Πέμπτη, Μαΐου 4

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ Το φιάσκο του Αρείου Πάγου με στοιχεία!

 Όταν η δικαιοσύνη αδικεί κατάφωρα ακόμα και υποψήφιους, καταλαβαίνετε σε τι κατάσταση έχουμε περιέλθει.

Όταν η δικαιοσύνη αδικεί κατάφωρα ακόμα και υποψήφιους, καταλαβαίνετε σε τι κατάσταση έχουμε περιέλθει. Φυσικά για αυτό ευθύνεται αποκλειστικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι αλχημείες της προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία. Είναι προφανές ότι εργαλειοποιείται η δικαιοσύνη για πολιτικές σκοπιμότητες, με αποτέλεσμα να έχουμε μία σειρά απαράδεκτων γεγονότων, όπως αυτά που παρατηρήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ήτοι:

1. Όταν πηγαίνει ένα κόμμα να καταθέσει στον Άρειο Πάγο δεν ελέγχεται και ξεκινάει κανονικά την προεκλογική του δράση χωρίς να γνωρίζει αν θα συμμετέχει.

2. Όταν ζητάει ένα κόμμα τα ονόματα άλλων κομμάτων από τον ΑΠ ώστε να δει αν τυχόν υπάρχουν ίδια ο ΑΠ αρνείται να τα δώσει και τους λέει να πάνε να καταθέσουν το όνομα τους και θα τους δώσουν μια λίστα δεκάδων σελίδων με τα ονόματα κομμάτων που υπάρχουν ήδη, να την διαβάσουν εκεί στο γραφείο του ΑΠ και να δουν αν υπάρχει κάποιο παρόμοιο τις τελευταίες 5 δεκαετίες.

3. Οταν ένα κόμμα έχει καταθέσει στον ΑΠ και κόβεται από τις εκλογές, το Υπ. Εσωτερικών αρνείται να του επιστρέψει τα παράβολα των υποψηφίων που κατατέθηκαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (150 ευρώ παράβολο/υποψήφιο) χωρίς καμία απολύτως δικαιολογία και χωρίς οι υποψήφιοι να κατεβαίνουν στις εκλογές. Δλδ ένα κόμμα που είχε 140 υποψήφιους χάρισε 21.000 ευρώ στο δημόσιο.

4. Όταν ένα κόμμα κόβεται σε μια νύχτα από το Α1 δεν έχει καμία απολύτως δυνατότητα να ασκήσει ένσταση ή οποιοδήποτε ένδικο μέσο. Επίσης αν ξόδεψε πχ 60.000 ευρώ σε καμπάνιες φυλλάδια διαφημίσεις περιοδείες έξοδα γραφείων κλπ τα χρήματα χάνονται. Δεν προβλέπεται καμία απολύτως αποζημίωση.

5. Όταν ένα κόμμα κόβεται από το Α1 λόγω ονόματος δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση ότι μπορεί απλά να αλλάξει το όνομα στο υπάρχον καταστατικό. Ως εκ τούτου αν γίνει αλλαγή ονόματος και εμβλήματος στο καταστατικό χωρίς να γίνει εκ νέου ίδρυση κόμματος, αλλαγή ΑΦΜ, αλλαγή τραπεζικού λογαριασμού, κινδυνεύει το κόμμα να κοπεί ξανά διότι δεν υπάρχει ρητή διαβεβαίωση ότι γίνεται. Συνεπώς είναι υποχρεωμένοι οι ιδρυτές του κόμματος να καταθέσουν νέο κόμμα, να αλλάξουν γραφεία, να εκδώσουν νέο ΑΦΜ και νέο αριθμό λογαριασμού προκειμένου να είναι λίγο πιο σίγουροι ότι δεν θα τους κόψουν ξανά.

6. Εαν θέλει το κόμμα που κόπηκε να διεκδικήσει το δίκιο του θα πρέπει να περιμένει να περάσουν οι εκλογές, να καταθέσει στο εκλογοδικείο και ΑΝ περάσει από το εκλογοδικείο να πάει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με όλες τις αποδείξεις σχετικά με το ακαριαίο κόψιμο του σε ένα βράδυ, με την έλλειψη προειδοποίησης εγκαίρως για το ότι το κόμμα του ίσως να μην κατέβει, με τις αποδείξεις εξόδων των χιλιάδων ευρώ που ξόδεψε και με την απόδειξη της απαράδεκτης απόφασης κοψίματος ώστε να αποφανθεί το Ευρωπαϊκό δικαστήριο εαν οι εκλογές ήταν νόμιμες ή παράνομες.

7. Η ψηφιακή διαδικασία που έγινε πρώτη φορά το 2023 και μέσω μιας πλατφόρμας οι υποψήφιοι κατέθεταν τα χαρτιά τους ήταν η πιο αγχωτική και επικίνδυνη διαδικασία. Η προθεσμία δόθηκε από τη Δευτέρα 24 Απριλίου έως το Σάββατο 29 Απριλίου να έχουν κατατεθεί όλες αιτήσεις υποψηφίων και παράβολα τους από όλα τα κόμματα. Έως και την Τρίτη 25 κανείς από τα κόμματα δεν γνώριζε ακριβώς τι χρειάζεται και τα τηλέφωνα χτυπούσαν ασταμάτητα στο υπ. Εσωτερικών χωρίς καμία ανταπόκριση. Όταν και αν κάποιος απαντούσε έδινε διαφορετικές απαντήσεις από αυτές που έδινε κάποιος άλλος συνάδελφος τους. Ούτε οι ίδιοι γνώριζαν στο Εσωτερικών τη διαδικασία προκαλώντας άγχος στα κόμματα και στους υποψήφιους. Από Τετάρτη και μετά κανείς δεν απαντούσε στα τηλέφωνα. Έπρεπε να πηγαίνει ένας εκπρόσωπος του κόμματος κάθε τρεις και λίγο στο εσωτερικών προκειμένου να λάβει απαντήσεις. Εντός της εβδομάδας αυτής το σύστημα έπεφτε κάθε μέρα για κάποιες ώρες. Εντός των ωρών αυτών δεν ήταν εφικτό να γίνουν αιτήσεις και να πληρωθούν παράβολα προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερο άγχος. Εάν ήταν «Άριστοι» θα φρόντιζαν να έχουν ενημερώσει με εγκύκλιο μήνες πριν τα κόμματα για τη διαδικασία και όχι να ενημερώνονται οι υποψήφιοι ένα βράδυ πριν για την προθεσμία 7 ημερών και το σύστημα που ούτε οι ίδιοι δεν γνώριζαν να χειριστούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .