Παρασκευή, Ιουνίου 2

ΤΗΝ 20ΕΤΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΑΕΠ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ TO 40%)

 

Επί αρκετά χρόνια τώρα τα ΜεΜΜΕ (Μεγάλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης) της Ελλάδας μας πληροφορούν (πληροφορούμενα από τα αντίστοιχα δυτικά) για τα σοβαρά προβλήματα της τουρκικής οικονομίας, που τα αποδίδουν μάλιστα στις πολιτικές του ισχυρού της ανδρός.

Μια απλή επισκόπηση των στοιχείων που δίνουν οι μεγαλύτεροι διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί δίνουν μια διαφορετική εικόνα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγινε πρωθυπουργός το 2003 (αν και το κόμμα του κέρδισε στις εκλογές την προηγούμενη χρονιά ο ίδιος είχε κώλυμα λόγω του ότι είχε καταδικαστεί το 1998 για υποκίνηση σε θρησκευτικό ή φυλετικό μίσος, που εκτός από δεκάμηνη φυλάκιση, συνοδεύτηκε από αφαίρεση των πολιτικών του δικαιωμάτων, τα οποία αποκαταστάθηκαν με συνταγματική αναθεώρηση επί πρωθυπουργίας του στενού του συνεργάτη Αμπντουλάχ Γκιουλ, τον οποίο διαδέχτηκε).

Την χρονιά εκείνη σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) το κατά κεφαλήν ΑΕΠ (Ισοτιμία Αγοραστικής Δύναμης) της Τουρκίας ανέρχονταν σε 9.598 δολάρια, ενώ αυτό της Ελλάδας σε 23.898.

Είκοσι χρόνια μετά το ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) εκτιμά ότι τα ίδια νούμερα θα είναι 41.412 και 39.478 αντιστοίχως.

Αν και ένας δείκτης δεν λέει όλη την αλήθεια είναι γεγονός ότι η επίδοσή του σε μια χώρα που τα χρηματοοικονομικά αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα πολιτών και πολιτικών, εν συγκρίσει μάλιστα με μια γειτονική της που εστιάζει σε θρησκευτικά και εθνικά ζητήματα εγείρει τον εύλογο προβληματισμό μήπως (ακόμα και) η οικονομία πάει καλά όταν δεν έχεις εμμονή μαζί της, αλλά ασχολείσαι με προφανώς πιο ουσιαστικά ζητήματα.


ΤΗΝ 20ΕΤΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΑΕΠ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ TO 40%)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .