Δευτέρα, Μαΐου 1

Οι συνοριοφύλακες καταγγέλλουν στη «Ζούγκλα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ για να αποφασίσετε τι θα ψηφίσετε

Οι συνοριοφύλακες καταγγέλλουν στη «Ζούγκλα»

Με επιστολή του προς τη «Ζούγκλα» το Σωματείο Συνοριακών Φυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας καταγγέλλει το Προεδρικό Διάταγμα 104/2021, το οποίο ορίζει τα δικαιώματα των συνοριοφυλάκων και προβλέπει -μεταξύ άλλων- την απόλυση τους εάν τραυματιστούν.

Το Σωματείο αναφέρει τα εξής:

«Στην Ελληνική αστυνομία το έτος 2020 προσλήφθηκαν με τον βαθμό του συνοριακού φύλακα περίπου 1.000 άτομα.

Αυτοί οι άνθρωποι, θεωρώντας ως καθήκον τους την εθνική ασφάλεια, πάλεψαν με αυταπάρνηση τον πρώτο χρόνο ούτως ώστε να ανακόψουν τις εισβολές σε βόρειο και νότιο Αιγαίο, όπως και στην περιοχή του Έβρου.

Αυτοί οι άνθρωποι, επί τη βάσει της προκήρυξης με την οποία προσλήφθηκαν δικαιούταν τα πάντα. Όμως με ένα απεχθές Προεδρικό Διάταγμα, το ΠΔ 104/2021, η κυβέρνηση τους έδειξε την "ευγνωμοσύνη της" ψηφίζοντας πως εάν αυτοί οι άνθρωποι τραυματιστούν απολύονται οριστικά από την αστυνομία, πως εάν αυτοί οι άνθρωποι πεθάνουν απολύονται οριστικά από την αστυνομία, πως η άδεια ανατροφής τέκνου είναι 3μηνη, αντί για 9μηνη και πως η προθεσμία μέσα στην οποία μπορούν να την πάρουν είναι τέσσερα χρόνια από τη στιγμή της γέννησης του τέκνου, ενώ στο υπόλοιπο αστυνομικό προσωπικό είναι έξι χρόνια.

Μιλάμε για χίλιους ανθρώπους οι οποίοι δεν δικαιούνται τίποτα, για τους οποίους δεν υπάρχει κανένα μέλλον και οι οποίοι πήραν στις πλάτες τους την αποκοπή των εισβολών, με αποτέλεσμα να τους ανακόψουν σε ποσοστό 80%.

Ευχαριστούμε πολύ,

Οι αντιπρόσωποι από το Σωματείο Συνοριακών Φυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετεί στον κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων».

 https://www.zougla.gr/greece/article/i-sinoriofilakes-katageloun-apo-tin-zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .