Παρασκευή, Ιουνίου 23

Τροχόσπιτα έγιναν… βίλες στο Εθνικό Πάρκο του Σχινιά!

Στην περιοχή η οικοδόμηση νέων

Υπόθεση σκανδαλώδους αυθαιρεσίας και αδράνειας σε ιδιωτική και ταυτόχρονα δασική έκταση στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Σχινιά έρχεται στο φως.

Μέσα στο εθνικό πάρκο του Σχινιά «φύτρωσαν» τροχόσπιτα, που στη συνέχεια μεταμορφώθηκαν σε 13 βίλες! «Η πολεοδομία Μαραθώνα, που ενημερώθηκε μόλις πρόσφατα για το θέμα, θα αποφασίσει εάν θα κριθούν οι βίλες κατεδαφιστέες, μετά από αυτοψία και έκθεση» είπε ο αντιδήμαρχος

Μαραθώνα, Χρήστος Στάμου. Να σημειωθεί πως η διαχείριση πολεοδομικά του συγκεκριμένου ακινήτου ήταν μέχρι πέρυσι στην αρμοδιότητα της πολεοδομίας Παλλήνης. «Όφειλαν οι 8 φύλακες της περιοχής, που έχει το αυτοδιοίκητο να ενημερώσουν για την παράβαση» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος. Το απίστευτο είναι ότι, μέσα σε ένα χωράφι στο εθνικό Πάρκο Σχινιά, πάνω στην παραλία, μέχρι το 2014 εγκατέστησαν κάποιοι τροχόσπιτα και στη συνέχεια μεταμορφώθηκε σε «resort» με 13 πολυτελή μπάνγκαλοους!

Πρόκειται για μία περιοχή η οποία έχει χαρακτηριστεί NATURA, είναι υδροβιότοπος και μάλιστα για τη συγκεκριμένη περιοχή, η χώρα μας είχε απειληθεί να της επιβληθεί πρόστιμο για κάποιες ταβέρνες οι οποίες λειτουργούσαν μέχρι το 2015 μέσα στο πάρκο, με αποτέλεσμα να κατεδαφιστούν. Ωστόσο, φαίνεται πως ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου οικοπέδου αρχικά φιλοξενούσε κάποια τροχόσπιτα μέχρι το 2014. Ωστόσο όπως διαπίστωσε ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου, μέχρι το 2018 τα τροχόσπιτα μεταμορφώθηκαν σε 13 πολυτελή μπάνγκαλοους, προκειμένου να τα εκμεταλλευτεί ο ιδιοκτήτης εμπορικά είτε τουριστικά. Υπάρχει παρέμβαση της Δικαιοσύνης, του εισαγγελέα, ο οποίος έχει διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαχείριση του συγκεκριμένου ακινήτου». «Στην συγκεκριμένη ιδιοκτησία υπήρχαν 13 τροχόσπιτα. Εδώ και 17 χρόνια. Μετά φύγανε, καθώς ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να τους διώξει από την ιδιοκτησία του και τώρα βλέπετε αυτό το καθεστώς. Βρίσκεται η συγκεκριμένη ιδιοκτησία στα απόλυτα όρια του εθνικού πάρκου Σχινιά -Μαραθώνα, που με Προεδρικό Διάταγμα του 2000 έχει χαρακτηριστεί Πάρκο Εθνικό υψίστης σημασίας «NATURA». Ξαφνικά σε μια τριετία, άρχισαν να χτίζονται τα συγκεκριμένα. Από τροχόσπιτα έγιναν, πολυτελείς βίλες. Τώρα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και οι συναρμόδιες υπηρεσίες θα επιληφθούν». Όπως ενημέρωσε « Το συγκεκριμένο πάρκο έχει το αυτοδιοίκητο και υπάρχει φύλαξη. Υπάρχουν 8 φύλακες που ελέγχουν οποιαδήποτε αυθαιρεσία» και επισήμανε πως «το ζητούμενο είναι πως υπάρχουν δύο Προεδρικά Διατάγματα και κανονισμός λειτουργίας πευκοδάσους από το 2000 και δεν έγινε τίποτε. Καθώς και ένα δαπανηρό σύστημα πυρόσβεσης που δεν λειτούργησε». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .