Παρασκευή, Μαΐου 26

Κλείνουν όλα τα κρεοπωλεία και τα εστιατόρια της Φάρμας Μπράλου Α.Ε.

 Σας ευχαριστούμε για την προτίμηση και για την εμπιστοσύνη σας, όλα αυτά τα χρόνια.

Κλείνουν όλα τα κρεοπωλεία και τα εστιατόρια της Φάρμας Μπράλου Α.Ε.

Η απόφαση ελήφθη από τον ιδιοκτήτη Δάμη Πειθή καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τον τελευταίο καιρό είχαν παρουσιαστεί οικονομικές δυσκολίες

Να κλείσει όλα τα καταστήματα λιανικής πώλησης έλαβε η επιχείρηση Φάρμα Μπράλου Α.Ε. που εξέτρεφε ζώα στον Μπράλο Φθιώτιδας και πωλούσε το κρέας τους στα ομώνυμα κρεοπωλεία.

Η απόφαση ελήφθη από τον ιδιοκτήτη Δάμη Πειθή και σύμφωνα με ενημέρωση της ίδιας της εταιρείας «όλα τα καταστήματα λιανικής πώλησης κρέατος, καθώς και τα καταστήματα εστίασης,

έκλεισαν. Σας ευχαριστούμε για την προτίμηση και για την εμπιστοσύνη σας, όλα αυτά τα χρόνια. Σύντομα, θα σας ανακοινώσουμε τα σχέδιά μας, για τη νέα εποχή».

Κατά πολλούς η εν λόγω εξέλιξη ήταν αναμενόμενη, δεδομένου ότι η επιχείρηση τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Ειδικότερα, το έτος 2021 είχε ζημιές 365.000 ευρώ επί τζίρου 2 εκατομμυρίων ευρώ και υποχρεώσεις της τάξης των 1,3 εκατομμυρίων ευρώ. Η κατάσταση επιδεινώθηκε από την αποτυχημένη όπως αποδείχθηκε κίνηση να ανοίξει κρεοπωλείο στη Βάρη, επίσης λεωφόρου Βάρης Κορωπίου 145, αλλά και εξαιτίας της τιμολογιακής πολιτικής που ακολουθούσε.

Αναφορικά με την ίδια την φάρμα εκτάσεως 350 στρεμμάτων στον Μπράλο, αναμένεται να εξακολουθήσει στην παρούσα φάση να λειτουργεί σε επίπεδο εκτροφής ζώων.

Όπως αναφερόταν στη σχετική ιστοσελίδα, «εκτρέφουμε ζώα και παράγουμε τις δικές μας ζωοτροφές αλλά και δημητριακά, λαχανικά και φρούτα. Είμαστε οι μοναδικοί εγχώριοι εκτροφείς Black Angus Purebred 100% και οι πρώτοι που φέραμε το σιτεμένο κρέας στο τραπέζι του Έλληνα καταναλωτή.

Ακόμα, εκτρέφουμε φυλές Charolais, Limousin, Aubrac, Red Angus, μακεδονικούς νεροβούβαλους αλλά και ελληνικές βραχυκερατικές αγελάδες κλπ. Επίσης εγχώριες και ξένες φυλές αιγοπροβάτων, χοίρους, ελληνικό Μαύρο Χοίρο, κοτόπουλα, φασιανούς, πάπιες, χήνες, πέρδικες, γαλοπούλες, ορτύκια, και φραγκόκοτες.

Στη Φάρμα Μπράλου αυτό που επιδιώκουμε πάντα είναι η διασφάλιση της ποιότητας σε κάθε στάδιο της παραγωγής και ο σεβασμός στη φύση. Για το λόγο, αυτό, δημιουργήσαμε για τα ζώα μας καταλύματα από πέτρα και ξύλο, ενταγμένα στο τοπίο ώστε να μην διαταράσσεται η φυσική ομορφιά του τοπίου. Οι πάπιες και οι χήνες έχουν τη δική τους λίμνη και τα βουβάλια έχουν το απαραίτητο σκάμμα για λασπόλουτρο. Θέλουμε να ελέγχουμε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας. Καλλιεργούμε σιτάρι, καλαμπόκι, βρώμη, κριθάρι, τριφύλλι, λούπινα και βίκο για την τροφή των ζώων στους θερινούς μήνες που δεν υπάρχει χορτάρι για ελεύθερη βοσκή.

Η φάρμα διαθέτει ελαιώνα με αγριελιές που παράγουν εξαιρετικό ελαιόλαδο, οπωροφόρα δένδρα, μελίσσια, καλοκαιρινό μποστάνι, αρωματικά φυτά και όσπρια. Από το γάλα παράγουμε γιαούρτι και φέτα. Από το κρέας εξαιρετικά λουκάνικα και αλλαντικά. Παράγουμε επίσης χειροποίητα ζυμαρικά και σπιτικές μαρμελάδες άριστης ποιότητας. Η δραστηριότητα της Φάρμας Μπράλου κινείται σε 3 άξονες: την καλλιέργεια, την πρωτογενή παραγωγή και εκτροφή, καθώς και τη μεταποίηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .