Τετάρτη, Μαΐου 17

Ο κλαυσίγελος του Πλάτωνα

Ο κλαυσίγελος του Πλάτωνα

Του Πολύβιου Κανέ

Ο κ. Κώστας Μπακογιάννης ακολουθεί κατά γράμμα την παράδοση των πολιτικών τζακιών αυτής της χώρας. Πολλά λόγια, πολλές παρλαπίπες, ατροφική μόρφωση, αναιμική ιστορική συνείδηση, προκλητική κενότητα κουλτούρας.

Το ζήτημα είναι πώς ο κ. Μπακογιάννης δεν κατανοεί την επικινδυνότητα του μορφωτικού του κενού. Αντιθέτως ,όπως κάθε αμαθής, επιμένει να επιδεικνύει την

αμάθεια του.

Έτσι ανακάλυψε την «Μπαζωμένη Πολιτεία του Πλάτωνα». Την οποία μάλιστα ο καψερός επιδιώκει να αναδείξει και με ανασκαφές. Απίστευτο υλικό για έναν Αριστοφάνη.

Το δράμα είναι πολυεπίπεδο. Ο κ. Μπακογιάννης είναι Δήμαρχος Αθηναίων, υπήρξε Περιφερειάρχης και ενδεχομένως λόγω πάππου, μητρός και θείου να εκκολάπτεται και για πρωθυπουργός.

Ενεργεί ωστόσο παθιασμένα για να υπονομεύσει το προδιαγεγραμμένο μέλλον του. Αυτοκαταστροφικός . Καλά δεν έχει κάποιον δίπλα του να τον τραβά από μανίκι για να τον προστατεύσει;  Τον Διονύσιο Σαββόπουλο επί παραδείγματι σε ρόλο παιδονόμου. Παππούλης, συνταξιούχος, νεοδημοκράτης βέρος, νεοδεξιός με πατέντα και νεορθόδοξος με τη βούλα. Ας τον επιστρατεύσει ο Κώστας Μπακογιάννης ως σύμβουλο  παντός καιρού για να αυτοπροφυλαχθεί από την γονιδιακή  προδιάθεση που τον διακατέχει και τον  σπρώχνει στις δαγκάνες της απίστευτης (και αστείρευτης) ελαφρότητας του πεπρωμένου του. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .