμάς το πατρικό γένος που ανήκεις).  Εμείς αντί να τιμούμε το πατρικό γένος που ανήκουμε καταντήσαμε από Ηνίοχοι του παγκοσμίου πολιτισμού (ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΠΑΡΕΔΟΘΗ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ) τσανακογλείφτες των εωσφοριστών (www.triklopodia.gr/κυανουσ-ουρανοσ-νεοελλην-από-ηνίοχος/ ).

Όπως έγραφε ο κυρ Φώτης Κόντογλου «Έτσι και για μας τους Έλληνες. Περάσανε από την πλάτη μας άγριες ανεμοζάλες κάθε λογής, αγριανθρώποι σκληροί, φονιάδες με σπαθιά, με κοντάρια και μ’ άρματα κάθε λογής, Πέρσες, Αλαμάνοι, Φράγκοι, Αραπάδες, Τούρκοι κι άλλοι. Μας σφάζανε, μας κομματιάζανε, μας κρεμάζανε, μας σουβλίζανε, μα δεν πεθάναμε, γιατί μας ατσάλωνε ο αγώνας, δίναμε φωτιά στη φωτιά, είχαμε να κάνουμε με οχτρούς φανερούς και σκληρούς».

Ας μην ασχολούνται οι σεισμολόγοι για επικείμενους σεισμούς.  Δεν είμαστε σεισμογενής χώρα. Τα κόκκαλα των προγόνων μας είναι που τρίζουν!  Δεν αντέχουν άλλο την εσχάτην προδοσία μας και θα τρίξουν χειρότερα από ατομική βόμβα.  Ατιμάσαμε όσα μας παρέδωσαν, αυτοί που έχυσαν το περισσότερον αίμα από κάθε άλλον λαόν του κόσμου.  Απαρνηθήκαμε την Ελληνικήν Παράδοσιν, η οποία μέχρι και προ 80 ετών (1940-41 Β’ΠΠ) ή και προ 65 ετών (1955-60 Κύπρος) τροφοδοτούσε ήρωες εφαμίλλους της αρχαιότητος!

Ακόμα θυμάμαι τον αείμνηστον πατέρα μου να μας φωνάζει “μην βλέπετε πολύ τηλεόραση, θα γίνετε χαζοαμερικανάκια”.  Χαίρομαι, που το τήρησα, έχω άνω της δεκαετίας να ανοίξω τηλεόρασιν.  Αλλά τα μπουνταλάδικα (όρα τουρκικά) σήριαλ, τα GNTM και Netflix καλά κρατούν.  Γι αυτά συνέχιζε ο κυρ Φώτης Κόντογλου «Τώρα όμως, στον σημερινό καιρό, οι εχθροί αλλάξανε όψη, γινήκανε κρυφοδαγκανιάρηδες, με το χαμόγελο στα χείλια, φίλοι δολεροί, που φαίνουνται άβλαβοι, μάλιστα κι ευεργέτες και καλόβουλοι. Τέτοια είναι τα αγαθά που έρχουνται με τις μηχανές και με τις άλλες ευκολίες, τα ηλεκτρικά πλυντήρια, τ’ αεροπλάνα, ο κινηματογράφος, το ραδιόφωνο, η γύμνια και τα μπαιν-μιξτ, και τάλλα που θα μας ξεπαραλύσουν και θα μας αφήσουνε χωρίς θρησκεία, χωρίς παράδοση, χωρίς οικογένεια, χωρίς τίποτα δικό μας».

Πάντοτε αναφερόμουν στην προδοσία των ιδανικών μας.  Προ 3ετίας περιέγραφα τα ιδανικά, που πρέπει να έχουμε στο άρθρο www.triklopodia.gr/προσ-την-ψευτοεπιτροπη-ελλαδα-2021-και/ .  Μάλιστα, όταν ακόμα και μια πολυκατοικία έχει καταστατικό, είναι αδύνατον μια χώρα (και τί χώρα) να είναι σκορποχώρι και μυαλά στα κάγκελα!

Ίσως κάποιος με ψέξει ότι το “παίζω” ξύπνιος.  Όχι, δεν κάνω τίποτα περισσότερο από το να ανατρέχω στην Ελληνική ΠΑΡΑΔΟΣΙΝ, αυτά που μας παρέδωσαν οι δαφνοστεφανωμένοι πρόγονοί μας, ώστε όταν (κι αν) τους συναντήσω, να έχω ένα στοιχειώδες θάρρος να τους κοιτάξω στα μάτια και να τους πω «αυτά κατάφερα να κάνω», μήπως και μου επιτρέψουν να καθήσω έστω στο πεζοδρόμιο, έξω από το πολυτελές “μέγαρό” τους.

Ένα απάνθισμα από όσα μας παρέδωσαν :

  • «Εἷς οἰωνὸς ἄριστος, ἀμύνεσθαι περὶ πάτρης» (Ὁμήρου Ἰλιάς -Μ243)
  • «Εάν τους νικήσουμε, αυτοί έχουν πατρίδα να επιστρέψουν. Εάν μας νικήσουν, εμείς δεν έχουμε πού αλλού να πάμε» (Μιλτιάδης 490πΧ- απευθυνόμενος προς τους Αθηναίους πριν τη μάχη του Μαραθώνα)
  • «Όλοι βρισκόμαστε στο θέατρο της ζωής. Αν μείνουμε θεατές θα πληρώσουμε. Αν πάρουμε μέρος στη παράσταση θα πληρωθούμε» (Αισχύλος)
  • «Οι Έλληνες είμαστε θεατές των λόγων κι ακροατές των έργων» (Θουκυδίδης)
  • «Είναι ανόητος αυτός που περιφρονεί τις συνθήκες ζωής τής πατρίδας του, επαινεί τις ξένες συνήθειες και ευχαριστιέται με το να μιμείται ξένους τρόπους». (Ευριπίδης)
  • «Πρέπει να έχουμε και φίλους κι εχθρούς. Τους φίλους, για να μας θυμίζουν το καθήκον μας και τους εχθρούς, για να μας υποχρεώνουν να το κάνουμε» (Πλούταρχος, 47-120μΧ., Αρχαίος Έλληνας ιστορικός)
  • «Όταν η Διοίκηση βιάζει, αθετεί, καταφρονεί τα δίκαια του λαού και δεν εισακούει τα παράπονα του, το να κάμει τότε ο λαός ή κάθε μέρος του λαού επανάστασην, να… αρπάζει τα άρματα και να τιμωρήσει τους τυράννους του, είναι (το) πλέον ιερόν από όλα τα δίκαια του και το πλέον απαραίτητον από όλα τα χρέη του». (Ρήγας Φεραίος)
  • «Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία» (Ανδρέας Κάλβος – Εις Σάμον)
  • «Ενωθήτε δια την πατρίδα, αδελφωθήτε δια την πίστιν και ορκισθήτε δια τον εξολοθρευμόν του τυράννου, του μόνου εχθρού της πίστεως και της πατρίδος….» Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης
  • «Ἐγὼ δὲν ἦρθα ἐδῶ γιὰ νὰ μετρήσω ἀπὸ τὰ ψηλώματα πόσος εἶναι ὁ στρατὸς τοῦ Μπαϊράμη.

Ἦρθα νὰ πολεμήσω. Καθίστε ἐδῶ, νὰ πεθάνουμε σὰν ἀρχαῖοι Ἕλληνες» (Παπαφλέσσας)

  • «Για του Xριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία» & «μόνον πέτρα πάνω σταν πέτρα να μη μείνει, ημείς δεν προσκυνούμε» (Κολοκοτρώνης)
  • «Αν προχωρήσω, ακολουθείστε με. Αν υποχωρήσω, σκοτώστε με. Αν σκοτωθώ, εκδικηθείτε με». (Παύλος Μελάς)
  • «Αν λαχταρας τη λευτερια σε ξένους μην ελπίζεις, μονο σου πάρτην αν μπορείς αλλοίως δεν την αξίζεις» (Στρατηγός Γρίβας)
  • «Μέχρι σήμερα μαθαίνατε πώς πολεμούν οι Έλληνες. Σήμερα θα μάθετε και πως πεθαίνουν» (Γρηγόρης Αυξεντίου)
  • «Μια φορά κανείς πεθαίνει. Θα βαδίσω χαρούμενος στην τελευταία μου κατοικία… Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα». (Ευαγόρας Παληκαρίδης)
  • «Η Μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα. Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα». (Κωστής Παλαμάς)
  • «Η βλακεία, η εγωπάθεια, η μωρία, η γενική αναπηρία της ηγετικής τάξης στην Ελλάδα, σε φέρνει στην ανάγκη να ξεράσεις … είμαι βέβαιος ότι αυτοί οι ελεεινοί δεν αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα!» (Γεώργιος Σεφέρης)

Κυρίως όμως μας παρέδωσαν την ανωτάτη γνώσιν, την «φιλοσόφους ασόφους δεικνύουσα, τους τεχνολόγους αλόγους ελέγχουσα».

  • «Καί εἶπαν οἱ ἄθρησκοι πού ἐβάλαμεν εἰς τόν σβέρκο μας νά μή μανθάνουν τά παιδιά μᾶς Χριστόν καί Παναγίαν, διότι θά μᾶς παρεξηγήσουν οἱ ἰσχυροί. Καί βγῆκαν ἀκόμη νά ‘ποτάξουν τήν Ἐκκλησίαν, διότι ἔχει πολλήν δύναμη και την φοβοῦνται. Καί εἶπαν λόγια ἄπρεπα διά τούς παπάδες. Ἐμεῖς, μέ σκιάν μας τόν Τίμιον Σταυρόν, ἐπολεμήσαμεν ὁλοῦθε, σέ κάστρα, σέ ντερβένια, σέ μπογάζια καί σέ ταμπούργια.  Καί αὐτός ὁ Σταυρός μᾶς ἔσωσε. Μᾶς ἔδωσε τήν νίκη καί ἔχασε (ὁδήγησε σέ ἥττα) τόν ἄπιστον Τοῦρκον. Τόση μικρότητα στόν Σταυρό, τόν σωτήρα μας!» (Στρατηγός Μακρυγιάννης)
  • «…Εμείς θα αναστήσουμε μιά Πατρίδα που κεφάλι θα έχει τον Χριστό και όχι ανθρώπους…» (Κολοκοτρώνης)

Αυτή η “ανωτάτη” γνώσις διδάσκει ότι δεν θα μας σώσει κανείς άνθρωπος («μὴ πεποίθατε ἐπ᾿ ἄρχοντας, ἐπὶ υἱοὺς ἀνθρώπων, οἷς οὐκ ἔστι σωτηρία» Ψαλμός 145,3) αλλά ούτε και ο Θεός, με τον τρόπον που νομίζουν οι περισσότεροι.  Ο Χριστός ενανθρωπιζόμενος δίδαξε τον τρόπον σωτηρίας : «μιμηταί μου γίνεσθε» και όταν γίνεις κατά Χάριν Θεός από ποιόν κινδυνεύεις;

Η “ανωτάτη” γνώσις επίσης διδάσκει ότι η κοσμική εξουσία είναι αντανάκλασις της ψυχικής πτώσεως του ανθρώπου.  Όσο χειρότεροι είμαστε, τόσον χειροτέρα η εξουσία, όπερ σημαίνει ότι αν δεν διορθωθούμε όσοι αφέντες κι αν αλλάξουν πάλιν από τον Θεόν θα παραχωρούνται προς συμμόρφωσιν, αφού οι εξουσίες όλου του κόσμου από Εκείνον επιτρέπονται.

Με τόση φιλολογία περί του τι θα ψηφίσουμε κι αν θα ψηφίσουμε (η αποχίτις είναι η νέα ίωσις), λησμονήσαμε να αναφερθούμε στα τρομακτικά προβλήματα, που υπάρχουν και θα αντιμετωπίσουμε.  Η χαρά των διαφεντευόντων, ώστε να μην στριμωχθούν.  Λοιπόν τι προτείνω να ψηφίσουμε : αφού συναισθανθούμε τα χάλια μας και αποφασίσομεν την μετάνοιά μας, προσερχόμεθα στο παραβάν, επιλέγομεν ένα ψηφοδέλτιο στα τυφλά, το εσωκλείομε στον φάκελλον και λέμε :

“Χριστέ μου, στα χέρια Σου είμαστε, κανόνισε Σύ, αναλόγως της μετανοίας μου”.

Μπορούμε να το κάνουμε με Πίστιν;  Δεν ισχυρίζομαι ότι θα το πραγματοποιήσω, αλλά θα το προσπαθήσω!

Πριν ψηφίσετε όμως, θυμηθείτε τον Κολοκοτρώνη : «Έγινα μεγάλος Έλληνας και με είπαν κλέφτη. Άλλοι έγιναν κλέφτες και τους είπαν μεγάλους Έλληνες» και προτιμήστε από τα διαχρονικά αποβράσματα που μας διαφεντεύουν να ψηφίσετε Αλή Μπαμπά γιατί έχει μόνον 40 κλέφτες και όχι στρατιές όπως οι άλλοι.

CyanUranus

(cyanuranus@post.com )

υγ__Θυμίζω τι έγραφε ο ποιητής Γεώργιος Σουρής προ εκατονταετίας :

  • «Οι έλληνες πολιτικοί έχουν μονίμως ως επάγγελμα την “Σωτηρία της Πατρίδος”. Δι’ ο κι αποφεύγουν επιμελώς να την σώσουν. Μετά την σωτηρίαν δεν θα έχουν επάγγελμα».
  • «Φόρον εις το κατούρημα και φόρον εις το κλάμα φορολογούνται χωριστά ή και τα δυο αντάμα; Όμως το εις την ύπαιθρον λαμβάνον χώραν χέσιμον τυγχάνει εξαιρέσιμον!»

Ποιος είδε κράτος λιγοστό

σ’ όλη τη γη μοναδικό,

εκατό να εξοδεύει

και πενήντα να μαζεύει;

 

Να τρέφει όλους τους αργούς,

νά ‘χει επτά Πρωθυπουργούς,

ταμείο δίχως χρήματα

και δόξης τόσα μνήματα;

 

Νά ‘χει κλητήρες για φρουρά

και να σε κλέβουν φανερά,

κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε

τον κλέφτη να γυρεύουνε;

 

Όλα σ’ αυτή τη γη μασκαρευτήκαν

ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,

οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν

δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.

 

Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,

κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.

Κι από προσπάππου κι από παππού

συγχρόνως μπούφος και αλεπού.

 

Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-

να παριστάνει τον ευρωπαίο.

Στα δυό φορώντας τα πόδια που ‘χει

στο ‘να λουστρίνι, στ’ άλλο τσαρούχι.

 

Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,

ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.

Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,

λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.

 

Και ψωμοτύρι και για καφέ

το «δε βαρυέσαι» κι «ωχ αδερφέ».

Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς

σαν πιάσει πόστο: δερβέναγάς.

 

Δυστυχία σου, Ελλάς,

με τα τέκνα που γεννάς!

Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,

τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

Κάθε ομοιότης με πρόσωπα και πράγματα της σήμερον δεν είναι συμπτωματική αλλά νομοτελειακή, αφού τα ίδια τζάκια μας διαφεντεύουν.  Ας ετοιμάζονται λοιπόν αυτά τα “κούτσουρα” να τα βάλουμε στα τζάκια τους, ώστε να εκπληρώσουν την αποστολή τους!

Το έχω ξαναγράψει : οι εβραίοι περιφέρονταν 40 χρόνια στην έρημα.  Οι Έλληνες βολοδέρνουμε άνω των δύο αιώνων στη ξεραϊλα της βαυαρικής βασιλείας, της βασιλευομένης δημοκρατίας και της δικτατορικής δημοκρατίας των αποβρασμάτων, που μας διαφεντεύουν.

ΟΧΙ ΨΗΦΟ αλλά ΚΑΚΟ ΨΟΦΟ για δαύτους (όχι από το χέρι μας).

«ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ» – Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .