Πέμπτη, Ιουνίου 1

Κακή κυκλοφορία του αίματος: Συμπτώματα και πώς θα την βελτιώσετε


 Εάν η ροή του αίματος επιβραδυνθεί σε ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματος ενός ατόμου, μπορεί να εμφανίσει συμπτώματα κακής κυκλοφορίας.

Αυτά τα συμπτώματα εμφανίζονται κυρίως στα χέρια ή τα πόδια, αλλά μπορεί να επηρεάσουν άλλα μέρη του σώματος. Περιλαμβάνουν:-μυρμήγκιασμα

-πρήξιμο

-γνωστικά προβλήματα (μειωμένη εγκεφαλική απόδοση)-αλλαγές στο δέρμα

-πεπτικά προβλήματα

-κούραση

-κράμπες

-στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες

Πώς να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος

Για άτομα που θέλουν να βελτιώσουν το κυκλοφορικό τους σύστημα, υπάρχουν μερικά βασικά βήματα που πρέπει να κάνουν:αποφεύγοντας την έκθεση στον καπνό του τσιγάρου

-μείωση της πρόσληψης κορεσμένων λιπαρών

-αποφύγετε να παραμένετε καθιστοί ή ακίνητοι για μεγάλες περιόδους

Περισσότερα σχετικά με τους τρόπους βελτίωσης της κυκλοφορίας

Η διατήρηση ενός μέτριου σωματικού βάρους βοηθά στην προώθηση της καλής κυκλοφορίας. Το υπερβολικό σωματικό βάρος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την κυκλοφορία του αίματος.

Αν και όλοι χρειάζονται λίγο λίπος για να παραμείνουν υγιείς, η υπερβολική ποσότητα μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση λίπους στις αρτηρίες. Το σπλαχνικό λίπος, το οποίο βρίσκεται γύρω από τα εσωτερικά όργανα, μπορεί να εμποδίσει το σώμα να χρησιμοποιήσει σωστά την ινσουλίνη, οδηγώντας σε αρτηριακή βλάβη.Η τακτική καρδιαγγειακή άσκηση, όπως το τζόγκινγκ, υποστηρίζει την υγεία του κυκλοφορικού συστήματος και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Μια μελέτη του 2018 σημειώνει ότι η τακτική καρδιαγγειακή άσκηση σχετίζεται με βελτιωμένη καρδιαγγειακή απόδοση και χαμηλότερη αρτηριακή πίεση. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτού του είδους η άσκηση βελτιώνει την ικανότητα του σώματος να προσλαμβάνει και να χρησιμοποιεί οξυγόνο. Βελτιώνει επίσης την ικανότητα των αιμοφόρων αγγείων να διαστέλλονται, γεγονός που τα βοηθά να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά, επιτρέποντας στους μύες να λαμβάνουν οξυγόνο πιο εύκολα.

Η σωματική άσκηση μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και να κάνει τις καθημερινές δραστηριότητες λιγότερο κουραστικές.

Ασκηθείτε στη γιόγκα

Η γιόγκα είναι μια μορφή άσκησης χαμηλού αντίκτυπου που είναι εύκολο να τροποποιηθεί για αρχάριους. Περιλαμβάνει κινήσεις που βοηθούν στη συμπίεση και την αποσυμπίεση των φλεβών ενός ατόμου, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος.

Οι στάσεις της γιόγκα μπορούν να βελτιώσουν την ευελιξία, την ισορροπία και την υγεία της καρδιάς.

Τρώτε λιπαρά ψάρια

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στα λιπαρά ψάρια προάγουν την καρδιαγγειακή υγεία και βελτιώνουν την κυκλοφορία, σύμφωνα με αυτή τη μελέτη του 2016.

Μερικά λιπαρά ψάρια είναι τα εξής:

-σολομός

-σκουμπρί

-σαρδέλες

-τόνος

Οι χορτοφάγοι και οι vegan μπορούν να επιλέξουν το λάχανο τύπου kale, το οποίο παρέχει μια μικρή ποσότητα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

Τα συμπληρώματα που περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι μια άλλη επιλογή για άτομα που δεν τρώνε ψάρια.

Πίνετε τσάι

Τα αντιοξειδωτικά στο τσάι προάγουν την καρδιαγγειακή υγεία και μπορεί να βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος. Αυτό ισχύει τόσο για το μαύρο όσο και για το πράσινο τσάι.

Μια μελέτη του 2017 διαπίστωσε ότι το μαύρο τσάι βελτιώνει την υγεία των αιμοφόρων αγγείων. Τα υγιή αιμοφόρα αγγεία βοηθούν στη βελτίωση του κυκλοφορικού συστήματος.

Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων υγείας.

Διατηρήστε τα επίπεδα σιδήρου ισορροπημένα

Ο σίδηρος είναι ένα απαραίτητο μέταλλο για το κυκλοφορικό σύστημα. Το σώμα τον χρειάζεται για να παράγει αιμοσφαιρίνη, η οποία είναι ένα από τα κύρια συστατικά των ερυθρών αιμοσφαιρίων και είναι υπεύθυνη για την μεταφορά οξυγόνου σε όλο το σώμα.

Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε σίδηρο, όπως το κόκκινο κρέας ή το σπανάκι, βοηθά το σώμα να πάρει αρκετό από αυτό το απαραίτητο μέταλλο. Ωστόσο, η διατήρηση μιας υγιούς ισορροπίας είναι επίσης απαραίτητη, καθώς η υπερβολική ποσότητα σιδήρου μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την καρδιαγγειακή υγεία.

Φορέστε κάλτσες συμπίεσης

Οι κάλτσες συμπίεσης ασκούν πίεση στις γάμπες και τα κάτω πόδια, αναγκάζοντας το αίμα σε αυτό το μέρος του ποδιού να ρέει προς τα πάνω. Βοηθούν στη δημιουργία συνεχούς ροής αίματος σε όλο το κυκλοφορικό σύστημα.

Ένας γιατρός μπορεί να τα συνταγογραφήσει για καταστάσεις όπως οι κιρσοί και το λεμφοίδημα. Μπορούν επίσης να βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος.

Κόψτε το κάπνισμα

Σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία, η κυκλοφορία βελτιώνεται και η λειτουργία των πνευμόνων αυξάνεται μέσα σε 2 εβδομάδες έως 3 μήνες από τη διακοπή του καπνίσματος.

Μόλις 1-12 μήνες μετά τη διακοπή του καπνίσματος, μικροσκοπικές δομές που μοιάζουν με τρίχες μέσα στους πνεύμονες, αρχίζουν να ανακτούν την λειτουργία τους και να μετακινούν τη βλέννα έξω από τους πνεύμονες.

Επιπλέον, 1-2 χρόνια μετά τη διακοπή του καπνίσματος, ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής μειώνεται δραστικά.

Πηγή: medicalnewstoday.com

newsnowgr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .