Τρίτη, Ιουνίου 20

Έλον Μασκ: Οι περισσότεροι φόροι στους πλούσιους θα πλήξουν τους χαμηλόσμιθους


«Αυτοί που στην πραγματικότητα θα αναγκαστούν να σηκώσουν το βάρος των υπερβολικών κρατικών δαπανών είναι μισθωτοί χαμηλότερου έως μεσαίου εισοδήματος».

Ο Έλον Μασκ μοιράστηκε τις σκέψεις του σχετικά με τη φορολογία, διαμηνύοντας πως εάν εφαρμοστεί η έκκληση του Μπάιντεν,

που έχει βάλει στο στόχαστρό του του πλούσιους, οι άνθρωποι με χαμηλό προς μεσαίο εισόδημα είναι εκείνοι που θα την «πληρώσουν».

«Συμφωνώ ότι θα πρέπει να καταστήσουμε παράνομα τα περίτεχνα προγράμματα φοροαποφυγής, αλλά αν ενεργήσουμε σύμφωνα με αυτό θα αναστατωθούν πολλοί, επομένως θα έχουμε λόγια, αλλά όχι δράση. Αυτοί που στην πραγματικότητα θα αναγκαστούν να σηκώσουν το βάρος των υπερβολικών κρατικών δαπανών είναι μισθωτοί χαμηλότερου έως μεσαίου εισοδήματος, καθώς δεν μπορούν να ξεφύγουν» υπογράμμισε σε tweet του o πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και «αφεντικό» των Twitter, Tesla και SpaceX.

«Είναι καιρός οι υπερπλούσιοι να αρχίσουν να πληρώνουν ό,τι τους αναλογεί» είχε επισημαίνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του συγκέντρωσης στη Φιλαδέλφεια το Σάββατο, ζήτησε από τους συνδικαλιστές να υποστηρίξουν την προσπάθεια επανεκλογής του και πρότεινε νέους φόρους στους πλούσιους και τις εταιρείες.

Ενώ ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί σε περίπου 1.000, πληρώνουν περίπου το 8% των κερδών τους σε φόρους, ανέφερε σύμφωνα με το Bloomberg. «Οι κροίσοι πλήρωσαν με χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή από τους δασκάλους, από τους πυροσβέστες, πιθανώς οποιονδήποτε σε αυτή την αίθουσα. Ήρθε η ώρα να πληρώσουν έναν ελάχιστο φόρο. Δεν με πειράζει να είναι δισεκατομμυριούχοι. Απλώς να πληρώσουν το δίκαιο μερίδιό τους», διεμήνυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

https://www.insider.gr/epiheiriseis/279686/elon-mask-oi-perissoteroi-foroi-stoys-ploysioys-tha-plixoyn-toys-hamilosmithoys


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .