Πέμπτη, Ιουνίου 1

Μυοκαρδίτιδες και εμβόλια Covid

Είναι πλέον προφανές πώς τα εμβόλια κατά της Covid 19 έχουν προκαλέσει μίγμα παρενεργειών στα εμβολιασμένα άτομα. Πέρα από την γνωστή “Long Covid” παρενέργεια η οποία εμφανίζει πολλαπλά συμπτώματα που αφορούν περισσότερα του ενός συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού, ένα ισχυρό ποσοστό πολιτών, ιδιαίτερα μάλιστα σε νεαρές ηλικίες, παρουσιάζει μείζονος σημασίας καρδιολογικά προβλήματα. Δηλαδή Περικαρδίτιδες και Μυοκαρδίτιδες. Πολλοί από αυτούς τους meta –Covid ασθενείς εξακολουθούν να παρουσιάζουν παθολογικά συμπτώματα, μήνες ακόμη και μετά την παρέλευση ενός και πλέον έτους από την διάγνωση της ασθένειας. Δυστυχώς έχουν αναφερθεί και περιστατικά όπου νέοι άνθρωποι προσβεβλημένοι από post –vaccine Μυοκαρδίτιδα κατέληξαν.

Μία μελέτη που δημοσιεύεται από την «The Epoch Times» αλλά που στην ουσία η μελέτη αυτή αλιεύθηκε από το διεθνούς κύρους περιοδικό σε θέματα Υγείας, το «Lancet» στην έκδοση του Νοεμβρίου 2022 (Volume 6, ISSUE 11, P788-798, November 2022) αποκαλύπτει κάποια πρώτα αλλά βασικά συμπεράσματα όσον αφορά τις παραπάνω διαπιστώσεις. Στην συνέχεια της ανάρτηση στη «Ζούγκλα» παρατίθεται όλο το άρθρο της «The Epoch Times» αλλά και ένα εκτενές τμήμα της μελέτης του «Lancet» καθώς και ο ψηφιακός σύνδεσμος του ολοκληρωμένου σχετικού άρθρου του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού σε θέματα Υγείας.

«Σύμφωνα με μια νέα μελέτη από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) (Centers for Disease Control and Prevention)*

Η πλειονότητα των νεαρών Αμερικανών που υπέστησαν φλεγμονή της καρδιάς μετά τη λήψη του εμβολίου κατά της COVID-19 παρουσίασε μη φυσιολογικά ευρήματα στη μαγνητική τομογραφία καρδιάς.

Ερευνητές του CDC (παρακολούθησαν νέους που παρουσίασαν μυοκαρδίτιδα μετά τη λήψη των εμβολίων COVID-19 της Pfizer ή της Moderna και τα αποτελέσματα αναφέρθηκαν στο The Lancet *. Το 47% των 836 ασθενών ηλικίας 12 έως 29 ετών εμφάνισαν μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό τουλάχιστον 90 ημέρες πριν από τη συμπλήρωση της έρευνας. Η μυοκαρδίτιδα για κάθε ασθενή αναφέρθηκε στο σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων συμβάντων εμβολίων. Οι ασθενείς που συμπλήρωσαν οι ίδιοι την έρευνα αποκλείστηκαν.

Περίπου το 81% των συμπεριληφθέντων ασθενών θεωρήθηκε από τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης ότι είχε αναρρώσει πλήρως ή «πιθανώς πλήρως» από τη μυοκαρδίτιδα. Ωστόσο, σχεδόν οι μισοί από τους ασθενείς συνέχισαν να αναφέρουν συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένου του θωρακικού πόνου. Και μεταξύ των 151 ασθενών το 54% είχε κάποιο μη φυσιολογικό εύρημα στην μαγνητική τομογραφία καρδιάς, όπως πρήξιμο και ουλές.

Σε ορισμένους από τους ασθενείς, η αρχική καρδιακή απεικόνιση ήταν φυσιολογική, αλλά μετά από αρκετούς μήνες ήταν παθολογική, γεγονός που μπορεί να υποδηλώνει ότι η κατάσταση επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Ο Ίαν Κράκαλικ, ερευνητής του CDC και επικεφαλής συγγραφέας, δεν απάντησε σε ερωτήσεις που εστάλησαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τέλος φόρμας

Ο Δρ. Ανίς Κόκα, καρδιολόγος στην Πενσυλβάνια, δήλωσε στο Substack ότι πολλές από τις ανωμαλίες που εντοπίστηκαν στις μαγνητικές τομογραφίες είναι πολύ πιθανό να σχετίζονται με μυοκαρδίτιδα.

Το CDC δήλωσε ότι τα τρέχοντα στοιχεία παρουσιάζουν μια αιτιώδη σχέση μεταξύ των εμβολίων mRNA και των δύο τύπων φλεγμονής της καρδιάς, της μυοκαρδίτιδας και της περικαρδίτιδας.

«Αυτές είναι πολύ πιθανό να είναι πραγματικές ουλές. Το έγκυρο, ανοιχτό ερώτημα είναι τι σημαίνουν αυτές οι ουλές μακροπρόθεσμα. Και η καλύτερη απάντηση είναι ότι δεν ξέρουμε», δήλωσε ο Κόκα.

Οι αναφορές στο VAERS δείχνουν ότι οι νέοι άνθρωποι, ιδίως οι νεαροί άνδρες, διατρέχουν υψηλότερο του αναμενόμενου κίνδυνο από φλεγμονή της καρδιάς μετά τη λήψη των εμβολίων της Pfizer ή της Moderna. Το υψηλότερο αναφερόμενο ποσοστό είναι 78,7 ανά εκατομμύριο δεύτερες δόσεις που χορηγήθηκαν, για άνδρες ηλικίας μεταξύ 16 και 17 ετών όπως ανέφερε το CDC νωρίτερα τον Σεπτέμβριο. Ορισμένες αναλύσεις κινδύνου-οφέλους κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι κίνδυνοι για τους υγιείς νέους από τις ενέσεις υπερτερούν των οφελών.

Οι ερευνητές της νέας μελέτης έγραψαν: «Παρά την υψηλότερη από την αναμενόμενη συχνότητα εμφάνισης μυοκαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό με COVID-19, τα οφέλη των εμβολίων mRNA COVID-19 έχουν αποδειχθεί ότι υπερκαλύπτουν τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας». Επικαλέστηκαν ένα έγγραφο του CDC από τον Ιούλιο του 2021 και ένα έγγραφο του CDC από τον Απρίλιο.

Ο Δρ. Πίτερ ΜακΚάλοου, καρδιολόγος στο Τέξας, δήλωσε στο Twitter ότι ο κίνδυνος παρενεργειών για τα νεαρά άτομα είναι ένας «ισχυρός λόγος» για να αρνηθούν να εμβολιαστούν, καθώς τόνισε τα αποτελέσματα από τη νέα μελέτη. Ο ΜακΚάλοου δήλωσε ότι έχει δει νέους στο ιατρείο του με παθολογικά ευρήματα περισσότερο από ένα χρόνο μετά τον εμβολιασμό.

 

**Τι ακριβώς αναφέρει το παγκοσμίου κύρους περιοδικό «The Lancet»:

Μεταξύ 24 Αυγούστου 2021 και 12 Ιανουαρίου 2022, συλλέξαμε δεδομένα για 519 (62%)άτομα από ένα δείγμα 836 επιλέξιμων ασθενών που διαγνώστηκαν με μυοκαρδίτιδα και βρίσκονταν τουλάχιστον επί 90 ημέρες σε στάδιο αποθεραπείας μετά την διάγνωση της ασθένειας :

Η διάμεση ηλικία των ασθενών ήταν τα 17 έτη (IQR 15–22). 457 (88%) ασθενείς ήταν άνδρες και 61 (12%) γυναίκες. 320 (81%) από 393 ασθενείς με αξιολόγηση παρόχου υγειονομικής περίθαλψης θεωρήθηκαν αναρρωμένοι από μυοκαρδίτιδα, αν και στην τελευταία παρακολούθηση του παρόχου υγειονομικής περίθαλψης, 104 (26%) από 393 ασθενείς ακολουθούσαν καθημερινά φαρμακευτική αγωγή που σχετίζεται με μυοκαρδίτιδα. Από 249 άτομα που ολοκλήρωσαν το τμήμα της ποιότητας ζωής της έρευνας ασθενών, τέσσερα (2%) ανέφεραν προβλήματα με την αυτό-φροντίδα, 13 (5%) με κινητικότητα, 49 (20%) με την εκτέλεση συνήθων δραστηριοτήτων, 74 (30 %) με πόνο και 114 (46%) με κατάθλιψη. Η μέση σταθμισμένη μέτρηση ποιότητας ζωής (0,91 [SD 0,13]) ήταν παρόμοια με την τιμή πληθυσμού των ΗΠΑ πριν από την πανδημία (0,92 [0,13]) και σημαντικά υψηλότερη από μια τιμή πληθυσμού στις ΗΠΑ πρώιμης πανδημίας ( 0,75 [0,28], ρ<0,0001). Οι περισσότεροι ασθενείς είχαν βελτιώσεις στον καρδιακό διαγνωστικό δείκτη και τα δεδομένα δοκιμών κατά την παρακολούθηση, συμπεριλαμβανομένων των φυσιολογικών ή των συγκεντρώσεων τροπονίνης που ήταν πίσω στην αρχική τιμή (181 [91%] από 200 ασθενείς με διαθέσιμα δεδομένα), ηχοκαρδιογραφήματα (262 [94%] από 279 ασθενείς ), ηλεκτροκαρδιογραφήματα (240 [77%] από 311 ασθενείς), τεστ άσκησης άγχους (94 [90%] από 104 ασθενείς) και παρακολούθηση περιπατητικού ρυθμού (86 [90%] από 96 ασθενείς). Μια ανωμαλία σημειώθηκε μεταξύ 81 (54%) από 151 ασθενείς με παρακολούθηση καρδιακής μαγνητικής τομογραφίας. Ωστόσο, οι ενδείξεις μυοκαρδίτιδας που υποδηλώθηκαν από την παρουσία τόσο όψιμης ενίσχυσης του γαδολινίου (χημικό στοιχείο – μέταλλο) όσο και του οιδήματος στην καρδιακή μαγνητική τομογραφία ήταν ασυνήθιστες (20 [13%] από 151 ασθενείς). Κατά την παρακολούθηση, οι περισσότεροι ασθενείς έλαβαν άδεια για όλη τη φυσική δραστηριότητα (268 [68%] από 393 ασθενείς)».

Όλα τα παραπάνω στοιχεία είναι βεβαίως τεχνικής – ερευνητικής φύσης και μάλλον ακατάληπτα για τον μέσο αναγνώστη. Ωστόσο ας ρίξουμε μία ματιά στο επιστημονικό συμπέρασμα της δημοσίευσης :

 

Ερμηνεία

«Μετά από τουλάχιστον 90 ημέρες από την έναρξη της μυοκαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό με mRNA για τον COVID-19, τα περισσότερα άτομα στην ομάδα έρευνας (δείγμα) μας θεωρήθηκαν αναρρωμένα από τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και τα μέτρα ποιότητας ζωής ήταν συγκρίσιμα με εκείνα σε πληθυσμούς προ πανδημίας και πρώιμης πανδημίας σε παρόμοιες ηλικίες. Αυτά τα ευρήματα ενδέχεται να μην είναι γενικεύσιμα δεδομένου του μικρού μεγέθους δείγματος και απαιτείται περαιτέρω παρακολούθηση για την υποομάδα ασθενών με άτυπα αποτελέσματα δοκιμών ή που δεν θεωρούνται ότι έχουν αναρρώσει.»

Διαβάστε όλη την δημοσίευση του περιοδικού Lancet στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.thelancet.com/journals/lanchi/article/PIIS2352-4642(22)00244-9/fulltext

 

Επίλογος

Τώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κηρύξει παύση συναγερμού και που τα κράτη έχουν αναγγείλει την λήξη των μέτρων κατά του Covid 19, έφθασε προφανώς η στιγμή να ειπωθούν ορισμένα ερωτήματα. Τι έχουν να πουν οι απανταχού ζηλωτές του εμβολιασμού κατά του Covid όταν οι κυλιόμενες έρευνες σε post –covid περιστατικά διαπιστώνουν παρενέργειες μακροχρόνιου χαρακτήρα;

Πώς απαντούν εκείνοι που από τηλεοράσεως και με στεντόρεια φωνή αδέκαστου πολυμαθούς παρότρυναν ακόμη και τους νέους ανθρώπους να εμβολιαστούν, έτσι άκριτα; Τι θα απαντήσουν σε αυτούς τους νεαρούς ασθενείς οι οποίοι παρουσιάζουν πλέον παθολογικά ευρήματα που πιστοποιούν καρδιολογική νόσο, μήνες μετά την θεωρητικά πάντα , αποθεραπεία τους; Τι έχουν να προσθέσουν στο ψευδεπίγραφο επιστημονικό οπλοστάσιο τους, οι δήθεν ειδικοί επί του Long –Covid συνδρόμου το οποίο βασανίζει χιλιάδες ασθενείς και κάποιες φορές τους οδηγεί ακόμη και στην αυτοχειρία;

Όσο περνά ο καιρός θα αθροίζονται οι μελέτες και θα προστίθενται τα επιστημονικά συμπεράσματα. Τότε θα αρχίσει και το τσουνάμι των νομικών επιπτώσεων που θα βαρύνουν όσους εκτέθηκαν τα δύσκολα χρόνια της Πανδημίας.

 

** CDC (Centers for Disease Control and Prevention) Κέντρο Παρακολούθησης Λοιμώξεων των ΗΠΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .