Τετάρτη, Ιουνίου 14

Έρχονται αυξήσεις σε ίντερνετ και κινητά τηλέφωνα!--Η ΕΕΕΤ ικανοποιεί το αίτημα της αγοράς για τη δυνατότητα επιβολής τιμαριθμικών αναπροσαρμογών στα τιμολόγια των τηλεπικοινωνιών

 Ραγιάδες θα το δεχτείτε  κι αυτό; Η πιο ακριβή τηλεφωνία μόνο στην Ελλάδα και τώρα κι άλλη αύξηση !

Ελληνες καταναλωτές πληρώνουν 5 με 6 φορές περισσότερα το μήνα σε σχέση με τους Γάλλους καταναλωτές για συμβόλαια, 1, 2, 3 ή 4 GB.

Το «πράσινο φως» για την αλλαγή του κανονισμού, ώστε να επιτραπεί η τιμαριθμική αναπροσαρμογή στα τιμολόγια των τηλεπικοινωνιών, άναψε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Πρακτικά, αυτό σηματοδοτεί αυξήσεις τόσο στα τιμολόγια σταθερής και κινητής τηλεφωνίας όσο και στο ίντερνετ. Αυξήσεις που οι συνδρομητές θα δουν στους λογαριασμούς τους προς το τέλος του καλοκαιριού, καθώς η δημόσια διαβούλευση αναμένεται να ξεκινήσει εντός των επόμενων ημερών και θα διαρκέσει τουλάχιστον έναν μήνα.

Με την εισήγησή της, η ΕΕΤΤ έρχεται να ικανοποιήσει ένα αίτημα που έχουν υποβάλει εδώ και πολύ καιρό οι πάροχοι τηλεφωνίας, επιχειρώντας να μετριάσουν τα αυξημένα ενεργειακά κόστη, αλλά και τις πληθωριστικές πιέσεις. Ο νυν κανονισμός δεν επιτρέπει να τροποποιηθούν οι όροι σε υφιστάμενα συμβόλαια καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που επεξεργάζεται η ΕΕΤΤ είναι να υπάρχει ένας μηχανισμός αναπροσαρμογής των τιμολογίων, που θα καλύπτει ένα σημαντικό μέρος των πληθωριστικών πιέσεων, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα το επωμίζεται ο πάροχος της υπηρεσίας. Το τελικό μείγμα της επιβάρυνσης για τον καταναλωτή θα προκύψει κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης.

Δυνατότητα αποχώρησης χωρίς ρήτρα

Η αναπροσαρμογή των τιμολογίων θα γίνεται μία φορά τον χρόνο, με βάση τον ετήσιο πληθωρισμό που ανακοινώνει η ΕΛ.ΣΤΑΤ., σχεδόν αμέσως μετά την αλλαγή του έτους. Με δεδομένο δε ότι τα περισσότερα συμβόλαια στις τηλεπικοινωνίες είναι 12μηνα, 18μηνα και 24μηνα, αυτό σημαίνει ότι κάθε σύμβαση θα μπορεί να αναπροσαρμοστεί μία ή δύο φορές στη διάρκεια του συμβολαίου.

Οσον αφορά τα υφιστάμενα συμβόλαια, το πιθανότερο είναι να προβλεφθεί δυνατότητα αποχώρησης του συνδρομητή πριν από τη λήξη του συμβολαίου, χωρίς την πληρωμή ρήτρας πρόωρης αποχώρησης.

Η πρόθεση των εταιριών είχε διαφανεί εδώ και μήνες, με στελέχη να επισημαίνουν ότι είχαν ήδη προσεγγίσει την ΕΕΤΤ ώστε να συζητηθεί μια αλλαγή στον κανονισμό αδειών, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα τιμαριθμικής αναπροσαρμογής των τιμολογίων χωρίς αυτή να θεωρείται καθαρή αύξηση. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται εδώ και χρόνια μεταξύ των κρατών με τα ακριβότερα τιμολόγια για τη σύνδεση στο διαδίκτυο.

Αν και οι τιμές είναι σχετικά βελτιωμένες συγκριτικά με παλαιότερες εποχές, παραμένουν υψηλότερες σε σχέση με πολλές άλλες χώρες της Ε.Ε., ειδικά για τις ταχύτητες άνω των 100 Mbps.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .