Πέμπτη, Ιουλίου 13

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΧΤΥΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Άρθρο Νίκου Νικολόπουλου

Οι εξελίξεις σε όλη την Ευρώπη είναι καταιγιστικές. Το πολιτικό σκηνικό βρίσκεται σε μια κινούμενη άμμο, που συνεχώς μετατοπίζεται προς τα δεξιά. Και αυτή είναι μία διαπίστωση, που σηματοδοτεί τεράστιες πολιτικές αλλαγές, οι οποίες θα συνταράξουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Οι πολίτες αναζητούν πλέον αποκούμπι και αναχώματα στα δεξιά, επιθυμώντας έθνη – κράτη, με διακριτές γραμμές, με ιστορικές,

θρησκευτικές και πολιτιστικές σταθερές, που θα σταθεροποιούν τις κολώνες της κοινωνικής συνοχής.

Οι αναταράξεις στη Γαλλία, είναι το προανάκρουσμα των βίαιων εξελίξεων που απειλούν την Ευρώπη και φυσικά και την Ελλάδα.

Τα παραδείγματα σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο είναι χαρακτηριστικά και όσο και αν τα συστημικά ΜΜΕ εθελοτυφλούν, προδιαγράφουν τη σαρωτική επέλαση της δεξιάς πολιτικής αντίληψης.

Στη Σουηδία και τη Φινλανδία, που θεωρούνταν κάποτε ιδιαίτερα φιλελεύθερες – και σοσιαλδημοκρατικές παρατηρείται μια καθαρή  στροφή προς τα δεξιά.

A064449A FF68 4C4B A3D1 723354298B36
Ο Νίκος Νικολόπουλος

Και τώρα έρχεται η δεξιά στις Κάτω Χώρες. μετά τη διάλυση της κυβέρνησης Ρούτε .

Η Ολλανδία ολοταχώς θα ακολουθήσει τον δρόμο που έχουν χαράξει η Σουηδία, η Ιταλία, η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου προελαύνουν τα δεξιά και λαϊκά κόμματα.

Το μεταναστευτικό, η κλιματική, περιβαλλοντική και κοινωνική πολιτική έχουν εξοργίσει τους πολίτες που διαρκώς διολισθαίνει η ζωή τους στην ανασφάλεια και τη φτώχεια .

Το οργανωμένο έγκλημα που σκορπίζει φόβο και θυμό διαπράττεται απόσυμμορίες  που εμπλέκονται συνήθως νέοι μετανάστες.

 Τα ίδια αίτια παρατηρήσαμε να υπάρχουν στο κύμα βίας που τελευταία συγκλόνισε τη Γαλλία. Αυτή η εξέγερση έκανε εκκωφαντικά τα ζητήματα σχετικά με την παράνομη μετανάστευση Αφροασιατών.

 Είναι απορίας άξιον πάντως, γιατί τα ελληνικά κόμματα εξουσίας δεν βάζουν στο δημόσιο διάλογο τα όσα διαδραματίστηκαν στην Γαλλία και δεν είπαν λέξη στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στο Κοινοβούλιο.

Είναι ώρα όλοι να ομολογήσουμε ότι γνωρίζουμε πως πέρα από τις όποιες επικοινωνιακές τακτικές ακολουθήσουν , τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα που ανέδειξαν οι ταραχές έχουν βαθιές ρίζες στη Γαλλία. 

Η μεγάλη δημοκρατική χώρα της Ευρώπης βρέθηκε για ημέρεςβυθισμένη στο χάος. Η χώρα και η δημοκρατία δέχτηκε βίαιη επίθεση .

Οι βίαιες ταραχές, όπως εξηγεί, αποκαλύπτουν μια γενικευμένη απόρριψη του γαλλικού κράτους και των θεσμών, η οποία τροφοδοτείται, εν μέρει, από μια συγκεκριμένη Αριστερά. Ο τραγικός θάνατος του νεαρού Ναχέλ ήταν το πρόσχημα .

Ποια ήταν όμως τα πραγματικά αιτία και πότε επιτέλους θα δοθούν γενναίες απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα που δυστυχως εσκεμμένα και μεθοδευμένα οι βολεμένοι του συστήματος τα σπρώχνουν κάτω αποτο χαλί;

Γιατί έπρεπε πρώτα να τους αφήσουν να μαχαιρώσουν τη Δημοκρατία και μετά να επέμβουν;

Γιατί έπρεπε οι ταραξίες να λεηλατούν καταστήματα που πωλούν τσιγάρα και καπνό, να καταστραφούν περίπου 40 καταστήματα και να πυρποληθούν περισσότερα από 30 σούπερ μάρκετ, για να καταλάβουν οι θιασώτες της παγκοσμιοποίησης πως με τίποτα δεν θέλουν οι μουσουλμάνοι να αποδεχτούν τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και τις αρχές του;

 Η εξέγερση των μουσουλμάνων είναι θέμα χρόνου να έλθει και στην Ελλάδα. 

Οι οδομαχίες και οι άγριες επιθέσεις που εξελίχθηκαν σε εσωτερικό πόλεμο των εποίκων εναντίον των Γάλλων και φέρνουν όλο και πιο κοντά την κατάρρευση του μύθου της πολυπολιτισμικότητας που οι αριστεροδεξιοί νεοταξιτες προωθούν στη πατρίδα μας .

Όπως σε όλη την Ευρώπη, τώρα πια και στην Ελλάδα, οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι δεν χρειαζόμαστε τον πολιτισμικό εμπλουτισμό των Αφροασιατικών ορδών και ότι η “διαφορετικότητα δεν είναι η δύναμη μας” όπως μας λένε οι ντόπιοι  εθνομηδενιστές

Οι πατριώτες ανεξαρτήτως κόμματος  με ακόμα πιο δυνατή φωνή διαλαλούν πως «η ασυνέχεια του Έθνους και η πολυπολιτισμική περηφάνια» είναι οι κερκόπορτες για να ξεχάσουν οι λαοί ποιοι είναι και από πού έρχονται.

 

Ο στόχος της εγκατάστασης πλέον του 1.000.000 μουσουλμάνων μεταναστών στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, πρέπει να μας αφυπνίσουν προκειμένου να μην βιώσουμε μια πιο οδυνηρή περιπέτεια από εκείνη της Γαλλίας λόγω της Τουρκίας που θα την κάνει περισσότερη καταστροφική .

  Μην ξεχνάμε την τοποθέτηση  του Ερντογάν για την αναταραχή στη Γαλλία: 

1.Εμφανίζεται προστάτης των μουσουλμάνων και των κατατρεγμένων! 

2.Υπονομεύει την Γαλλία που είναι μια ανταγωνιστική δύναμη στη Μεσόγειο και Β. Αφρική. 

3.Εγκαλεί την Ελλάδα για το ναυάγιο στην Πύλο.

Οι Χριστιανοδημοκράτες μαζί με τις δυνάμεις του πατριωτικού τόξου θα ασκήσουμε ακόμα μεγαλύτερη πίεση στη κυβέρνηση Μητσοτάκη ώστε να πάψει η πολιτική ενδοτικότητα και ανοχή:«Χαρίζουμε ιθαγένεια και υπηκοότητα σε αλλοδαπούς» προκειμένου να μην ζήσουμε την επανάληψη των επεισοδίων της Γαλλίας στην Ελλάδα .

Δεν θα μείνουμε σιωπηλά απαθείς επιτρέποντας στον Ερντογάν να παίζει αχρεία, σοβινιστικά, απάνθρωπα εναντίον μας και εναντίον της ανθρωπότητας και δεν πρέπει να τον αφήνουμε να εξυπηρετεί και μερικές φορές να ικανοποιεί την ονείρωξή του να γίνει η Τουρκία  νεοθωμανιστάν

Προφανώς η αφομοίωση δεν πετυχαίνει, όταν δεν “ξεδοντιάζεται” ο σκοταδιστικός φανατισμός του Ισλάμ και το προαιώνιο κόμπλεξ κατά του γηγενούς πολιτισμού.

Είναι καιρός οι πολιτικοί αρχηγοί του νέου κύματος να ακούσουν με προσοχή όσα διακηρύσσει και καλεί τους Μουσουλμάνους να πράξουν, ο  Ιμάμης σε κάθε πόλη και χώρα.

Ο Ιμάμης μιλά με αφοπλιστική ειλικρίνεια και λέει αλήθειες που ενοχλούν αλληλέγγυους, ακτιβιστές, αριστερούς και λοιπές συμμορίες της παγκοσμιοποίησης… αλλά που μέχρι σήμερα οι διεφθαρμένες πολιτικές ελίτ δεν δίνουν την πρέπουσα  σημασία.

 Χρόνια τώρα τα έλεγαν ανοικτά χωρίς δισταγμό. 

Όλοι το γνωρίζαμε. Η Γαλλική δεν το γνώριζε ώστε να είναι έτοιμη για τις επιθέσεις ;

Ανησυχεί η κοινωνία διότι βλέπει τα αποτελέσματα της αναποτελεσματικής πολιτικής των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων έναντι του μεταναστευτικού …

Διαπιστώνουν τώρα  αρκετοί ότι η μη ένταξη των μεταναστών στις δυτικές κοινωνίες οφείλεται και στους  παράγοντες που συνδέονται με την άρνηση ένταξης των μεταναστών στις κοινωνικές δομές, την απόρριψη του δυτικού τρόπου ζωής, τα διαφορετικά οικογενειακά σχήματα και γενικά τις εθνο-πολιτισμικές καταβολές. 

 Η ανησυχία μήπως παρόμοια επεισόδια συμβούν και στην Ελλάδα  γίνεται ακόμα μεγαλύτερη από γεγονότα όπως το εξής που κατεγράφη τον Ιούνιο του 2020:

Η φίλη της συζύγου του Πρωθυπουργού, κ.Βίβιαν Ευθυμιοπούλουκαι σύμβουλος επικοινωνίας της Ν.Δ. έγραψε σε ανάρτησή της:

«Την σιχαίνομαι αυτή τη χώρα. 

Όχι τώρα. 

Πάντα. 

Από το 1993 και μετά ζώ σε κατάσταση ναυτίας από την υποκρισία, τη θρησκοληψία και τον συντηρητισμό. 

Θέλω να καταστραφούν τα πάντα. 

Να πέσουν οι τρούλοι από τις 10.000 εκκλησίες της επικράτειας να μας πλακώσουν. 

Να γλυτώσει ο πλανήτης από έναν άχρηστο λαό. 

Τέλος»…

Η κυρία αυτή έκανε και σεμινάρια επικοινωνίας σε μέλη της ΟΝΝΕΔ και θα φρίξει κανείς με όσα αντεθνικά και αντιχριστιανικά λέει, 

Όπως: «Μισώ τα Έθνη και τις Πατρίδες». Αλλά και κάτι από τον 18ο αιώνα που λέει πως «οι άνθρωποι δεν πρόκειται να ελευθερωθούν προτού στραγγαλιστεί και ο τελευταίος Βασιλιάς με τα έντερα του τελευταίου παπά», ακόμη και να καταστραφούν όλες οι εκκλησίες της χώρας, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τους Έλληνες «άχρηστο λαό»!

Στη Γαλλία τώρα που η οργή κατέληξε σε επιθέσεις εναντίον συμβόλων του κράτους, εκτεταμένους εμπρησμούς και νυχτερινές λεηλασίες, τώρα  ο υπουργός Εσωτερικών του κεντρώου Μακρόν βγήκε και δήλωσε ότι αποδείχθηκε ότι είχε δίκιο που έβγαλε 45.000 αστυνομικούς στους δρόμους τις τελευταίες νύχτες – και πρόσθεσε όμως ότι η αστυνομία «δεν μπορεί να εκπαιδεύσει τα παιδιά στη θέση των γονέων τους».

 Εμείς πιστεύουμε ότι μπορεί και έχει υποχρέωση να το κάνει υποχρεωτικά το κράτος μέσω της ΠΑΙΔΕΙΑΣ και είμαστε βέβαιοι ότι και ο ίδιος ο Πρόεδρος Μακρόν γνωρίζει πως πέρα από τις όποιες επικοινωνιακές τακτικές, τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα που ανέδειξαν οι ταραχές έχουν βαθιές ρίζες στη Γαλλία. 

«Γνωρίζουμε επίσης πάρα πολύ καλά ότι αυτή η βία τιμωρεί πρώτα απ’ όλα τα παιδιά, τους ανθρώπους και τις οικογένειες των γειτονιών μας και όλους τους κατοίκους της πόλης μας», δήλωσε ο δήμαρχος της Ναντέρ Πατρίκ Ζαρρί.

Εμείς τι κάνουμε ζητάμε 20 χιλ ευρώ από την ΕΕ και κλείνουμε τα μάτια;

Δυστυχώς, αν συνεχίσουμε έτσι, θα τα βρούμε μπροστά μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .