Πέμπτη, Μαΐου 4

Η Αντζέλικα Χιούστον και η PETA προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό: «Τερματίστε την κατάχρηση εκμετάλλευσης της ίππευσης γαϊδουριών στην Σαντορίνη!»

unnamed

Με ενωμένες δυνάμεις ενάντια στην κακοποίηση των ζώων: Η Αντζέλικα Χιούστον υποστηρίζει τον τερματισμό των τουριστικών ιππεύσεων των γαϊδουριών στην Σαντορίνη. Από κοινού με την PETA η ηθοποιός απευθύνθηκε με μια επιστολή στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Με αυτή τον παρακαλεί να τερματίσει τη δυστυχία των γαϊδουριών και των μουλαριών

στην Σαντορίνη μέσω απαγόρευσης των τουριστικών υπηρεσιών ίππευσης βάσει νόμου. Με αυτό τον τρόπο συμμετέχει στα επανειλημμένα αιτήματα της οργάνωσης προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων PETA. Η οργάνωση κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών ξεκίνησε μια αναφορά κατά της ίππευσης των γαϊδουριών, με συνεχή ευαισθητοποίηση με υλικό εικόνων και αναφορές για την κακομεταχείριση των ζώων και πρόσφατα απήγγειλε κατηγορίες στους ιδιοκτήτες ζώων και τους οδηγούς των γαϊδουριών αλλά και στις τοπικές αρχές.

«Έμεινα άναυδη όταν είδα σε τι φρικτή κακομεταχείριση πρέπει να υποβάλλονται τα γαϊδουράκια και τα μουλάρια στο πανέμορφο νησί της Σαντορίνης», είπε η Αντζέλικα Χιούστον. «Καθώς πριν λίγο καιρό έσωσα έξι γαϊδουράκια και κάθε ημέρα διαπιστώνω πόσο αξιαγάπητα και ήπια πλάσματα είναι, πονάει ιδιαίτερα η καρδιά μου με αυτό που συμβαίνει. Κύριε Μητσοτάκη, παρακαλώ τερματίστε αυτή την θηριωδία και απαγορεύστε αμέσως κάθε μεταφορά τουριστών με γαϊδουράκια και μουλάρια!»

Κακοποιήσεις ζώων που είναι ήδη γνωστές από το 2018
Από το 2018, η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων PETA παρουσιάζει τακτικά εκθέσεις οπτικού υλικού και αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι εφιστούν την προσοχή στην άσχημη κατάσταση των γαϊδουριών και των μουλαριών στη Σαντορίνη και λαμβάνουν αποτελεσματικά μέτρα στα μέσα ενημέρωσης. Φωτογραφικό υλικό από τον Ιούλιο 2022 απεικονίζει εκ νέου τα τραυματισμένα και εξαντλημένα γαϊδουράκια και τα μουλάρια. Η PETA παρουσίασε το φωτογραφικό υλικό στον ειδικό αλόγων Dr. Maximilian Pick, ο οποίος επιβεβαιώνει σε μια αναφορά του την ανάγκη προστασίας των εν λόγω ζώων.

Οι αυτοσχέδιες ζώνες καθώς και οι σέλες που χρησιμοποιούνται δεν στηρίζονται σωστά και είναι φθαρμένες, με συνέπεια να υποφέρουν κάποια ζώα από επώδυνα γδαρσίματα και πληγές στην περιοχή της κοιλιάς. Ορισμένα γαϊδούρια και μουλάρια έχουν πληγές γεμάτες μύγες. Όσο τα ζώα αναγκάζονται να περιμένουν μέσα στον ήλιο της Μεσογείου για να κάνουν την επόμενη διαδρομή, οι ιδιοκτήτες δεν τους παρέχουν τα βασικά όπως νερό, σκιά ή προστασία από τις καιρικές συνθήκες.

Το σύνθημα της PETA είναι εν μέρει: «Τα ζώα δεν υπάρχουν για να διασκεδάζουμε με αυτά ή να τα εκμεταλλευόμαστε με άλλους τρόπους.» Η οργάνωση αγωνίζεται κατά του ειδισμού – μια μορφή διάκρισης κατά την οποία τα ζώα υποτιμούνται με βάση την υπαγωγή τους σε ένα ζωικό είδος.

https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%97-%ce%91%ce%bd%cf%84%ce%b6%ce%ad%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%b1-%ce%a7%ce%b9%ce%bf%cf%8d%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-peta-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%88%ce%bb/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .