Πέμπτη, Ιουνίου 15

Ναυάγιο με μετανάστες στην Πύλο: Φραστικό επεισόδιο και επίθεση από Συριζαίους στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου (vid)


Σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά και εσωκομματικών διαφωνιών έχει μετατραπεί το θέμα με τον φράχτη στον ΈβροΣε ραστικό επεισόδιο και επίθεση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο με τουλάχιστον 78 νεκρούς μετανάστες και φόβους για εκατοντάδες ακόμα οδήγησε την Πολιτική Προστασία στην ενεργοποίηση του σχεδίου διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών.

Η εξέλιξη αυτή έγινε μετά από αίτημα του Λιμενικού Σώματος και με απόφαση που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλης Παπαγεωργίου.

Το επεισόδιο

Έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ της Προέδρου της Δημοκρατίας και αλληλέγγυων, που είχαν συγκεντρωθεί στο λιμάνι της Καλαμάτας, με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, σημειώθηκε κατά της άφιξη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην πόλη.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας έσπευσε στην Καλαμάτα για να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες μετά το πολύνεκρο ναυάγιο.

Οι αλληλέγγυοι υποστήριξαν ότι είναι παράλογο η ΠτΔ να συμφωνεί με το φράχτη στον Έβρο αλλά παράλληλα να στηρίζει τους μετανάστες.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήγε προς το μέρος τους και συνομίλησε μαζί τους.

Ναυάγιο

«Μην νομίζετε ότι αυτός που έχει πιο δυνατή φωνή έχει πάντα δίκιο» τους είπε η κα Σακελλαροπούλου προσπαθώντας να συζητήσει μαζί τους, εις μάτην όπως απεδείχθη ωστόσο.

Ο διάλογος • Πολίτης: «Είμαστε εδώ για τους πρόσφυγες που κάθε μέρα η κυβέρνηση της ΝΔ υπό τη δική σας προεδρία τους κάνει αυτά που τους κάνει, τους σκοτώνει (!) στον φράχτη του Έβρου και ρίχνει τις βάρκες στο Αιγαίο»…
 • ΠτΔ: «Σκεφτείτε, αυτά τα σαπιοκάραβα, που φορτώνουν διακινητές και κάνουν το εμπόριο, πόσες ευθύνες ακόμη υπάρχουν. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα λέτε».
 • Πολίτης: «Κι εσείς τι κάνατε γι’ αυτό;»
 • ΠτΔ: «Θα το λύσουμε εσείς κι εγώ τώρα εδώ;»
 • Πολίτης: «Εσείς ήρθατε εδώ»
 • ΠτΔ: «Ναι γιατί όταν ακούω φωνή έχω μια προσέγγιση δημοκρατική. Δεν μου αρέσει ο μονόλογος, σας ακούω»
 • Πολίτης: «Τη δημοκρατική σας προσέγγιση την είδαμε στον φράχτη που φωτογραφίζεστε και στην τυμβωρυχία και εδώ και αλλού και στα Τέμπη
 • ΠτΔ: Ο φράχτης είναι η προστασία των συνόρων της πατρίδας μου
 • Πολίτης: Την προστασία της πατρίδας την είδαμε με τους 59 νεκρούς
 • ΠτΔ: Κοιτάξτε, είναι παραμονές εκλογών, εγώ δεν κατεβαίνω στις εκλογές, εσείς ναι
 • Πολίτης: Σας παρακαλώ πολύ
 • Πολίτης: Εμείς δεν κατεβαίνουμε σε εκλογές, είναι ντροπή αυτό, ντροπή».


Ακολούθησε το mynews.gr στο Google News για να ενημερώνεσαι άμεσα για όλες τις ειδήσεις και την έκτακτη επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .