Τρίτη, Ιουνίου 6

ΤΟΝ ΛΕΝΕ “Pippa”! ΝΤΥΝΕΤΑΙ ...γυναίκα (το μισό χρόνο) το μεγαλοστέλεχος της Credit Suisse που πήρε τις μοιραίες αποφάσεις

Ο Pips Bunce είναι ο επικεφαλής των διεθνών πωλήσεων της υπο διάσωσης ελβετικής τράπεζας Credit Suisse, αλλά έχει μία ιδιαιτερότητα: Μερικές...

Ο Pips Bunce είναι ο επικεφαλής των διεθνών πωλήσεων της υπο διάσωσης ελβετικής τράπεζας Credit Suisse, αλλά έχει μία ιδιαιτερότητα: Μερικές φορές ξυπνά νομίζοντας ότι είναι… γυναίκα και φωτογραφίζεται για να επιβεβαιώσει το γεγονός.

Μάλιστα ο ίδιος είχε βραβευθεί από την Τράπεζα της Αγγλίας ως “Role Model” της χρονιάς. Πηγαίνει και στην τράπεζα έτσι ντυμένος. Και διαχειρίζεται δισεκατομμύρια!

Όπως τα 56 δισ. ευρώ που έδωσαν από την τσέπη τους οι Ελβετοί φορολογούμενοι για να διασώσουν την Credit Suisse! Κατά τα άλλα οι καταθέσεις των επενδυτών είναι ασφαλείς…

Το πρωί αποφασίζει αν σήμερα θα ζήσει ως άντρας ή ως γυναίκα. Αναλόγως τη διάθεσή του, φοράει το κοστούμι του ή την ξανθιά περούκα του, ένα εντυπωσιακό φόρεμα, καλσόν, τακούνια και παίρνει το δρόμο για το γραφείο, αφού προφανώς φιλήσει και χαιρετήσει τη γυναίκα του και τα παιδιά του.  

Ο λόγος για τον Head of Global Markets της Credit Suisse Philip Bunce ή Pippa Bunce, που το 2018 κέρδισε τον τιμητικό τίτλο για γυναίκες στελέχη, 100 Female Εxecutives of the Year.

Ποιος είναι ο Philip / Pippa Bunce
Το πρώτο non-binary και genderfluid τραπεζικό μεγαλοστέλεχος, αναλαμβάνοντας σημαντικές θέσεις σε κορυφαίους παγκόσμιους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, όχι μόνο παραδέχεται την επιλογή του και την έχει ενσωματώσει πλήρως σε κάθε έκφανση της ζωής του, αλλά έλαβε και βραβείο ως γυναίκα.
 
Το 2018, η Pippa Bunce βραβεύτηκε από τους Financial Times με τον τίτλο 100 Female Executives of the Year, που απονέμεται σε κορυφαίες γυναίκες στελέχη. Περιλαμβάνεται επίσης στη λίστα των Financial Times και των εξαιρετικών στελεχών LGBT και Allly List και συμπεριλήφθηκε στη λίστα Top 10 Inspiring Leaders στα Βρετανικά βραβεία LGBT .

Το 2022, ο Bunce έλαβε το βρετανικό βραβείο Diversity.

«Έχω βαρεθεί να ζω ένα ψέμα»
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει μία συνέντευξη που έδωσε στην οικονομική ιστοσελίδα finews.com ένα χρόνο πριν, όπου εξήγησε την απόφασή του να κυκλοφορεί δημόσια όπως ακριβώς νιώθει.

«Η έκφραση είναι τόσο σημαντική», δήλωσε η Pippa Bunce, τέλεια μακιγιαρισμένη και ντυμένη για την 30λεπτη συνέντευξή της στο zoom.

Από την ηλικία των πέντε ετών, δεν ήθελε να ντύνεται μόνο ως αγόρι. «Ευτυχώς, η οικογένειά μου ήταν δεκτική, το σπίτι ήταν ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίο μπορούσα να δείξω ποια ήμουν και πώς ένιωθα», είπε.

Coming Out στη δουλειά
Στη συνέχεια ήρθε η δουλειά, και το coming out στο τμήμα πληροφορικής μιας τράπεζας ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό: «Είχα βαρεθεί να ζω ένα ψέμα, δεν ήθελα να προσποιούμαι ότι είμαι κάποιος άλλος πια».

Βλέποντας φίλους non-binary και genderfluid να αφαιρούν τη ζωή τους, επειδή δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν σε ένα περιβάλλον όπου δεν ένιωθαν να συμπεριλαμβάνονται ή να γίνονται αποδεκτοί, «με έκανε επίσης να αποφασίσω να διεκδικήσω τα θέλω μου, για να κάνω τα πράγματα καλύτερα», δήλωσε.

Ένα πρόγραμμα της Credit Suisse που ξεκίνησε το 2014 για την προώθηση των LGTB+ και της συμμαχίας μεταξύ των εργαζομένων, την ενθάρρυνε να αποκαλυφθεί στη δουλειά της ως non-binary και genderfluid.

«Αρχικά, σκέφτηκα ότι ήταν κάτι τρομακτικό, μη γνωρίζοντας πώς θα αντιδρούσαν οι άνθρωποι στη νέα μου εμφάνιση και ποιες θα ήταν οι συνέπειες για την καριέρα μου», παραδέχτηκε.

Ενσυναίσθηση και ταπεινότητα

Αντί να εμφανιστεί απλώς μια μέρα στη δουλειά της ντυμένη ως γυναίκα, απευθύνθηκε πρώτα στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού και μαζί σκέφτηκαν ότι ο καλύτερος τρόπος θα ήταν να μιλήσει εκ των προτέρων στους συναδέλφους της για να τους προετοιμάσει.

Αυτό που ακολούθησε «με ξετρέλανε», είπε η ίδια. Αντιμετωπίζοντας τόση υποστήριξη, ενσυναίσθηση και ταπεινότητα από τους συναδέλφους της, αναρωτήθηκε γιατί δεν είχε πάρει το θάρρος νωρίτερα.

Δείχνοντας ευαισθησία, οι άλλοι ανοίχτηκαν δίνοντας στην Bunce την αίσθηση ότι ήταν μία από αυτούς. «Το να είσαι ο αληθινός σου εαυτός στη δουλειά και να γίνεσαι αποδεκτός γι’ αυτό είναι το κλειδί για να κάνεις καλή δουλειά», τόνισε.

Υποστήριξη υψηλού επιπέδου
Αυτή η αίσθηση του ανήκειν είναι μια αξία που η Credit Suisse προσπαθεί να υποστηρίξει στις πολιτικές και τα εκπαιδευτικά της προγράμματα, που αποσκοπούν στην εκπαίδευση των διευθυντών σχετικά με την ηγεσία χωρίς αποκλεισμούς.

Τα προγράμματα κάνουν τους ανθρώπους να κάνουν ένα βήμα πίσω, για να μάθουν πόσο σημαντικό ρόλο έχουν οι πράξεις, η συμπεριφορά και η γλώσσα, λέει η ίδια.

Η Bunce δεν έχει κοιτάξει ούτε μια φορά πίσω, από τότε που πήρε την απόφαση να είναι ανοιχτή στην τράπεζα, η οποία την οδήγησε σε ένα «ταξίδι μεταμόρφωσης και ταπεινότητας», όπως το αποκαλεί, κάτι που εκτιμά ιδιαίτερα, μαζί με την υποστήριξη που έλαβε από τον εργοδότη της, τον οικονομικό διευθυντή της τράπεζας David Mathers, για να γίνει το πρότυπο που είναι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .