Πέμπτη, Μαΐου 25

Πανικός στο ΝΑΤΟ με τους kinzhal και τα μίνι-πυρηνικά των Ρώσων!!!

Πανικός στο ΝΑΤΟ με τους kinzhal και τα μίνι-πυρηνικά των Ρώσων!!!

Σημείο καμπής αυτό που συνέβη για τον πόλεμο της Ουκρανία, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες…Όλες οι προσπάθειες της δυτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ να διακόψει ή να σταματήσει αποτελεσματικά τις στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσίας προμηθεύοντας την Ουκρανία με υπερβολικό αριθμό όπλων έχουν αποτύχει μέχρι σήμερα.

Ποια είναι η κατάσταση του τρέχοντος status quo, ειδικά μετά τα μίνι πυρηνικά που δείχνει να έριξε η Ρωσία;;

Γράφει ο Andrew Korybko, Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας με έδρα την Μόσχα που ειδικεύεται στη στρατηγική των ΗΠΑ στην Αφρική και την Ευρασία, την πρωτοβουλία «New Silk Road» της Κίνας:

«Η Ρωσία μόλις απέδειξε ότι οι υπερηχητικοί πύραυλοι της μπορούν να διεισδύσουν στις άμυνες του ΝΑΤΟ με ευκολία, κάτι που θα σηματοδοτήσει ένα στρατιωτικό, και πιθανότατα σύντομα διπλωματικό, σημείο καμπής. Η Δύση ενδεχομένως συνειδητοποιήσει ότι μετά το τέλος της επικείμενης αντεπίθεσης στο Κίεβο, είναι καλύτερο να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός παρά να κλιμακώσοει τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

Οι ψεύτικες ειδήσεις που κυκλοφόρησαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι οι Patriots του Κιέβου κατέρριψαν έναν ρωσικό υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal έγιναν ακόμη πιο γελοίες τις τελευταίες ημέρες, με τους ισχυρισμούς ότι μια πρόσφατη επίθεση κατέρριψε άλλους έξι. Τα κύρια μέσα ενημέρωσης (MSM) και οι δικοί τους στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες συμβάλλουν ενεργά σε αυτήν την εκστρατεία παραπληροφόρησης.

Οι Patriots των ΗΠΑ είναι τεχνικά ανίκανοι να ανιχνεύσουν και να αναχαιτίσουν υπερηχητικούς πυραύλους! Άλλωστε, δεν υπάρχει επί του παρόντος ούτε ένα αντιαεροπορικό σύστημα στον κόσμο ικανό να το κάνει. Το πρόβλημα της Δύσης, λοιπόν, είναι αυτό της αντίληψης, καθώς τα MSM έχουν διαφημίσει πως η πρώην σοβιετική δημοκρατία θα ήταν άτρωτη στην ρωσική επίθεση.

Το Κρεμλίνο είχε επίγνωση των δυτικών σχεδιασμών! Για τον λόγο αυτό, αποφάσισε έξυπνα να συμπεριλάβει αρκετούς υπερηχητικούς πυραύλους στην πρόσφατη σειρά επιθέσεων του σε στρατιωτικούς στόχους, γνωρίζοντας ότι δεν υπήρχε περίπτωση να αναχαιτιστούν, δυσφημώντας έτσι τους αντιπάλους του στην πράξη. Και όχι μόνο αυτό: Στις 16 Μαΐου, οι Ρώσοι κατάφεραν ακόμη και να καταστρέψουν πέντε βάσεις εκτόξευσης και ένα ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε έκθεση που δημοσιεύθηκε την επόμενη μέρα.

Το Κίεβο έμεινε έκπληκτο όταν κατάλαβε πόσα εκατομμύρια δολάρια αντιαεροπορικών πυραύλων σπαταλήθηκαν προσπαθώντας να καταρρίψουν τους Kinzhal. Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν επίσης ότι οι Patriots υπέστησαν ζημιές, αλλά αρνήθηκαν ότι κάποιοw από αυτούς καταστράφηκε.

Το εν λόγω φιάσκο αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα για την εικόνα της Δύσης, η οποία ισχυρίζεται ότι μπορεί να υπερασπιστεί τον λαό της ό,τι κι αν συμβεί, ειδικά στηn χειρότερη περίπτωση, όταν ο πόλεμος αντιπροσώπων μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας στην Ουκρανία οδηγήσει σε μια άμεση συμβατική σύγκρουση μεταξύ των δύο μερών (σ.σ. Το ρωσικό μήνυμα με τα μίνι-πυρηνικά μάλλον έγινε αντιληπτό. Αυτό ελπίζουν οι εμπειρογνώμονες).

Η Ρωσία έχει επί του παρόντος το μονοπώλιο αυτής της πρωτοποριακής στρατιωτικής τεχνολογίας, αφού ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που κατασκεύασε αυτούς τους πυραύλους και στην συνέχεια τους χρησιμοποίησε στην μάχη, δείχνοντας πως θα μπορούσε να διαλύσει την όποια αεράμυνα του ΝΑΤΟ που βασίζεται στους Patriot.

(…)

Η πρόσφατη επιτυχία της Μόσχας στο Κίεβο στην καταστροφή πέντε εκτοξευτών πυραύλων Patriot και ενός ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών προκάλεσε ανατριχίλα στους πολεμοκάπηλους του ΝΑΤΟ και μια υπενθύμιση του τι αντιμετωπίζουν.

Οποιεσδήποτε σκέψεις είχαν σχέση με το να «αποδυναμώσουν» την Ρωσία με συμβατικά στρατιωτικά μέσα ως έσχατη λύση σε περίπτωση αποτυχίας του «ουκρανικού» υβριδικού πολέμου, εξανεμίστηκαν αμέσως καθώς συνειδητοποίησαν ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει το Κρεμλίνο να καταστρέψει την Δύση. Σίγουρα κάποιες από τις δυνατότητες που έχουν για να απαντήσουν σε ρωσικό χτύπημα, θα παραμείνουν μυστικές, αλλά το θέμα είναι ότι η Μόσχα θα μπορούσε να τους προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά, αν την πιέσουν να επιτεθεί.

Το ΝΑΤΟ δεν είναι τόσο «τρελό» για να αυτοκτονήσει, προκειμένου να επέλθει, αν επέλθει, ο διαμελισμός της Ρωσίας. Πλέον θα το σκεφτούν δύο και τρεις φορές.

(…)

Οι kinzhal της Ρωσίας συνέτριψαν τους Patriots τους στο Κίεβο, αποδεικνύοντας ότι το Κρεμλίνο μπορεί εύκολα να υπερνικήσει την αεράμυνα της Δύσης, κάτι που σύντομα θα αποτελέσει σημείο καμπής όχι μόνο σε στρατιωτικό αλλά και σε διπλωματικό επίπεδο.

photo freepik

el.gr

 https://balsamopsyxhs.gr/2023/05/19/%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-kinzhal-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%af%ce%bd%ce%b9-%cf%80/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .