Τρίτη, Μαΐου 30

Το σώμα μας παράγει ηλεκτρισμό~Η διατάραξή του μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες

Το σώμα μας παράγει ηλεκτρισμό~Η διατάραξή του μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες
Image by Alexandra_Koch from Pixabay Το σώμα μας παράγει ηλεκτρισμό~Η διατάραξή του μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες

Το σώμα μας παράγει ηλεκτρισμό~Η διατάραξή του μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες

Γράφει η Ευαγγελία Παπαγιάννη, Gastro natural center – Φυσικοπαθητικός και επιστημονική συνεργάτης του proionta-tis-fisis.com 

Η ηλεκτρική ενέργεια υπάρχει παντού, ακόμα και στο ανθρώπινο σώμα

Τα κύτταρά μας είναι εξειδικευμένα για να μεταφέρουν ηλεκτρικά ρεύματα. Ο ηλεκτρισμός είναι απαραίτητος για να μπορέσει το νευρικό σύστημα να στείλει σήματα σε όλο το σώμα και στον εγκέφαλο, καθιστώντας μας ικανούς να κινούμαστε, να σκεφτόμαστε και να αισθανόμαστε.

Είναι αλήθεια.

Το ανθρώπινο σώμα παράγει ηλεκτρισμό!!

Ωστόσο, δεν είναι με τον ίδιο τρόπο που ρέει η ηλεκτρική ενέργεια όταν γυρίζετε το διακόπτη στα φώτα σας. Αυτός ο τύπος ηλεκτρικής ενέργειας παράγεται από ηλεκτρόνια (αρνητικά φορτισμένα σωματίδια) που ρέουν μέσω ενός ρεύματος.

Το ανθρώπινο σώμα παράγει ηλεκτρισμό χημικά. Αυτό γίνεται κυρίως μέσω θετικά φορτισμένων ιόντων όπως το κάλιο, το ασβέστιο και το νάτριο.

Όλες οι σωματικές μας λειτουργίες ελέγχονται από τα ηλεκτρικά σήματα που παράγονται στο σώμα μας.

Λοιπόν, πώς τα κύτταρα ελέγχουν τα ηλεκτρικά ρεύματα;

Τα στοιχεία στο σώμα μας, όπως το νάτριο, το κάλιο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο, έχουν ένα συγκεκριμένο ηλεκτρικό φορτίο. Σχεδόν όλα τα κύτταρα μας, μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα φορτισμένα στοιχεία, που ονομάζονται ιόντα, για να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια.

Τα περιεχόμενα του κυττάρου προστατεύονται από το εξωτερικό περιβάλλον με μια κυτταρική μεμβράνη. Αυτή η κυτταρική μεμβράνη αποτελείται από λιπίδια που δημιουργούν ένα φράγμα που μόνο ορισμένες ουσίες μπορούν να διασχίσουν για να φτάσουν στο εσωτερικό του κυττάρου.

Η κυτταρική μεμβράνη λειτουργεί ως φραγμός στα μόρια, αλλά λειτουργεί και ως τρόπος για να παράγει το κύτταρο ηλεκτρικά ρεύματα.

Τα κύτταρα ηρεμίας είναι αρνητικά φορτισμένα στο εσωτερικό, ενώ το εξωτερικό περιβάλλον είναι πιο θετικά φορτισμένο. Αυτό οφείλεται σε μια ελαφρά ανισορροπία μεταξύ θετικών και αρνητικών ιόντων εντός και εκτός του κυττάρου.

Τα κύτταρα μπορούν να επιτύχουν αυτόν τον διαχωρισμό φορτίου επιτρέποντας σε φορτισμένα ιόντα να ρέουν μέσα και έξω μέσω της μεμβράνης. Η ροή των φορτίων κατά μήκος της κυτταρικής μεμβράνης είναι αυτή που δημιουργεί ηλεκτρικά ρεύματα.

Η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος μπορεί να οδηγήσει σε ασθένεια.

Για παράδειγμα, για να αντλήσει η καρδιά, τα κύτταρα πρέπει να παράγουν ηλεκτρικά ρεύματα που επιτρέπουν στον καρδιακό μυ να συστέλλεται την κατάλληλη στιγμή..

Τα ακανόνιστα ηλεκτρικά ρεύματα μπορούν να αποτρέψουν τη σωστή συστολή των καρδιακών μυών, οδηγώντας σε καρδιακή προσβολή.

Ο καρδιακός παλμός ως δείκτης υγείας της καρδιάς 

Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα που δείχνει τον σημαντικό ρόλο του ηλεκτρισμού στην υγεία και τις ασθένειες.

Το σώμα μας χρησιμοποιεί ορισμένα πρότυπα δυναμικών δράσης για να ξεκινήσει τις σωστές κινήσεις, σκέψεις και συμπεριφορές.

Το σώμα μας είναι ηλεκτρικό!!

Πληροφορία που αξίζει να ερευνηθεί και να αξιοποιηθεί… 



Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.


Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα με στόχο να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω έρευνα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .