Πέμπτη, Μαΐου 18

Αποσύρεται από την εκλογική μάχη ο Γιώργος Κατρούγκαλος ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΟΡΥΒΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ

Έκαψε κόσμο με τα Νομοσχέδιά του, η διαφορά με τις συντάξεις Άφησε συντάξεις στα 400 ευρώ με τους τρελούς νόμους του

Αποσύρεται από την εκλογική μάχη ο Γιώργος Κατρούγκαλος

Μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την εκλογική μάχη μετά το σάλο από τις δηλώσεις του για αύξηση των εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται σε θεατρική παράσταση που οργανώνει η Νέα Δημοκρατία και δηλώνει πως αναλαμβάνει πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή του τοποθέτηση. 

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Παρακολουθώ τη θεατρική παράσταση που οργανώνει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή χθεσινή μου τοποθέτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές. Ξεκαθάρισα από το πρωί ότι αναφερόμουν σε προσωπικές θέσεις αρχής και όχι στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι δημοσιευμένες εδώ και καιρό. Οι συκοφαντίες της Νέας Δημοκρατίας περί ‘κρυφής ατζέντας” είναι φαιδρές. Η Αριστερά μιλά πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Αν υπήρχε κρυφή ατζέντα, θα τη φανέρωνα αυτόβουλα δυο μέρες πριν από τις εκλογές;
Η ζημιά όμως γίνεται, με όργανο την μιντιακή παντοκρατορία της δεξιάς. Δεν θα τη διευκολύνω. Άλλωστε η εμπλοκή μου στην πολιτική δεν έγινε ποτέ με όρους προσωπικού συμφέροντος, αλλά προσφοράς. Εγκατέλειψα το Ευρωκοινοβούλιο όταν προσκλήθηκα στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανέλαβα με άγνοια κινδύνου την καυτή πατάτα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη».

Εγκατέλειψα το Ευρωκοινοβούλιο όταν προσκλήθηκα στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανέλαβα με άγνοια κινδύνου την καυτή πατάτα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη».

 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την αποχώρηση του Κατρούγκαλου:

«Η μεσαία τάξη, με μεγάλες θυσίες, πλήρωσε πανάκριβα την κρίση και τις αλαζονικές πολιτικές του κ. Μητσοτάκη που δεν νοιάστηκε. Η μεσαία τάξη λοιπόν μόνο ελαφρύνσεις δικαιούται. Το Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι απόλυτα σαφές ως προς αυτό. Είναι το συλλογικό μας όραμα, η ηθική μας υποχρέωση, που μας δεσμεύει να το κάνουμε πράξη. Όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά, είτε από λάθος, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τη μεγάλη αλλαγή. Ο ελληνικός λαός την Κυριακή θα κληθεί να προσυπογράψει με την ψήφο του το Συμβόλαιο Αλλαγής και Εμπιστοσύνης και μόνο αυτό. Και να μας κρίνει από την υλοποίησή του».

Πώς ξεκίνησε το «σίριαλ»

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης 17/5, ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο σε περίπτωση εκλογής του, να επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία το μέτρο της επιβολής ασφαλιστικών κρατήσεων 20% στους ελεύθερους επαγγελματίες. 

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Blue Sky «Παρεμβάσεις» μαζί με τον Άδωνι Γεωργιάδη και απάντησε θετικά όταν ερωτήθηκε αν σε περίπτωση εκλογής του Αλέξη Τσίπρα το κόμμα του θα επαναφέρει το 20% του ΕΦΚΑ για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Ναι» απάντησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στην ερώτηση «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναγίνει κυβέρνηση θα επαναφέρει τον νόμο Κατρούγκαλου ως προς τις ασφαλιστικές εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες;» που του έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Είναι δίκαιο να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές οι ελεύθεροι επαγγελματίες όσο και οι εργάτες» πρόσθεσε.

Oι «Κασσάνδρες» της πλατείας Κουμουνδούρου

Σύμφωνα με σχόλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στην Αριστερή πτέρυγα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος προέβη σε μια ηρωική έξοδο σε μια στιγμή που διαφαινόταν ξεκάθαρα ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να εκλεγεί βουλευτής στον τομέα που είχε επιλέξει.

Αν και τυπικά είναι πλέον αργά και 72 ώρες πριν την κάλπη δεν μπορεί κανείς να δηλώσει ότι αποσύρεται, εντούτοις η ενέργεια του Γιώργου Κατρούγκαλου δεν θα πρέπει να αποδίδεται ως προς την εκτός γραμμής τοποθέτηση του επί θεμάτων φορολογίας των ελευθέρων επαγγελματιών αλλά περισσότερο στην προφανή αδυναμία εκλογής του.

Είναι πολύ σκληρή η άποψη αυτή που εκφράζεται από στελέχη της Κουμουνδούρου. Φανερώνει ωστόσο πως ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε καταφέρει να δημιουργήσει πολλούς αντιπάλους μέσα στο κόμμα τόσο όταν έφερε στη Βουλή τον περίφημο «μνημονιακό νόμο Κατρούγκαλου» με την βάναυση περικοπή συντάξεων όσο και με τη θητεία του στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .