Σάββατο, Μαΐου 6

Θρασύς κι ατάραχος

“Ο ορισμός της παράνοιας είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα.”

Θύμιος Γεωργόπουλος

Ο τίτλος του άρθρου «Ελληνική κληρονομική δημοκρατία» ανήκει στην αυστριακή εφημερίδα Wiener Zeitung η οποία με ωμό και ξεκάθαρο τρόπο αναφέρεται στο φαινόμενο του νεποτισμού στη χώρα μας, με την -ιστορικά- κορυφαία έκφανση του που είναι (ποια άλλη;) η οικογένεια Μητσοτάκη.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζεται ως εκσυγχρονιστής παντού και αποφασισμένος για μεταρρυθμίσεις, ενώ καλλιεργεί την παράδοση της οικογενειοκρατίας προς όφελος της οικογένειάς του, ατάραχος καθώς είναι και θρασύς» σημειώνεται στο άρθρο.

Αναφερόμενη στα τρία παιδιά του Κυριάκου Μητσοτάκη και στις ιστορίες τους, η εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Ο υιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κώστας, βρήκε εύκολα δουλειά στις Βρυξέλλες ως εργαζόμενος στον Ισπανό ευρωβουλευτή Εστεμπάν Γκονζάλες Πονς μόλις τελείωσε τις σπουδές του σε ακριβό πανεπιστήμιο των ΗΠΑ στη Βοστώνη και τη στρατιωτική του θητεία. Ο υιός Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός μη Ισπανός στο επιτελείο του».

«Η Σοφία, 25 ετών σήμερα, επωφελήθηκε από την πατρική φροντίδα. Αμέσως μετά τις σπουδές της στη δημόσια υγεία στο Τζονς Χόπκινς προσελήφθη στο γραφείο της παγκόσμιας επενδυτικής CVC. Πήρε τη θέση αυτή αφότου ο πατέρας της έγινε πρωθυπουργός.
Από το 2020 η CVC έχει αποκτήσει πέντε (Vivartia, Skroutz, D-Marina, National Insurance, ΔΕΗ) από τις τρέχουσες έξι συμμετοχές της σε ελληνικές εμβληματικές εταιρείες, όλες επί θητείας μπαμπά πρωθυπουργού Μητσοτάκη».

«H μικρότερη της παρέας, η 20χρονη Δάφνη, ξεκίνησε τις σπουδές της στο φημισμένο και πανάκριβο πανεπιστήμιο Yale. Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης πέταξε εκεί για να μην την αφήσει μόνη της. Στην περίπτωση των πολιτικών της φιλοδοξιών, όμως, ο κανόνας προς το παρόν αναφέρει: περιμένετε και θα δείτε».

Όσο για την περιουσία της οικογένειας, η εφημερίδα αναφέρει με οξύ όσο και γλαφυρό τρόπο:
«Το μόνο σίγουρο είναι ότι το 2020 ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του, Μαρέβα, χρωστούσαν ένα όμορφο 1,3 εκατ. ευρώ σε τράπεζες. Τα δάνεια που ήταν προς αποπληρωμή συμψηφίστηκαν με 40 ακίνητα, πέντε αυτοκίνητα και περισσότερα από μισό εκατομμύριο ευρώ σε αποταμιεύσεις.
Το εισόδημα της 56χρονης Μαρέβας για το 2020 ήταν πολύ μέτριο, ακόμη και για τα νεοελληνικά μεταπτωχευτικά πρότυπα: 9.244,10 ευρώ.
Το ελίτ σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών (της Δάφνης) έχει πολύ μεγαλύτερα ετήσια δίδακτρα από όσα έβγαλε η Μαρέβα Μητσοτάκη το 2020»

Αυτός ο άνθρωπος, ο καλός οικογενειάρχης, ο άνθρωπος που φροντίζει για το δικό του καλό και το καλό των παιδιών του, ο -«ατάραχος και θρασύς»- πρωθυπουργός της χώρας, είναι αυτός που:
Aρνείται να χτυπήσει την αισχροκέρδεια (αντίθετα επαίρεται για τα υπερέσοδα).
Aρνείται να μειώσει το ΦΠΑ και τον ΕΦΚ.
Aρνείται να δώσει την 13η σύνταξη και τα αναδρομικά των συνταξιούχων που τους κοροϊδεύει τέσσερα χρόνια κατάμουτρα
Kατάργησε το οκτάωρο, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, την αποζημίωση υπερωριακής εργασίας, τις αιτιολογημένες απολύσεις.
Iδιωτικοποίησε την ΔΕΗ και νομοθέτησε την ιδιωτικοποίηση και του νερού.
Aποδεκάτισε την δημόσια υγεία και ευθύνεται -με την πολιτική του- για τουλάχιστον από τους μίσους θανάτους της πανδημίας.

Αυτός ο άνθρωπος ζητάει πάλι την ψήφο σου για να επιταχυνθεί η οικονομική ανάπτυξη (των ολιγαρχών), για να προχωρήσει η ψηφιοποίηση του κράτους (των Τεμπών), για ένα ισχυρό σύστημα υγείας που μας αξίζει (όσο αξίζει το οικόπεδο που θα πουλάς για να βρεις την υγειά σου).

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Λάρισα. Ομιλία. Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023.
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Από φυλλάδιο του 1981 των Ανώνυμων Αλκοολικών στην Αμερική

  koutipandoras.gr 

 https://www.koutipandoras.gr/article/thrasys-ki-atarachos/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .