Πέμπτη, Μαΐου 4

Πόλη Αλληλεγγύης και Δημιουργίας: Η Πόλη μαραζώνει αλλά το χρήμα ρέει άφθονο κ. κ.Τσίρμπα

Ανακοίνωση παράταξης Πόλη Αλληλεγγύης και Δημιουργίας Αγίων Αναργύρων Καματερού για το δημοτικό συμβούλιου που έγινε 26/4/2023 με θέμα «Ενημέρωση σχετικά με δημοσίευμα Εφημερίδας που αφορά το Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού, ύστερα από αίτημα των Δημοτικών Παρατάξεων της μειοψηφίας».

 

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τα πολιτικά και όχι μόνο αδιέξοδα του Δημάρχου στα οποία έχει περιέλθει μετά από τις τελευταίες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το πάρτυ των απευθείας αναθέσεων.
Κατανοούμε το ότι εξαναγκάστηκε από τις εξελίξεις,να στήσει ένα επικοινωνιακό πανηγύρι για να ρίξει στάχτη στα μάτια και να κρύψει την Αλήθεια.
Δεν τόλμησε να προκαλέσει ο ίδιος Δημοτικό Συμβούλιο για να δώσει απαντήσεις αλλά σύρθηκε από την Αντιπολίτευση για να απολογηθεί.

Παρακολουθήσαμε όλοι τον Δήμαρχο κεντρικό πρόσωπο σε ένα κακό προεκλογικό σόου μέσα στο οποίο στέγασε την αδυναμία του, ξεστομίζοντας κορώνες και μεγαλοστομίες. Διάβαζε ευλαβικά το κείμενο των επικοινωνιολόγων του προκειμένου να καλύψει την πολιτική του ένδεια. Είχε ασφαλίσει ερμητικά τα στόματα των συναυτουργών της Διοίκησης του κάνοντας one man show για να μην γίνει κάποιο λάθος και καταρρεύσει το στημένο αφήγημα του. Για την ταμπακιέρα φυσικα,ούτε κουβέντα.

Έκανε λόγο γενικά και αόριστα για λασπολογία και συκοφαντίες. Στον παρατεταμένο μονόλογο του όμως δεν μπόρεσε να αντικρούσει ούτε ένα από τα καταγγελλόμενα. Δεν τόλμησε καν να στραφεί νομικά,ούτε ο ίδιος,ούτε οι συνεργάτες του κατά των υποτιθέμενων λασπολόγων του.Το αποκορύφωμα της παραλογίας ήταν πως επιβεβαίωσε ο ίδιος την αυθεντικότητα των στοιχείων που είδαν το φως της δημοσιότητας από το ΔΙΑΥΓΕΙΑ.


Ως εκλεκτό μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας μας είπε,ότι ορθά και νόμιμα μοίρασε απευθείας αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στον πρόεδρο της τοπικής της Νέας Δημοκρατίας, στον πρώην συνέταιρό του, στον σύζυγο της νομικής του συμβούλου, στον συμπέθερο του εντεταλμένου συμβούλου του, στην κόρη έμμισθου εκτελεστικού μέλος που ο ίδιος έχει ορίσει στην Restart A.E και σε άλλους ημέτερους. Δήλωσε ότι είναι large και με πλήρη ασέβεια στους επαγγελματιες που μοχθούν για την επιβίωση τους ζήτησε να του στείλουμε κι εμείς αν έχουμε κάποιους δικούς μας, να τους δώσει απευθείας ανάθεση.

Ως Δήμαρχος της Πόλης μας όμως δεν μας είπε με ποιό δικαίωμα μοιράζει επιλεκτικά το δημόσιο χρήμα σε γνωστούς και μη εξαιρετέους.Δεν ακούσαμε ούτε μια στιγμή στον λόγο του αν αυτό είναι πρέπον και ηθικό.
Ως Δήμαρχος της Πόλης μας δεν μας παρέδωσε ποτέ τα οικονομικά στοιχεία που του ζητάμε επίμονα τα τελευταία δύο χρόνια.
Πλέον καταλάβαμε το γιατί.

Ως λύση ανάγκης επέλεξε, να βαφτίσει ως νομότυπο το πάρτυ των απευθείας αναθέσεων,που αποκαλύφθηκε πανελλαδικά και κατάντησε τον Δήμο μας πρωτοσέλιδο.Το αποκορύφωμα του θράσους του δε ήταν,να δηλώσει πως οι υπηρεσίες του Δήμου έκαναν τις απευθείας αναθέσεις στον περίγυρο του και όχι αυτός.

Όσο τα μικρόφωνα πλησιάζαν τα παλαμάκια των προσκεκλημένων ακολούθων του για να ακουστεί και διαδικτυακά το στημένο τους χειροκρότημα ο Δήμαρχος της Πόλης μας μιλούσε για το έργο του.Το έργο που καρπώθηκε και παρουσίασε ως δικό του με απύθμενο θράσος.
Όσο το κατά παραγγελία χειροκρότημα επαναλαμβανόταν επικαλούνταν με στόμφο στοιχεία που δεν μας έδειξε ποτέ.
Με έωλα και αβάσιμα επιχειρήματα επί παντός επιστητού σε μια ειδική συνεδρίαση κατά την οποία όφειλε,να απαντήσει αποκλειστικά και μόνο για τα κατορθώματα του επί των απευθείας αναθέσεων,ο Δήμαρχος προτίμησε να μας μιλήσει για οτιδήποτε άλλο και να βγάλει προεκλογικό λόγο.

Η δημαγωγία και ο λαϊκισμός έχουν κοντά ποδάρια.
Οι δημότες έχουν κρίση,δεν χειραγωγούνται και δεν τυφλώνονται από πυροτεχνήματα.Οφείλει να γνωρίζει πως δεν τρώνε αμάσητα αυτά που τους σερβίρει αλλά φιλτράρουν.Η Πόλη μαραζώνει αλλά το χρήμα ρέει άφθονο.
Οι δημότες βιώνουν μια δύσκολη καθημερινότητα και οφείλουν να γνωρίζουν που πάνε τα λεφτά τους,απαιτούν διαφάνεια και λογοδοσία.

Ο Δήμαρχος τελικά δεν λογοδότησε για τις πράξεις του,ως όφειλε.
Ο Δήμαρχος επιδόθηκε στον πλήρη εμπαιγμό των δημοτών προσπαθώντας να κάνει το μαύρο άσπρο ανεπιτυχώς.
Λαθεμένα θεωρεί πως τα κατάφερε γιατί τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.

1. Είναι αληθή τα στοιχεία του δημοσιεύματος;
2.Είναι ακριβή τα ποσά ή είναι περισσότερα;
3.Εμπλέκονται συγγενικά πρόσωπα στις απευθείας αναθέσεις;
4.Υπάρχουν εταιρείες πρώην συνεταίρων σας που συστήθηκαν μετά την εκλογή σας;
5.O μήνας Δεκέμβριος 2022 έκλεισε με απευθείας αναθέσεις 754.820.21 ευρώ και πού πήγαν;
6.To νόμιμο τελικά κύριε Δήμαρχε είναι και ηθικό;

Σας παραδίδουμε στην κρίση των συνδημοτών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .