Κυριακή, Μαΐου 21

Κιβωτός του Κόσμου: Ελεεινή η διοίκηση που «φύτεψε» η κυβέρνηση – Κατέβασαν τις εικόνες και κατάργησαν την προσευχή!

Ελευθέριος Ανδρώνης

 Κιβωτός του Κόσμου: Να λοιπόν που η δήθεν εξυγίανση που υποσχόταν η Δόμνα Μιχαηλίδου για την Κιβωτό του Κόσμου, δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά τη σταδιακή διάλυση της, την ερήμωση της και το ξερίζωμα κάθε χριστιανικού στοιχείου που διέθετε στον τρόπο λειτουργίας της.

Αυτοί που προεκλογικά θυμούνται ξαφνικά να κάνουν τους ευλαβείς «χριστιανούς» και τρέχουν να απαθανατιστούν δίπλα σε ιερές εικόνες και ιερωμένους για να ανεβάσουν τις πολιτικές «μετοχές» τους, είναι οι ίδιοι που άπλωσαν το διεφθαρμένο χέρι τους στην Κιβωτό και την μετατρέπουν σε ένα

απονευρωμένο ερείπιο, σε ένα στείρο και μίζερο ίδρυμα, ένα εκκολαπτήριο δυστυχισμένων παιδιών.

Οι νεοφιλελεύθερες «ακρίδες» έπεσαν πάνω στη δομή και πέρα από την επίθεση στα ταμεία της που ήταν ο κύριος στόχος, την απογύμνωσαν και από τον χαρακτήρα της. Στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο Τσαμπίκος, πρώην φιλοξενούμενος και πρώην εργαζόμενος στην Κιβωτό, αποκάλυψε τις ελεεινές πράξεις στις οποίες προχώρησε η νέα διοίκηση (βαλτή από την κυβέρνηση) που ούτε λίγο – ούτε πολύ θυμίζουν σταλινικό πογκρόμ εναντίον κάθε χριστιανικού ήθους και στοιχείου!

Όταν ο Τσαμπίκος ρωτήθηκε για το αν η νέα διοίκηση έχει αποσύρει τις εικόνες των Αγίων, αν γίνεται προσευχή και αν πηγαίνουν εκκλησία τα φιλοξενούμενα παιδιά, εκείνος απάντησε:

«Όχι τίποτα, τα έχουν καταργήσει όλα, είναι για γέλια αυτά, τα έχουν καταργήσει όλα»!

Να λοιπόν πως λειτούργησε η «αποϊδρυματοποίηση» που χρησιμοποιεί ως «καραμέλα» η Δόμνα Μιχαηλίδου. Πρώτα επιστράτευσαν όλα τα «πετσωμένα» ΜΜΕ για να κάνουν συστηματική δυσφήμηση της δομής για 1-2 μήνες και να χαλαρώσουν οι αντιστάσεις του κόσμου για την επερχόμενη εισβολή στη δομή που είχε σχεδιαστεί εξ’ αρχής.

Στη συνέχεια, έχοντας κερδίσει την εύνοια του κόσμου μέσω της αδιάκριτης σκανδαλολογίας που διέσπειραν, «φύτεψαν» τη νέα διοίκηση που μάλιστα την παρουσίασαν και ως «σωτηρία» των παιδιών. Και έτσι τους ανοίχτηκε χώρος δράσης για την τελική φάση της καταστροφής. Δεν τους έφτανε μόνο η κατάληψη της δομής, άλλα έπρεπε και να μην θυμίζει σε τίποτα τον χαρακτήρα της Κιβωτού και το όραμα στο οποίο βασίστηκε το τιτάνιο έργο που γινόταν εκεί από το 1998.

Αυτή είναι η πραγματική εικόνα του άθεου κράτους που μας κυβερνά. Όταν αποφασίζει και διατάζει πέρα από την κοινή θέα και πίσω από κλειστές πόρτες, δεν διαφέρει σε τίποτα από τις μεθόδους που ακολουθούσαν τα κομμουνιστικά καθεστώτα ή οι τουρκικές βαρβαρότητες. Σαν γνήσιοι βάρβαροι και «Ούνοι», ξέσπασαν στις εικόνες, τον εκκλησιασμό και την προσευχή των παιδιών, γιατί οι ίδιοι είναι «άθρησκοι» και «ουδέτεροι» νεοεποχίτες.

Τι σας ενοχλούν οι εικόνες κ. Δόμνα; Τι σας ενοχλεί ο εκκλησιασμός και οι χριστιανικές αξίες; Γιατί τόση αλλεργία για ό,τι σας θυμίζει Χριστό και Ορθοδοξία; Τι σας φταίνε τα παιδιά; Με ποιο δικαίωμα και ποιο θράσος σπάτε μια παράδοση 25 χρόνων στη λειτουργία μιας δομής, που την έχει αγκαλιάσει ο ελληνικός λαός; Με αυτό το αντιχριστιανικό κόμπλεξ που σας διακατέχει, θα δούμε προκοπή στην ελληνική παιδεία από το κόμμα σας;

Μια δομή που θεμελιώθηκε πάνω στην ορθόδοξη διαπαιδαγώγηση και διέθετε αξιοπρεπέστατες συνθήκες διαβίωσης, βάλθηκαν να την κάνουν νερόπλυμα για τις διεφθαρμένες επιδιώξεις τους. Και δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλονται τέτοιες αθλιότητες στην Κιβωτό. Έχουν ακουστεί και ακόμη χειρότερα πράγματα από πολύ πιο επίσημα χείλη. Πράγματα που σε κάνουν να φρίττεις, από την αντιχριστιανική μανία των κυβερνώντων.

Στις αρχές Απριλίου, ο γνωστός βιομήχανος και μέγας δωρητής της Κιβωτού, Κώστας Λούλης είχε καταγγείλει στο Star ότι η νέα διοίκηση της Κιβωτού «ξήλωσε» την εκκλησία της δομής, έδιωξε τον ιερέα που λειτουργούσε εκεί και πέταξαν μέχρι και την Αγία Τράπεζα σε μία αποθήκη, μαζί με τον Εσταυρωμένο και τα ιερά σκεύη! Ενώ – σύμφωνα με τον κ. Λούλη – απαγόρευσαν στα παιδιά να κάνουν ακόμα και τον σταυρό τους!

Συνηθισμένη από τον τρόπο που κυβερνούν την χώρα, έκαναν τη δομή τσιφλίκι τους και επέβαλλαν φασιστικά τους διεστραμμένους όρους τους.

Ακόμα και τα μισά να ισχύουν από όσα καταγγέλλονται για τη νέα διοίκηση, δεν παύουν να αποτελούν παράσημο αθλιότητας για την πολιτική δράση της Δόμνας Μιχαηλίδου. Δηλητηρίασαν τη δομή με την τοξικότητα και τα δυσώδη συμφέροντα τους, και την πληρώνουν τα αθώα παιδιά, που κάποτε είχαν ένα λιμάνι για να ανακουφίζουν τη δυστυχία τους, και τώρα βλέπουν ένα «κουφάρι», από ότι άφησαν οι «ύαινες».

sportime.gr

http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2023/05/blog-post_602.html

 .triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .