Τρίτη, Ιουνίου 6

Ανακαλύφτηκε νέο αντιβιοτικό μέσω της τεχνητής νοημοσύνης που εξουδετερώνει υπερβακτήριο

36472-bacteria_660

Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, βρήκαν έναν νέο τύπο αντιβιοτικού που καταπολεμά ένα πολύ ανθεκτικό στα φάρμακα βακτήριο.

Η μέθοδος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία αντιβιοτικών προσαρμοσμένων για την καταπολέμηση άλλων παθογόνων βακτηρίων που είναι ανθεκτικά στα φάρμακα.

Επιπλέον, η χημική ουσία που ανακάλυψε το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης σκότωσε μόνο το προβληματικό παθογόνο και όχι άλλα είδη ωφέλιμων βακτηρίων που βρίσκονται στο έντερο ή στο

δέρμα.

Αν περισσότερα αντιβιοτικά λειτουργούσαν με αυτή την ακρίβεια, είπαν οι ερευνητές, θα μπορούσε να αποτραπεί η ανθεκτικότητα των βακτηρίων.

«Απίστευτα ελπιδοφόρο»

«Είναι απίστευτα ελπιδοφόρο», δήλωσε στο CNN ο δρ Σέζαρ ντε λα Φουέντε, επίκουρος καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, ο οποίος χρησιμοποιεί επίσης την τεχνητή νοημοσύνη για την εξεύρεση νέων θεραπειών.

«Νομίζω ότι η τεχνητή νοημοσύνη, όπως έχουμε δει, μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία σε πολλούς τομείς και νομίζω ότι η ανακάλυψη φαρμάκων είναι κατά κάποιο τρόπο το επόμενο σύνορο» είπε χαρακτηριστικά ο ντε λα Φουέντε.

Για τη μελέτη, οι ερευνητές επικεντρώθηκαν στο βακτήριο Actinetobacter baumanii. Βρίσκεται στα νοσοκομεία και σε άλλες εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, προσκολλημένο σε επιφάνειες όπως πόμολα και πάγκους.

Επειδή είναι σε θέση να αρπάζει κομμάτια DNA από άλλους οργανισμούς με τους οποίους έρχεται σε επαφή, μπορεί να ενσωματώσει τα καλύτερα όπλα τους: γονίδια που τους βοηθούν να αντιστέκονται σε παράγοντες που χρησιμοποιούν οι γιατροί για τη θεραπεία τους.

Οι ερευνητές εκτιμούν πως η τεχνητή νοημοσύνη θα επιταχύνει σημαντικά την ανακάλυψη νέων φαρμάκων.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Chemical Biology.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .