Τετάρτη, Ιουνίου 7

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕ ΤΗ ΘΕΩΡΕΙΑ ΣΠΙΡΑΛ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023-05-21… ΚΙ ΕΝΑ ΘΕΩΡΗΜΑ

Όπως είχαμε επισημάνει στο ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟ ΕΥΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023-05-21 η θεωρεία της Ελίζαμπεθ Νόελλε-Νόιμαν λέει ότι το κόμμα το οποίο ο μέσος πολίτης έχει σχηματίσει την πεποίθηση ότι θα υπερισχύσει (δηλαδή προηγείται στην παράσταση νίκης) προσελκύει τους περισσότερους αναποφάσιστους.

Η ερμηνεία αυτή δικαιώθηκε θριαμβευτικά και στην Ελλάδα καθώς η παράσταση νίκης της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν συνεχής και αδιάλειπτη καθ’ όλη την περίοδο από τις προηγούμενες εκλογές του 2019 (ενώ λίγες μέρες πριν από τις πρόσφατες

ανερχόταν στο 6%) και τελικώς πάνω από το 50% των αναποφάσιστων αποφάσισε ‘μέσα στο παραβάν’ να ψηφίσει το προηγούμενο κόμμα δίνοντάς του διαφορά πλέον του 20%.

 https://www.youtube.com/watch?v=pBcr6SsYEO0&t=317s

Καθώς όμως αμέσως μετά τις εκλογές ειπώθηκε δημοσίως για πρώτη φορά (από τους ίδιους) ότι οι ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΙ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ...

Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .