Τις τελευταίες ημέρες μία μικρή αρκούδα περιφέρεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή, στον Ασπροπόταμο, στην Πίνδο.

Μάλιστα, δύο φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε λογαριασμό στο Instagram προδίδουν πόσο κοντά στους ανθρώπους πλησιάζει αυτό το άγριο ζώο.

Πρόκειται για δύο στιγμιότυπα με εμφάνιση της μικρής αρκούδας σε μπαλκόνι, στη μία από τις οποίες έχει σηκωθεί όρθιο και φαίνεται να κοιτάζει μέσα από το τζάμι που είναι μπροστά του, ίσως αυτούς που το φωτογραφίζουν.

Το ζώο εκτιμάται ότι είναι περίπου ενός έτους. «Η άγρια φύση του μέλλοντος ή απλά ένα τυχαίο ευχόμαστε περιστατικό», σημειώνεται στην ανάρτηση, που αναφέρει πως τις τελευταίες ημέρες η μικρή αρκούδα περιφέρεται σε κατοικημένη περιοχή, τρέφεται από τα σκουπίδια, ρίχνει τους κάδους και κυκλοφορεί ανάμεσα στα σπίτια, όχι μόνο το βράδυ αλλά και την ημέρα.

«Όσο κι αν αποτελεί ένα όμορφο θέαμα το συμπαθέστατο αρκουδάκι, είναι τόσο λυπηρό που ένα άγριο ζώο, έχει “καταντήσει” φωτογραφική ατραξιόν, συμπληρώνεται στην ανάρτηση.

«Τυχεροί οι άνθρωποι που το είδαν στο μπαλκόνι τους και τους ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες. Ίσως αυτές οι φωτογραφίες να ευαισθητοποιήσουν τους αρμόδιους και να αντιληφθούν ότι όντως πρέπει να απομακρυνθεί το συγκεκριμένο αρκουδάκι. Να μην εξοικειωθεί με την παρουσία του ανθρώπου, αλλά και μην συνηθίσει να περιφέρεται κοντά και μέσα στα σπίτια και τους ανθρώπους», συνεχίζει το κείμενο.

Παράλληλα, η ανάρτηση καλεί όποιον δει τη μικρή αρκούδα να τη διώξει και να μην την ταΐσει. «Μην χαίρεστε που είναι κοντά μας, δεν έχει θέση εδώ, πρέπει να φοβεριστεί, μπας και ξανά επιστρέψει στην άγρια φύση του, δύσκολο, αλλά αυτό πρέπει να γίνει. Ας ασχοληθούν οι ειδικοί παραπάνω κι ας ευχηθούμε ως τότε να μην έχει πάει χαμένο, κρίμα», καταλήγει.

 pronews.gr