Πέμπτη, Μαΐου 25

Εκλογές: Αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες «μαύρισαν» τον ΣΥΡΙΖΑ


 Πλήρη κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ στους κόλπους των αυτοαπασχολούμενων και των ελευθέρων επαγγελματιών δείχνει η ανάλυση των δημοσκοπικών στοιχείων από την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου.

Μιλώντας στο OPEN, o Δημήτρης Μαύρος, αναλύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε ένα ποσοστό 55% των ψήφων και ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο 13%!

Οι απανωτές τρικλοποδιές και οι παραφωνίες των στελεχών του, είπε αναφερόμενος και στην υπόθεση Κατρούγκαλου και της κας Φωτίου, ουσιαστικά πυροδότησαν

τις εξελίξεις καθώς από 

αυτές τις πολιτικές επηρεάζονται πάνω από 1 εκατομμύριο πολίτες. Σε αυτό το κοινό ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε είπε συγκεκριμένα ο κ. Μαύρος.

Από την ανάλυση των δημοσκοπικών στοιχείων προκύπτει επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου, όχι μόνο τους συνταξιούχους – που παραδοσιακά είναι συντηρητικό κοινό – αλλά και τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με την ανάλυση του διευθύνοντος συμβούλου της MRB Δημήτρη Μαύρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, καταλυτική για τη ΝΔ ήταν η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ, η δέσμευση για 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας όπως και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανάλυση που παρουσίασε ο κ. Μαύρος στους συνταξιούχους η Νέα Δημοκρατία εξασφάλισε το 49% και ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο 20%.

Η διαφορά στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα ήταν σαφώς μικρότερη ωστόσο αυτό που επισημάνθηκε είναι ότι το κοινό αυτό παραδοσιακά βρισκόταν κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ όπως και οι νέοι 17 – 24 ετών, τους οποίους επίσης έχασε η Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Δημήτρη Μαύρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα το σκορ είναι 28,5% για τη Νέα Δημοκρατία και 23% για τον
ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανατροπή σημειώθηκε λόγω της τριπλής αύξησης του κατώτατου μισθού, 2%, 7,5% και 9,5% η οποία οδήγησε τον ελάχιστο μισθό πλήρους απασχόλησης από τα 650 ευρώ στα 780 ευρώ την 1η Απριλίου του 2023. Ρόλο διαδραμάτισε η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 και πλέον ποσοστιαίες μονάδες, η οποία επίσης ενίσχυσε το εισόδημα των μισθωτών, όπως και η μείωση του ελάχιστου φορολογικού συντελεστή στο 9% από 22%, η οποία αφορά κατά κύριο λόγο τους χαμηλόμισθους.

Στις αυξήσεις αυτές «κούμπωσε» η υπόσχεση για κατώτατο μισθό 950 ευρώ και μέσο μισθό 1.500 ευρώ σε βάθος 4ετίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.