Παρασκευή, Ιουλίου 28

Στάχτη και μπούρμπερη έγιναν όλα!--Ανησυχία για το απόθεμα όπλων της 111ΠΜ: Ποια η τύχη των όπλων αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους – Υπάρχουν ακόμη οι πύραυλοι αντιραντάρ;

Τι πυρομαχικά υπήρχαν στην αποθήκη ανατινάχθηκε στη Νέα Αγχίαλο
Ανησυχία για το απόθεμα όπλων της 111ΠΜ: Ποια η τύχη των όπλων αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους – Υπάρχουν ακόμη οι πύραυλοι αντιραντάρ;
Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει η ανατίναξη της αποθήκης πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο, καθώς καταστράφηκε στρατιωτικός εξοπλισμός αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ. 

Δεν έχει γίνει γνωστό ποια ακριβώς αποθήκη έχει καταστραφεί,

καθώς πρόκειται για απόρρητες πληροφορίες, ωστόσο στο σημείο υπήρχαν πολλά όπλα αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους.

Σύμφωνα με το defencenet.gr η αποθήκη πιθανόν εκτός από βόμβες ελεύθερης πτώσης πιθανόν να περιείχε και βλήματα αντιραντάρ βλήματα AGM-88B/HARM, ο οποίος είναι ένας τακτικός πύραυλος αέρος-εδάφους κατά της ραδιενέργειας που έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί ηλεκτρονικές μεταδόσεις που προέρχονται από συστήματα ραντάρ επιφανείας-αέρος. 

Παράλληλα πιθανότατα περιείχε πυραύλους μεσαίας ακτίνας AIM-120CAMRAAM και πυραύλους μικρής ακτίνας ΑΙΜ/9 Sidewinder.

Ειδικά σε ότι αφορά τους πυραύλους AGM-88B/HARM αν έχουν καταστραφεί οι συγκεκριμένοι πύραυλοι θα είναι ένα σημαντικό κενό για την άμυνα της χώρας μας, καθώς δεν είναι γνωστό εάν υπάρχουν αλλού και σε τι ποσότητες. 

Διαβάστε περισσότερα στο defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .