Τετάρτη, Ιουνίου 7

Η επτακομματική Βουλή, η έλλειψη ενδιαφέροντος για τις δεύτερες εκλογές και η χαμηλή συμμετοχή μπορούν να «κόψουν» την αυτοδυναμία στη ΝΔ

Αποθαρρυντικές οι περιοδείες των στελεχών της ΝΔ: Γίνονται μπροστά σε κομματικό ακροατήριο

Η επτακομματική Βουλή, η έλλειψη ενδιαφέροντος για τις δεύτερες εκλογές και η χαμηλή συμμετοχή μπορούν να «κόψουν» την αυτοδυναμία στη ΝΔ

Μεγάλη είναι η ανησυχία στους κόλπους της Ν.Δ. σε ό,τι αφορά το στοίχημα της συμμετοχής των πολιτών στις εκλογές της 25ης Ιουνίου καθώς τα μηνύματα που λαμβάνουν από τις περιοδείες των βουλευτών στην επαρχία αλλά και στην πρωτεύουσα είναι το λιγότερο αποθαρρυντικά.

Στην Νέα Δημοκρατία θέλουν υψηλή συμμετοχή των πολιτών για να μπορέσει το κόμμα να εξασφαλίσει ένα ποσοστό της τάξης του 41% το οποίο υπό κανονικές συνθήκες θα αποδώσει μία σχετικά καλή αυτοδυναμία.

Τα δύο κύρια χαρακτηριστικά όμως που βλέπουν στις περιοδείες τους οι βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είναι η αδιαφορία και ο εφησυχασμός.

 Εφησυχασμός λόγω της μεγάλης πρότερη νίκης στις πρώτες εκλογές της 21ης Μαΐου, και αδιαφορία γιατί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες είναι τόσα πολλά που δεν έχουν καμία όρεξη να ασχολούνται με εκλογές… διαρκείας.

Ειδικά, όταν εκλογές διεξάγονται καλοκαίρι. Γιατί με το που μπαίνει ο Ιούνιος στην Ελλάδα όλοι ήδη βρίσκονται νοερώς σε μία παραλία.

Τις περισσότερες φορές ο κόσμος δεν πάει στις συγκεντρώσεις και αυτοί που κινητοποιούνται είναι οι κομματικοί πυρήνες που αναγκάζονται να πηγαίνουν γιατί αν δεν πάνε και αυτοί τα στελέχη θα μιλούν μόνα τους.

Υπάρχουν και γκρίνιες στο εσωτερικό της νέας Δημοκρατίας για τον τρόπο που γίνονται οι περιοδείες, καθώς πολλές φορές πραγματοποιούνται εν ώρα εργασίας και φυσικά ο κόσμος θα προτιμήσει τη δουλειά του από το να πάει σε κομματικές συγκεντρώσεις άνευ ουσίας..

Εκτός του κακού τάιμινγκ, ένας άλλος παράγοντας είναι και η έλλειψη ενδιαφέροντος.

Η μεγάλη νίκη της ΝΔ στις πρώτες εκλογές έχει καταστήσει τις δεύτερες κάλπες ως μη έχουσες κανένα διακύβευμα πολιτικού τύπου.

Όσοι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία έχουν επαναπαυτεί ότι δεν θα επιστρέψει η «κακή» διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλήθεια είναι ότι στη Νέα Δημοκρατία δεν περίμεναν να υπάρξει μία τόσο γρήγορη «αποσυμπίεση» των πολιτών και αυτό τώρα τους προβληματίζει έντονα.

Στις δημοσκοπήσεις ο κόσμος όντως προτιμάει τη ΝΔ αλλά το ερώτημα είναι πόσοι θα πάνε να ψηφίσουν.

Οι περιοδείες των στελεχών της νέας Δημοκρατίας δείχνουν ότι ο κόσμος δεν έχει διάθεση να σηκωθεί από την καρέκλα του ή ακόμα σωστότερα από την ξαπλώστρα του σε κάποια παραλία.

Στην γενικότερη αδιαφορία για τις εκλογές ρόλο έπαιξαν άθελα τους βεβαίως και ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που διαγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιο κόμμα θα είναι η καλύτερη αντιπολίτευση.

Παραδόξως, ουδείς ασχολείται με το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές και θα είναι κυβέρνηση αλλά το τι θα συμβεί στο χώρο της αντιπολίτευσης. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρώτη φορά αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία και όπως φαίνεται δυσκολεύεται να βρει λύση.

Το δίλημμα «αυτοδυναμία ή Αύγουστος» είναι τέχνασμα αλλά μπορεί τελικά να αποδώσει αντιστρόφως.

Μια απλή πλειοψηφία δεν δίνει δύναμη στον Μητσοτάκη

Η ΝΔ κινδυνεύει εάν πέσει κάτω από το 40% να βγάλει μία αδύναμη πλειοψηφία που δεν θα επιτρέψει στον Κυριάκο Μητσοτάκη να φτιάξει μία κυβέρνηση όπως τη θέλει.

pronews.gr στο Instagram

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/apotharryntikes-oi-periodeies-ton-stelexon-tis-nd-ginontai-mprosta-se-kommatiko-akroatirio-adiaforia-apo-tous-polites/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .