Τρίτη, Ιουνίου 27

Σε ποιες παραλίες απαγορεύονται οι ρακέτες – Πόσο είναι το πρόστιμο

 


Το πιο διάσημο παιχνίδι του καλοκαιριού οι… ρακέτες απαγορεύεται σε κάποιες παραλίες με τους παραβάτες να καλούνται να πληρώσουν τσουχτερό πρόστιμο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης,

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ανέφερε ότι απαγορεύονται οι ξυλορακέτες στις παραλίες του Καβουριού και Μαλτσινιώτη, με τους παραβάτες να έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα είπε ότι το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει από το 2006 σε τρεις παραλίες που βρίσκονται σε κατοικημένη περιοχή. «Το εθνικό άθλημα της ρακέτας από το πρωί μέχρι το βράδυ» διαταράσσει την ηρεμία των κατοίκων του συγκροτήματος.

Πρόσθεσε ακόμα η ιδέα της εφαρμογής του μέτρου ήταν πρωτοβουλία της προηγούμενης διοίκησης, το 2006, η οποία είχε ορίσει το ποσό του προστίμου στα 10.000 ευρώ, το οποίο μειώθηκε το 2022 στα 1000, καθώς θεωρήθηκε υπερβολικό. «Υπάρχει ένα πρόβλημα με την επίβλεψη αυτού του μέτρου, ωστόσο εφαρμόζεται σε ικανοποιητικό βαθμό» σημείωσε.

«Ναι μεν στην παραλία διασκεδάζουμε αλλά όχι εις βάρος της ηρεμίας των μόνιμων κατοίκων» είπε ενώ πρόσθεσε ότι από το 2019 έχουν κοπεί 25 πρόστιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .