Σάββατο, Ιουνίου 17

Μακροζωία: Αυτός είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας

ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ

Η μακροζωία είναι από τα πιο αγαπημένα αντικείμενα έρευνες και μελέτης για τους επιστήμονες σε όλο τον κόσμο. Μια νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων τώρα μας μαθαίνει κάτι καινούργιο.

Ερευνητές του Yale σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Alabama-Birmingham πραγματοποίησαν νέα έρευνα για τη μακροζωία. Όπως λένε, εντόπισαν τον παράγοντα που επιτρέπει σε κάποιον να ζει περισσότερο.

Μακροζωία και μόρφωση

Σύμφωνα με το yale.edu, συμμετείχαν 5.100 άτομα -τόσο λευκοί, όσο και Αφροαμερικανοί- για 30 χρόνια, εκ των οποίων οι 395 πέθαναν στο ενδιάμεσο, ενώ τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο American Journal of Public Health.

Με βάση τα ευρήματα, διαπιστώθηκε ότι ο μορφωτικός παράγοντας καθορίζει το προσδόκιμο ζωής και όχι η διατροφή ή ο τρόπος ζωής, όπως αρκετοί θεωρούν. Χαρακτηριστικά, όσο χαμηλότερος ήταν, παρατηρούνταν μείωση κατά 1,4 έτη στο προσδόκιμο ζωής.

Σχεδόν, το 13% των ατόμων με λυκειακή μόρφωση πέθανε σχετικά νωρίς, σε σύγκριση με το 5% των απόφοιτων πανεπιστημίων. Χαρακτηριστικά, η Επίκουρη Καθηγήτρια Ιατρικής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Yale και συγγραφέα της μελέτης, Δρ. Brita Roy, ανέφερε πως τα ευρήματα επιτείνουν την ανάγκη ίσης πρόσβασης στην ποιοτική εκπαίδευση ως όπλο για την αντιστροφή αυτής της ανησυχητικής τάσης μείωσης του προσδόκιμου ζωής στους ενήλικες.

Επίσης, η μελέτη έδειξε τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα σε λευκούς και Αφροαμερικανούς πολίτες των ΗΠΑ.

Οι πρώτοι έχουν αυξημένες πιθανότητες να πεθάνουν από το AIDS, ενώ οι δεύτεροι να πέσουν θύμα ανθρωποκτονίας. Ωστόσο, οι καρδιοπάθειες και ο καρκίνος ήταν οι πιο κοινές αιτίες θανάτου συνολικά

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .