Τετάρτη, Ιουνίου 21

Θρίλερ με το εξαφανισμένο υποβρύχιο Titan: Από πού προέρχονται οι θόρυβοι που ακούγονται;

 Πόσος χρόνος απομένει στους χαμένους επιβαίνοντες; Μεγάλος κίνδυνος να βρεθούν και να μην μπορέσουν να απεγκλωβιστούν

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι έρευνες των σωστικών συνεργείων που αναζητούν το υποβρύχιο Titan στα βάθη του Ατλαντικού, στην τοποθεσία του θρυλικού ναυαγίου του Tιτανικού.

 Η αγωνία έχει «χτυπήσει κόκκινο» για τις ζωές των επιβαινόντων. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα καθώς έχουν απομείνει λιγότερες από 30 ώρες μέχρι να εξαντληθεί το οξυγόνο στο υποβρύχιο. Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία είναι ότι, ακόμα και αν εντοπιστούν οι «χαμένοι» επιβαίνοντες, ο απεγκλωβισμός τους θεωρείται μία εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.


Και ενώ το θρίλερ με το εξαφανισμένο υποβρύχιο συνεχίζεται, οι ελπίδες αναπτερώθηκαν πριν μερικές ώρες, με την είδηση ότι καναδικά αεροπλάνα εντόπισαν ήχους κάτω από το νερό. Αρχικά, το περιοδικό Rolling Stones και το CNN επικαλούμενα έγγραφα που
Και ενώ το θρίλερ με το εξαφανισμένο υποβρύχιο συνεχίζεται, οι ελπίδες αναπτερώθηκαν πριν μερικές ώρες, με την είδηση ότι καναδικά αεροπλάνα εντόπισαν ήχους κάτω από το νερό. Αρχικά, το περιοδικό Rolling Stones και το CNN επικαλούμενα έγγραφα που διέρρευσαν από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, ανέφεραν συγκεκριμένα πως ένα καναδικό αεροσκάφος εντόπισε ήχους «σαν χτυπήματα» στην περιοχή έρευνας για το χαμένο υποβρύχιο. Οι ήχοι ήταν επαναλαμβανόμενοι, ανά 30 λεπτά, με το CNN να αναφέρει ότι οι ήχοι συνεχίστηκαν, χωρίς να μπορεί να διευκρινίσει για πόσο χρονικό διάστημα μετά το πρώτο στίγμα. «Καναδικά αεροπλάνα P-8 εντόπισαν θορύβους κάτω από το νερό στη ζώνη έρευνας. Κατά συνέπεια οι επιχειρήσεις με ROV (σ.σ.: τηλεκατευθυνόμενο όχημα) μεταφέρθηκαν για να επιχειρηθεί να διερευνηθεί η προέλευση των θορύβων», ανακοίνωσε μέσω του Twitter η αμερικανική Ακτοφυλακή. Οι έρευνες με ROV «είχαν αρνητικά αποτελέσματα, αλλά συνεχίζονται», πρόσθεσε.

Ποιος κάνει τους θορύβους κάθε 30 λεπτά;

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, μπορεί αυτοί οι ήχοι μπορεί να προέρχονται από το 5μελές πλήρωμα του βαθυσκάφους, το οποίοι ενδεχομένως είναι ζωντανό και πως στέλνει μηνύματα για τον εντοπισμό του. Ίσως, σύμφωνα με την Daily Mail, οι επιβαίνοντες να χτυπούν τα πλαινά του σκάφους. Η αμερικανική ακτοφυλακή με Tweet της επιβεβαίωσε την πληροφορία, κάνοντας λόγους για ήχους που προέρχονταν από τη θάλασσα, χωρίς ωστόσο να αναφέρει την πηγή αυτών των «χτυπημάτων». Εκτός απ’ αυτούς τους θορύβους από χτύπους, «ελήφθησαν επιπλέον ακουστικά σήματα και θα βοηθήσουν να προσανατολιστούν τα μέσα επιφανείας, ενώ διατηρούνται ταυτόχρονα οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες», μετέδωσε από την πλευρά του το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο ένα εσωτερικό έγγραφο της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τους ειδικούς πίσω από τους θορύβους εικάζεται ότι είναι ο έμπειρος πρώην δύτης και απόστρατος αξιωματικός του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού Πολ-Ανρί Ναρζολέ, 77 ετών. Ο άνθρωπος αυτός έχει καταδυθεί πάνω από 100 φορές στο ναυάγιο του Τιτανικού και είναι ο πιο ψύχραιμος από όλους τους επιβαίνοντες στο υποβρύχιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .