Δευτέρα, Μαΐου 8

Βαρουφάκης: Στόχος μας να χτίσουμε τη μεγάλη, ασυμβίβαστη Αριστερά

Το πραγματικό δίλημμα που, κατά τον Γιάνη Βαρουφάκη, θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες την 21η Μαΐου, έθεσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, στην προεκλογική ομιλία του από την Καλαμάτα.

Όπως επί λέξει είπε, «το μεγάλο δίλημμα σε αυτές τις εκλογές για τους περισσότερους είναι από τη μια το αφήγημα των ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, «η χώρα έχει κάποιες υποχρεώσεις απέναντι στις Βρυξέλλες και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει, πάση θυσία, να πορευτούμε μέσα σε αυτό». Από την άλλη, το δικό μας αφήγημα: μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι μαθητικά αδύνατον να πορευτούμε. Αυτό το πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί για να πλουτίζουν οι ολιγάρχες και να φτωχοποιούνται όλοι οι άλλοι, είναι ο λόγος που η χώρα μας δεν είναι βιώσιμη. Μόνο μέσα από τη ρήξη με αυτό το πλαίσιο, χωρίς φυσικά να επιδιώκουμε την έξοδο από το ευρώ, θα μπορέσουμε να ξανασταθούμε στα πόδια μας», διαβεβαίωσε απευθυνόμενος στο ακροατήριό του.Στη συνέχεια τόνισε μία ακόμη διαφορά που το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη έχει από τα τρία μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα. «Για να θεωρείσαι ‘σοβαρό κόμμα’ στην Ελλάδα πρέπει να μην αγγίξεις τις τρεις μαγικές χήνες (‘Ηρακλής’ – χρηματιστήριο ενέργειας – υπερταμείο). Έτσι και πας να τις πλησιάσεις, εξοργίζονται και πέφτει σύσσωμο το κατεστημένο να σε αποδομήσει: ‘Το ΜέΡΑ25 θα κλείσει τις τράπεζες’, ‘ο Βαρουφάκης είναι νάρκισσος’, ‘ηχογραφούσε τα Eurogroup’, ‘πόσες Δήμητρες θα είναι το σουβλάκι;’. Κάνουν ό,τι μπορούν για να μην ακουστεί ότι υπάρχει εναλλακτική στο μονόδρομο που μας παρουσιάζουν ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ», υποστήριξε ο Γ. Βαρουφάκης.Παράλληλα, άφησε και μία αιχμή αναφερόμενος στα μετεκλογικά σενάρια συνεργασίας: «Υπάρχουν κάποιοι», τόνισε, που «δεν πιστεύουν πως δεν θα δελεαστούμε από κάποιο Υπουργείο ή από κάποια καρέκλα. Καταλαβαίνουμε το σκεπτικισμό τους αλλά σε τρεις εβδομάδες θα δουν πως ήταν αβάσιμος!». Στόχος του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, συμπλήρωσε, είναι «να χτίσουμε τη μεγάλη, ασυμβίβαστη Αριστερά. Και, βλέποντας όλους εσάς να δίνεται το ‘παρών’ εδώ μαζικά, ενωτικά, είμαι σίγουρος πως θα το πετύχουμε»..koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .