Τετάρτη, Ιουνίου 14

Β.Πούτιν: «Καταπνίξαμε την ουκρανική αντεπίθεση – Καταστρέψαμε πάνω από 160 αμερικανικά και γερμανικά τεθωρακισμένα»

 «Η Ουκρανία έχασε περίπου το 30% των όπλων που έστειλαν οι δυτικοί», είπε ο Ρώσος πρόεδρος

Β.Πούτιν: «Καταπνίξαμε την ουκρανική αντεπίθεση – Καταστρέψαμε πάνω από 160 αμερικανικά και γερμανικά τεθωρακισμένα»
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε την Τρίτη (13/6) για την ουκρανική αντεπίθεση και αναφέρθηκε στις τεράστιες απώλειες των Ουκρανών. 

Όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος η ουκρανική αντεπίθεση ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου με τη χρήση εφεδρειών, και είναι μεγάλης κλίμακας, προσθέτοντας ότι οι απώλειες των ουκρανικών δυνάμεων είναι δεκαπλάσιες από αυτές των ρωσικών.

Σύμφωνα με το TASS, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ουκρανία έχασε το 25 με 30% του εξοπλισμού που παρέλαβε από τη Δύση. Συγκεκριμένα, είπε ότι η Ρωσία έχει χάσει μόλις 54 τεθωρακισμένα, ενώ η Ουκρανία πάνω από 160.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, η ουκρανική αντεπίθεση έχει αποτύχει σε όλους τους τομείς, και οι Ουκρανοί έχουν μεγάλες απώλειες. 

Ο Β.Πούτιν είπε παράλληλα ότι η αμυντική βιομηχανία της Ουκρανίας θα πάψει σύντομα να υπάρχει. 

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Ουκρανία είναι ένοχη για την καταστροφή του φράγματος Καχόβκα με πυραύλους HIMARS αλλά αυτό αποτέλεσε τροχοπέδη στην αντεπίθεση τους. « Σε όλα τα θύματα των πλημμυρών στην περιοχή του φράγματος Καχόβκα θα παρασχεθεί βοήθεια σύμφωνα με τα ρωσικά πρότυπα» δήλωσε.

«Για δεκαετίες, η Ρωσία τροφοδοτούσε την Ουκρανία και στήριζε την οικονομία της» ανέφερε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. «Δεν δόθηκε καμία ευκαιρία στη Ρωσία να οικοδομήσει κανονικές σχέσεις με τον αδελφικό ουκρανικό λαό».

«Η Ρωσία στον Καύκασο πολέμησε, μεταξύ άλλων, με την Αλ Κάιντα και η Δύση υποστήριξε αυτούς τους τρομοκράτες» υποστήριξε.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας σημείωσε ακόμα ότι το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης της Ουκρανίας εξακολουθεί να υφίσταται.

CNN: Καταστράφηκαν πάνω από 16 τεθωρακισμένα οχήματα Bradley

Την ίδια ήδη καταστράφηκαν 16 τεθωρακισμένα οχήματα Bradley, σύμφωνα με το CNN. 

Πρόκειται για το 15% των συνολικών οχημάτων που έχουν δώσει οι δυτικοί στο Κίεβο, κάτι που δείχνει τις τρομερές απώλειες που έχουν υποστεί οι Ουκρανοί μέσα σε ελάχιστες ημέρες. 

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, τα αμερικανικά οχήματα καταστράφηκαν στην πόλη Orekhov.

 pronews.gr στο Instagram 
 .pronews.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .