Πέμπτη, Μαΐου 18

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ: ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ! ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ SINGULAR LOGIC, ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΟΛΛΗΤΗ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ «ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ» – ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΟΙ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ!

Πόσο σύμπτωση μπορεί να είναι το γεγονός της αιφνιδιαστικής απόφασης για έλεγχο στην Ελληνική Λύση από την αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, σε συνδυασμό με τη χρονική στιγμή της καταγγελίας του εκπροσώπου του κόμματος και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Παύλου Σαράκη, για την επερχόμενη εκλογική διαδικασία και τη Singular Logic;

Να είναι τυχαίο ότι λίγες ώρες μετά τα όσα αιτήθηκε στην διακομματική επιτροπή βουλευτικών εκλογών ο γνωστός δικηγόρος, ο επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης διέταξε σχετική έρευνα προς πάσα κατεύθυνση για το αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα;

Σύμφωνα με τον Παύλο Σαράκη και ενόψει των επερχόμενων εκλογών, δημιουργείται έντονος προβληματισμός και εύλογη αμφισβήτηση ως προς το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας, με αφορμή αφενός πρόσφατες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και αφετέρου σημαντικές αλλαγές που αφορούν την εταιρεία που θα διεκπεραιώσει τη διαδικασία υπολογισμού/μετάδοσης των αποτελεσμάτων, δηλαδή τη Singular Logic.

Όπως είχε αποκαλυφθεί προ διμήνου, η οικογένεια του Σπύρου Μανωλόπουλου, ιδιοκτήτη της Singular Logic, διατηρεί φιλικές και οικονομικές σχέσεις δεκαετιών με την οικογένεια Μητσοτάκη.

Σπύρος Μανωλόπουλος

Αυτή μάλιστα, θα είναι και η πρώτη φορά που η Singular Logic θα διεξαγάγει εκλογές υπό αυτό το ιδιοκτησιακό καθεστώς, καθώς ο κ. Μανωλόπουλος και η εταιρεία του, η Space Hellas (γνωστή για την ενασχόλησή της με αμυντικά συστήματα), αγόρασαν τη Singular στις αρχές του 2021, ως μέρος του επενδυτικού σχήματος με την Epsilon Net του Γιάνη Μίχου.

Αργότερα, τον Ιούλιο του 2021, διασπάστηκαν οι εταιρείες και η Space Hellas διατήρησε το κομμάτι των δραστηριοτήτων που αφορά τα πληροφοριακά συστήματα και τις εφαρμογές πληροφορικής, δηλαδή το κομμάτι των εκλογικών διαδικασιών.

Πάντως, η εταιρεία Space Hellas, τα τελευταία χρόνια φαίνεται να βρίσκεται μέσα σε κάθε μεγάλο ψηφιακό έργο του Δημοσίου, με πολλά εκατομμύρια να έχει λάβει από την τωρινή κυβέρνηση.

Συμμετέχει π.χ. στην κοινοπραξία που ανέπτυξε το λογισμικό Pandora, το οποίο παρουσιάστηκε στο τέλος του 2022 από το υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ και το οποίο προσφέρει προστασία στα τερματικά του στρατιωτικού πληροφοριακού συστήματος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ανέλαβε ακόμη -και πάλι μέσω του ΥΠΕΘΑ- το έργο «Εγκατάσταση Μετεωρολογικών Σταθμών και ανάπτυξη υποδομής Διαδικτυακής Πύλης», ύψους 11.900.000 ευρώ.

Τέλος, μετέχει σε κοινοπραξία για τον εκσυγχρονισμό του κυβερνητικού Cloud, δηλαδή του κυβερνοχώρου όπου φιλοξενούνται τα πληροφοριακά συστήματα της Δημόσιας Διοίκησης, που θα στοιχίσει 15.686.637 ευρώ.

Σε αυτές τις εκλογές, της 21ης Μαΐου (αλλά και στη δεύτερη κάλπη αν χρειαστεί), όπως έχει ήδη ανακοινώσει το Υπουργείο Εσωτερικών, όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα είναι εφοδιασμένοι με tablets και όλες οι συσκευές θα έχουν σύστημα ασφαλούς μετάδοσης των αποτελεσμάτων, με στόχο αυτή τη φορά να μεταδοθούν πιο γρήγορα.

Αυτή η μέθοδος ασφαλούς μετάδοσης αποτελεσμάτων (SRT) θα υλοποιηθεί με εξοπλισμό και λογισμικό της Singular Logic, η οποία θα συγκεντρώσει και θα επεξεργαστεί όλα τα αποτελέσματα, ώστε να είναι δυνατή η ταχύτερη μετάδοσή τους.

Αυτό θα συμβεί όπως είπαμε για πρώτη φορά και σημαίνει ότι τα πάντα θα περνούν και θα επεξεργάζονται από τον εξοπλισμό και το λογισμικό της εταιρείας.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, είναι τουλάχιστον περίεργες οι πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού, ο οποίος έγειρε θέμα αξιοπιστίας των αποτελεσμάτων και… μελλοντικής αμφισβήτησης, χωρίς να το έχει θέσει κανείς προηγουμένως!

Προφήτης, ή μήπως κάτι άλλο;

«Είναι τουλάχιστον αστείο να συζητάμε σήμερα ότι υπάρχει δομικό πρόβλημα δημοκρατίας στη χώρα μας. Αυτοί οι οποίοι τα λένε, με πρώτο τον κ. Τσίπρα, πιστεύω ότι έχουν έναν σκοπό. Και αυτός είναι να δημιουργήσουν υπόνοιες για την αξιοπιστία του εκλογικού αποτελέσματος. Ήδη το εννοούν», είχε πει τον περασμένο Φεβρουάριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απαντώντας στο αν εννοεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει για νοθεία στις εκλογές, ανέφερε με έμφαση:

«Εάν δείτε πού οδηγεί η λογική κατάληξη των επιχειρημάτων τους δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα καταλήξουν να πουν και αυτό, ναι. Και είναι αδιανόητο αυτό, διότι αν έχουμε ένα, θα έλεγα, κεκτημένο στη χώρα μας είναι το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας».

Το πρόβλημα λοιπόν, σύμφωνα με τον Παύλο Σαράκη, έγκειται στην αμφισβήτηση που έχει προκληθεί στην κοινωνία σχετικά με το αδιάβλητο των επερχόμενων εκλογών.

Συνεπώς, είναι αναγκαίο το όποιο λογισμικό/πληροφορικό σύστημα της Singular Logic, να τύχει ανάλυσης και εξέτασης από μία Αρχή, ή έναν Οργανισμό που διαθέτει και την τεχνογνωσία και τα εχέγγυα αμεροληψίας και αντικειμενικότητας.

 

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%9c%ce%95%ce%93%ce%91%ce%9b%ce%97-%ce%a0%ce%a1%ce%9f%ce%a3%ce%9f%ce%a7%ce%97-%ce%a3%ce%a4%ce%9f-%ce%91%ce%94%ce%99%ce%91%ce%92%ce%9b%ce%97%ce%a4%ce%9f-%ce%a4%ce%97%ce%a3-%ce%95%ce%9a%ce%9b%ce%9f/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .