Ο Νατσιός έγινε ο συντηρητικός ορθόδοξος τηλεστάρ των Βορειοελλαδιτών, ως παρουσιαστής της δημοφιλέστερης εκπομπής του καναλιού 4Ε, πασίγνωστου στην Κεντρική Μακεδονία

Το μακρινό 2006 ένας δάσκαλος από το Κιλκίς πρωτοστατεί στις αντιδράσεις για το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού, στο οποίο επικεφαλής της συγγραφικής ομάδας ήταν η τότε αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΑΠΘ Μαρία Ρεπούση. Με άρθρα στον τοπικό Τύπο και στο ιστολόγιο Αντίβαρο, ο Δημήτρης Νατσιός ήταν από αυτούς που ξεκίνησαν τη συλλογή υπογραφών εναντίον του βιβλίου, κερδίζοντας αρκετά λεπτά δημοσιότητας και τραβώντας την προσοχή εθνικιστικών κύκλων.

Πολύ σύντομα ο Νατσιός έγινε ο συντηρητικός ορθόδοξος τηλεστάρ των Βορειοελλαδιτών, ως παρουσιαστής της δημοφιλέστερης εκπομπής του καναλιού 4Ε, πασίγνωστου στην Κεντρική Μακεδονία. Το 4Ε ήταν, άλλωστε, «παιδί» ενός συμπατριώτη του Νατσιού και πνευματικού πατέρα του. Του αρχιμανδρίτη Θεόφιλου Ζησόπουλου, που είχε την ευφυή ιδέα να επεκταθεί στα ΜΜΕ με την ίδρυση του καναλιού και του ραδιοφωνικού σταθμού «Λυδία Φιλιππησία», από το όνομα της Αδελφότητάς του. Ο Ζησόπουλος, ακόλουθος του Αυγουστίνου Καντιώτη, έστησε σταδιακά μια μικρή «αυτοκρατορία» στην Ασπροβάλτα και τους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, με ιεραποστολικά κέντρα, κατηχητικά, κατασκηνώσεις, τυπογραφεία, υποστηριζόμενα πάντοτε από πιστές εθελόντριες.


Αντιοικουμενιστής στο φρόνημα, ανήκε σε εκείνες τις ομάδες των ιερέων που αυτονομήθηκαν μετά τη διάσπαση της Αδελφότητας «Η Ζωή» και τη δημιουργία του «Σωτήρα» τη δεκαετία του ’60 και απέκτησαν δημοσιότητα τη δεκαετία του ’80, επί Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Η καθαίρεση Ζήση

Την ίδια περίοδο, στον ίδιο κύκλο, αναδείχθηκε ένας ακόμη ιερέας και θεολόγος. Ο πρώην καθηγητής της Θεολογικής του ΑΠΘ και πρώην πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Θεόδωρος Ζήσης, του οποίου η καθαίρεση ήταν από τις πλέον πολύκροτες υποθέσεις που απασχόλησαν το Συνοδικό Δικαστήριο, καθώς είχε φτάσει σε ακραία προσωπική κόντρα με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο και τον πρώην φίλο του Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Ο Ζήσης ήταν και παραμένει από τους σημαντικότερους πόλους ορθόδοξου συντηρητισμού στη Βόρεια Ελλάδα, όπου οι πιστοί μπορούν να τον συναντήσουν σε ιδιωτικές τελετές που διαδίδονται στόμα με στόμα ή μέσω συγκεκριμένων κλειστών ομάδων στο Διαδίκτυο. Διόλου τυχαία, σε βίντεο που δημοσιεύτηκε πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, τοποθετήθηκε υπέρ της στήριξης του κόμματος ΝΙΚΗ. Αυτού που παραλίγο να μπει στη Βουλή συγκεντρώνοντας ποσοστό 2,92% και 172.201 ψήφους, εκπλήσσοντας όλους εκτός από εκείνους που παρακολουθούν τη δραστηριότητα εθνικιστικών και θρησκευτικών κέντρων στην περιφέρεια.