Κυριακή, Ιουνίου 25

ΚΥΑΝΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΣ : Η υστάτη ευκαιρία των “πατριωτικών”

Είναι ο εγωισμός του καθενός,  που σας αποδεικνύει κατωτέρους των περιστάσεων


Προ τριών μηνών προέβλεπα γιατί εμποδίζεται η ένωσις των “πατριωτικών” κομμάτων . Αν το είχα αναφέρει ως προφητεία, τώρα θα ήμουν δικαιωμένος προφήτης. Αλλά η διαπίστωσίς μου ήταν και είναι νομοτελειακή και διαχρονική, βασιζομένη εις το αιώνιο πρόβλημα του ανθρώπου, τον εγωισμόν.

Αν ο Μητσοτάκης προκηρύξει πάλι εκλογές, όπως έχει απειλήσει (μα τι δικτάτωρ!), πάλιν αποκλείεται να ενωθούν τα πατριωτικά κόμματα. Και 15 και 100 φορές να προκηρυχθούν εκλογές, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ. Όπως ανέπτυξα στο προαναφερθέν άρθρο, καθένας “κουβαλάει” έναν δικόν του πατριωτισμόν, έναν εγωιστικόν πατριωτισμόν. Υπάρχει σήμερα κάποιος Θεμιστοκλής έστω να πει : «Πάταξον μεν, άκουσον δε!»;

Παρόλο που δεν με απείλησε κάποιος ως τώρα να με πατάξει, τολμώ να πω σε όλα τα “πατριωτικά” κόμματα «ΑΚΟΥΣΤΕ, Ρεεε!».

Προτείνω την υστάτη στιγμή λοιπόν ένα και μόνο σχέδιο, που δεν θα θίξει τον εγωισμόν κανενός (πού καταντήσαμε…), που δεν θα βάλει κανένα πίσω από άλλο, που δεν θα δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα σε κανένα από αυτά :

«Συνεννοηθείτε να καλύψετε όλα τα εκλογικά κέντρα με κομματικόν αντιπρόσωπον, ώστε να συγκεντρώσετε όλα τα πρακτικά των εκλογικών κέντρων και να καταδείξετε την διαχρονική απάτη των εκλογών! ΜΠΟΡΕΙΤΕ;;;».

Παρέλειψα μια μικρήν υποχώρησιν όλων : να σηκώσετε το τηλέφωνο για να συνεννοηθείτε!

Αν δεν μπορείτε, θα έχει πέσει και το τελευταίο φύλλο “πατριωτικής” αισχύνης από αυτά, που τελικά μπορεί να μην έχετε. Μην έχετε μεταλλαχθεί σε λοατκικόν πατριωτισμόν. Σε επόμενες εκλογές αλλάξτε τον τίτλον από “πατριωτικό” σε “εγωιστικό” στο κόμμα σας, αφού θα έχετε ρεζιλέψει όσους μάτωσαν αιώνες τώρα γι αυτήν την Πατρίδα. Είναι σίγουρον ότι θα έχετε την από ουρανού κατάρα όλων αυτών, χειρότερη από τον αφορισμόν του πρώην Καλαβρύτων στους πολιτικούς.

Το ίδιο πρότεινα στο κόμμα ΝΙΚΗ προ καιρού αλλά εγώ το είπα, εγώ το άκουσα… Είναι ο εγωισμός του καθενός, που είπα νωρίτερα, που σας αποδεικνύει κατωτέρους των περιστάσεων. Ας ευχηθώ να με διαψεύσετε!

CyanUranus

 https://taxalia.blogspot.com/2023/06/blog-post_646.html

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .