Δευτέρα, Ιουνίου 26

Σακχαρώδης διαβήτης: Τα σημάδια στα πόδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Κάθε πόδι αποτελείται από 26 οστά, 30 αρθρώσεις και περισσότερους από 100 μύες

Σακχαρώδης διαβήτης: Τα σημάδια στα πόδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε
Θα πρέπει να τονισθεί πως τα πόδια σας θα μπορούσαν να «χτυπήσουν καμπανάκι» για διάφορα προβλήματα υγείας, όπως ο διαβήτης.

Κάθε πόδι αποτελείται από 26 οστά, 30 αρθρώσεις και περισσότερους από 100 μύες, αλλά περικλείουν επίσης και αιμοφόρα αγγεία.

Οι φλέβες μέσω των οποίων το αίμα διανέμεται στους ιστούς του σώματος θα μπορούσαν να σας προειδοποιήσουν για προβλήματα υγείας όπως διαβήτης και καρδιαγγειακές παθήσεις.

Ο δρ Amir Khan ανέφερε μεταξύ άλλων: «Κάνουμε χιλιάδες βήματα κάθε μέρα, αλλά στη συνέχεια πολλοί από εμάς τα παραμελούμε και μπορούν να μας πουν πολλά για την υγεία μας».

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξετε είναι τα δάχτυλα», είπε ακόμα.

Ο γιατρός εξήγησε, ότι το να έχετε κρύα δάχτυλα στα πόδια θα μπορούσε να είναι σημάδι κυκλοφορικών προβλημάτων που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν μεγαλύτερα προβλήματα υγείας.

Ο δρ Amir Khan ανέφερε επίσης: «Όπως κάθε μέρος του σώματος, έτσι και τα δάχτυλα των ποδιών σας χρειάζονται τροφή και οξυγόνο για καλά ανοιχτά αιμοφόρα αγγεία. Και τα αιμοφόρα αγγεία στα δάχτυλα των ποδιών είναι μικροσκοπικά, οπότε δεν χρειάζεται πολύ για να προκληθεί κάποια βλάβη ή να φράξουν με λίπος και αυτό μπορεί πραγματικά να οδηγήσει σε κρύα δάχτυλα».

Τι πρέπει να προσέξετε στα πόδια σας

Ευτυχώς, υπάρχει ένα απλό τεστ που μπορείτε να κάνετε οπουδήποτε για να ελέγξετε αν τα δάχτυλα των ποδιών σας είναι κρύα. Ο γιατρός συμβουλεύει να πιέσετε τα δάχτυλα των ποδιών για πέντε δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να τα αφήσετε.

Ανέφερε σχετικά: «Το χρώμα θα πρέπει να επανέλθει μέσα σε δύο δευτερόλεπτα, αυτό είναι ένα καλό σημάδι της κυκλοφορίας. Οι άνθρωποι υψηλού κινδύνου για αυτά τα προβλήματα κυκλοφορίας είναι όσοι πάσχουν από διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιαγγειακές παθήσεις και υψηλή χοληστερόλη».

Επιπλέον, ο εντοπισμός οποιουδήποτε αποχρωματισμού στα νύχια των ποδιών σας θα μπορούσε επίσης να σηματοδοτήσει προβλήματα υγείας που κυμαίνονται από μυκητιασικές λοιμώξεις έως ακόμη και καρκίνο του δέρματος.


Αν παρατηρήσετε κάτι ασυνήθιστο στα πόδια ή τα νύχια σας, ο γιατρός συστήνει να το ελέγξετε.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .