Δευτέρα, Μαΐου 8

ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ… ΜΙΑ ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ ΣΧΕΣΗ

Τα πολύνεκρα περιστατικά στις 3 και 4 Μαΐου 2023 στην Σερβία έφεραν στο προσκήνιο τις μαζικές δολοφονίες σε δημόσιους χώρους και μάλιστα εκτός των ΗΠΑ που είναι η κοιτίδα του φαινομένου κι όπου έχει μελετηθεί επιστημονικά.

Το περίεργο είναι ότι αυτό φουντώνει σε έκταση και ένταση τις τελευταίες δεκαετίες αν και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η οπλοκατοχή παρουσιάζει καθοδικές τάσεις (από 49% το 1960 στο 45% το 2022).

Μια ερμηνεία στην οποία φαίνεται να συγκλίνουν πολλοί ειδικοί όπως ο καθηγητής

εγκληματολογίας Άνταμ Λάνκφορντ είναι ότι υπεύθυνες είναι κοινωνικές δυνάμεις που οδηγούν όλο και περισσότερους όλο και νεότερους άντρες να επηρεάζονται από τους προηγούμενους και επιδιώκοντας φήμη να προσπαθούν να ξεπεράσουν τις επιδόσεις εκείνων με όλο και μεγαλύτερες περιόδους προετοιμασίας των ενεργειών τους χρησιμοποιώντας όλο και πιο βαρύ οπλισμό.

Αυτό έρχεται προς επίρρωση της έρευνας ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΕΙΡΟΥΣΑ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ MEDIA που παρουσιάστηκε στην Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία (το μεγαλύτερο επιστημονικό κι επαγγελματικό οργανισμό του κλάδου στις ΗΠΑ).

Σύμφωνα με αυτήν οι άνθρωποι που διαπράττουν αυτού του τύπου το έγκλημα τείνουν να έχουν τρία κοινά χαρακτηριστικά: ανεξέλεγκτη κατάθλιψη, κοινωνική απομόνωση και παθολογικό ναρκισσισμό, ο οποίος πυροδοτείται από τα ΜΜΕ.

Αρκεί να φέρουμε στο νου την έκταση κι ένταση της δημοσιότητας που παίρνουν τα πρόσωπα αυτά γνωρίζοντας ότι τα θύματά τους αποτελούν το 0,5% των συνολικών θυμάτων δολοφονιών από πυροβόλα όπλα.

Όπως αναφέρει η μελέτη [σελίδα 5] ‘οι άστοχες προσπάθειες των μέσων ενημέρωσης να ενημερώσουν το κοινό σχετικά με αυτές τις τραγωδίες μπορεί τελικά να συμβάλλουν στη διαιώνισή τους … τα απώτερα κίνητρα τους πρέπει τώρα να τεθούν υπό αμφισβήτηση … καθώς η κάλυψη αυτών των γεγονότων αναγνωρίζεται ότι αυξάνει σημαντικά την τηλεθέαση και ενισχύει τη διαφήμιση.’

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι σπαρακτικές κραυγές και οιμωγές των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων γεμίζουν τα ταμεία, αλλά και ‘ψηλώνουν τον νου’ των επίδοξων δολοφόνων.

ΥΓ Ένα επιπλέον και γενικότερο θέμα που αναφύεται βέβαια είναι το ποιος ενημερώνει για τις ευθύνες αυτών που ενημερώνουν…

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ επειδή καμία ειδησεογραφική δίαιτα δεν μπορεί να είναι πλήρης μόνο με ό,τι σερβίρουν τα ΜεγάλαΜΜΕ

 https://enimerotikosympliroma.blogspot.com/p/2305052000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .