Πέμπτη, Ιουνίου 8

Οι ΝΥΤ θυμήθηκαν τα ναζιστικά σύμβολα στον Ουκρανικό στρατό


Εξαιρετικά ενδιαφέρον το άρθρο από τους NYT σχετικά με το μάλλον άβολο γεγονός ότι οι φωτογραφίες Ουκρανών στρατιωτών και ηγετικών ταγμάτων περιλαμβάνουν πολύ συχνά ναζιστικά σύμβολα και σημαίες.

Για μια δεκαετία, ο δυτικός Τύπος προειδοποιούσε ότι οι μαχητές της Ουκρανίας κυριαρχούνταν από ναζιστικές μονάδες. Το γεγονός αυτό ξαφνικά σταμάτησε να απασχολεί την επικαιρότητα, όταν ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Όμως, εκατοντάδες φωτογραφίες που διέρρεε η ουκρανική πλευρά, έδειχναν τους Ουκρανούς στρατιώτες να φέρουν ναζιστικά σύμβολα, τα οποία ξεσήκωναν αντιδράσεις. Με αποτέλεσμα οι επίσημες αναρτήσεις των ουκρανικών αρχών που περιελάμβαναν στρατιώτες με ναζιστικά σύμβολα να εξαφανίζονται μέσα σε λίγη ώρα.

Μέχρι στιγμής όπως αναφέρουν οι ΝΥΤ, οι ναζιστικές εικόνες δεν έχουν διαβρώσει τη διεθνή υποστήριξη στην Ουκρανία. Ωστόσο, φέρνουν διπλωμάτες, δυτικούς δημοσιογράφους και ομάδες υπεράσπισης σε δύσκολη θέση.

Ακόμη και οι εβραϊκές ομάδες και οι οργανώσεις κατά του μίσους που παραδοσιακά καταδίκαζαν τα συγκεκριμένα σύμβολα μίσους, παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό σιωπηλές. Ορισμένοι επικεφαλής αντιναζιστικών οργανώσεων ανησυχούν μήπως θεωρηθεί ότι ασπάζονται τη ρωσική προπαγάνδα καταδικάζοντας τα ναζιστικά σύμβολα των Ουκρανών.

Τον Απρίλιο, το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter μια φωτογραφία ενός στρατιώτη που φορούσε ένα περιβραχιόνιο με ένα κρανίο και σταυρωτά οστά γνωστά ως Totenkopf ή το κεφάλι του θανάτου. Το συγκεκριμένο σύμβολο στην εικόνα έγινε διαβόητο από μια ναζιστική μονάδα που διέπραξε εγκλήματα πολέμου και φρουρούσε στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το περιβραχιόνιο στη φωτογραφία τοποθετεί το Totenkopf πάνω από μια ουκρανική σημαία με ένα μικρό Νο. 6 κάτω. Αυτό το έμπλαστρο είναι το επίσημο έμβλημα των Death in June, μιας βρετανικής νεοφολκ μπάντας που το Southern Poverty Law Center είπε ότι παράγει «ρητορική μίσους» που «εκμεταλλεύεται θέματα και εικόνες φασισμού και ναζισμού».

Η Anti-Defamation League θεωρεί το Totenkopf «ένα κοινό σύμβολο μίσους». Ωστόσο, ο Τζέικ Χάιμαν, εκπρόσωπος της ομάδας, είπε ότι είναι αδύνατο να «βγεί συμπέρασμα για τον χρήστη ή τον ουκρανικό στρατό» με βάση το σύμβολο.

«Η εικόνα, αν και προσβλητική, είναι αυτή ενός μουσικού συγκροτήματος», είπε ο κ. Hyman.

Οι New York Times ζήτησαν εξηγήσεις από το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας στις 27 Απριλίου σχετικά με το tweet. Αρκετές ώρες αργότερα, η ανάρτηση διαγράφηκε. «Μετά από μελέτη αυτής της υπόθεσης, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι αυτό το λογότυπο μπορεί να ερμηνευτεί διφορούμενα», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Η αλήθεια που δεν αναφέρουν οι ΝΥΤ, είναι ότι ο ουκρανικός στρατός κυριαρχείται από υποστηρικτές των ναζί, καθώς η ναζιστική ιδεολογία ήταν αυτή που «μεταμόρφωσε» φυλετικά Σλάβους σε «άρια φυλή» με μοναδικό σκοπό να εξοντώσει άλλους Σλάβους. Ότι ακριβώς συνέβη και στην ναζιστική Γερμανία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .