Κυριακή, Μαΐου 28

ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

ΑΘΑΜΑΝΑΣ:  Η καταστροφική για τις ψυχές των παιδιών μας ταινία έχει την έγκριση των Σατανοκίνητων εξουσιαστών της εποχής μας.  Ουδεμία εντύπωση μας προκαλεί.  Όφειλαν όμως να ρωτήσουν τους γονείς των παιδιών, αν οι ίδιοι επέτρεπαν στα παιδιά τους να παρακολουθήσουν μια τόσο “προοδευτική” (= διαστροφική) ταινία.  Ως πλήρως σκοτισμένοι όμως (ας μην ξεχνάμε και τον Αφορισμό της Κεραμέως), οι για πολύ λίγο καιρό ακόμα, παραμένοντες στην εξουσία ανθρωπο-δαίμονες, το μόνο που γνωρίζουν καλά είναι η επιβολή των δικών τους διεστραμμένων απόψεων, ει δυνατόν σε όλους μας…

ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ !

Άμεσα, με γράμματα, τηλέφωνα, ηλεκτρονική αλληλογραφία, όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι γονείς, όσοι έχουμε ακόμη έστω την ελάχιστη σχέση με την Ηθική, όσοι έχουμε Φόβο Θεού, όσοι είμαστε πραγματικοί Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι, θα πρέπει να Απαιτήσουμε από τα σχολεία των παιδιών μας να συμμορφωθούν με το Καλό, ειδάλλως θα έχουν να αντιμετωπίσουν όλες τις νόμιμες συνέπειες…

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΟΡΓΗΣΙΑ ΜΑΣ!

Ας λάβουμε σχετικά υπόψιν τον Μέγα Φιλόσοφο Αριστοτέλη:

Γιατί αυτοί που δεν οργίζονται για όσα πρέπει, θεωρούνται ανόητοι· το ίδιο και αυτοί που δεν οργίζονται με τον τρόπο που πρέπει ή όταν πρέπει ή με τους ανθρώπους που πρέπει· γιατί οι άνθρωποι αυτοί θεωρούνται ότι δεν αντιλαμβάνονται τίποτε και ότι δεν αισθάνονται λύπη, και ο άνθρωπος που δεν οργίζεται, θεωρείται ότι δεν έχει την ιδιότητα να αμύνεται· κάτι ακόμη: το να ανέχεται κανείς προπηλακισμούς σε βάρος του ίδιου του εαυτού του και σε βάρος των δικών του ανθρώπων δείχνει ότι έχει χαρακτηριστικά δούλου.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Ἠθικὰ Νικομάχεια (1125b-1126b)

https://www.greek-language.gr/digitalResources/ancient_greek/library/browse.html?text_id=78&page=45

 

Την έντονη αντίδραση των γονέων ενός δεκάχρονου αγοριού έχει προκαλέσει η απόφαση μιας δασκάλας δημοτικού σχολείου της Αθήνας να προβάλει σε 10χρονους μαθητές ταινία ερωτικού περιεχομένου μεταξύ ανήλικων αγοριών.

Η ταινία ονομάζεται «Αγόρια στο ντους», προβλήθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες στο σχολείο και οι γονείς έχουν κινηθεί νομικά στέλνοντας εξώδικο στον διευθυντή του σχολείου, ζητώντας να μάθουν εάν προβλέπεται η προβολή τέτοιων ταινιών σε 10χρονα παιδιά. Ο δικηγόρος της οικογένειας Χαράλαμπος Κατσιβάρδας μιλά στο iefimerida.gr και εξηγεί πώς οι γονείς ανακάλυψαν τι ακριβώς είχε συμβεί.

Όπως λέει: «Το παιδί επέστρεψε στο σπίτι από το σχολείο και ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ήταν εμφανώς δυσαρεστημένος. Έκανε εμετό, δεν μπορούσε να φάει. Αυτό κίνησε την περιέργεια των γονέων του, που είναι εκπαιδευτικοί. Κατάφεραν να τους μιλήσει και τους είπε ότι την τελευταία ώρα του μαθήματος η δασκάλα προέβαλε μία ταινία με τίτλο “Τα αγόρια στο ντους”, η οποία έδειχνε ομοφυλοφιλικές σκηνές μεταξύ ανήλικων αγοριών, δηλαδή ήταν σε ένα καμπ όπου ο εκπαιδευτής έλεγε ότι τα παιδιά πρέπει να είναι σκληραγωγημένα και στη συνέχεια έδειχνε κάποιες σκηνές που τα παιδιά φιλιόντουσαν στο στόμα.

»Όταν ρωτήθηκε η δασκάλα από τους μαθητές ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα της ταινίας, η δασκάλα απάντησε ότι ο εκπαιδευτής ήταν φασίστας. Αυτό ήταν το νόημα σύμφωνα με την ίδια. Μετά από αυτό το περιστατικό έγιναν όλες οι απαραίτητες νομικές ενέργειες μέσω εξωδίκου, το οποίο κοινοποιήθηκε στον διευθυντή του σχολείου, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στο υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να διερευνηθεί ενδελεχώς πόσο είναι δεοντολογικό και παιδαγωγικό να προβληθεί μια τέτοια ταινία σε μαθητές δημοτικού, ηλικίας μόλις 10 ετών. Περιμένουμε τόσο εγώ όσο και οι γονείς απαντήσεις. Να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι ενδεδειγμένο το συγκεκριμένο υλικό για προβολή σε ανήλικα παιδιά και κατά πόσο είναι σύννομη η ενέργεια της εκπαιδευτικού. Στη συνέχεια οι γονείς θα κινηθούν αστικά με αγωγή αποζημίωσης κατά της δασκάλας για ηθική βλάβη στο παιδί τους».
Το τρέιλερ της ταινίας που προκάλεσε σάλο:

Μετά από έναν έντονο αγώνα προπόνησης με την ομάδα, οι δωδεκάχρονοι Βίγκο και Νοέλ επιστρέφουν στο σπίτι και τσεκάρουν ο ένας τα όρια και την αρρενωπότητα του άλλου. Το βίαιο σταμάτημα ενός αθώου παιχνιδιού φέρνει στο προσκήνιο το ερώτημα τι επιτρέπεται και τι όχι σε μια ανδρική φιλία.

 

https://orthodoxyellas.blogspot.com/2023/05/blog-post_26.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .