Τετάρτη, Ιουλίου 19

Δισεκατομμύρια επί δισεκατομμυρίων ξοδεύονται και ακόμα πολίτες σβήνουν φωτιές με κουβάδες, μπουκαλάκια και μπετονιέρες!

Ελλάδα εν έτη 2023 μ.χ.-Όλοι οι πολιτικοί ένοχοι!

Βίντεο με πυροσβέστη να σβήνει με μπουκαλάκι νερό - Πάνω από 10 δισ. έχουν ξοδευτεί τα τελευταία 10 χρόνια για πυρόσβεση

Δισεκατομμύρια επί δισεκατομμυρίων ξοδεύονται και ακόμα πολίτες σβήνουν φωτιές με κουβάδες, μπουκαλάκια και μπετονιέρες!

Δραματική είναι η κατάσταση στα μέτωπα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, με τους πολίτες να νιώθουν αβοήθητοι στην προσπάθεια που κάνουν για να σώσουν τις περιουσίες τους. 

«Δραματική είναι η κατάσταση. Ήρθαμε να βοηθήσουμε αυτά τα δύο σπίτια, στο ένα από τα δύο υπάρχει ένα ανάπηρο παιδί, κατάκοιτο, το οποίο το μεταφέραμε, αλλά δεν βλέπω καμία κίνηση από κανένα πυροσβεστικό. Η φωτιά ήταν εδώ, τα πυροσβεστικά

φύγανε, ελικόπτερα περνάνε, αλλά νερό δεν ρίχνουνε. Τι πρέπει να κάνουμε; Νερό δεν έχει η περιοχή. Γίνονται αγώνες εδώ και 40 χρόνια για να έχει νερό η περιοχή μας, τίποτα. Κανείς δεν ενδιαφέρεται» κατήγγειλε αγανακτισμένος κάτοικος του Λουτρακίου.

«Αν δεν βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο καήκαμε» δήλωσε άλλος κάτοικος της περιοχής, κυριολεκτικά με τη λεκάνη στα χέρια. Ερωτηθείς αν είδε πυροσβεστικό απάντησε: «Ένα είδα κι αυτό έφυγε» είπε.

Στη Μαγούλα της Αττικής επιστρατεύτηκαν μπετονιέρες ιδιωτών για να σωθούν τα σπίτια των ανθρώπων καθώς μέχρι κάποια ώρα δεν υπήρχε ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα στην περιοχή (σύνορα Μάνδρας-Μαγούλας).

Οι πολίτες προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν με τα μέσα που διαθέτουν καθώς οι φλόγες είναι 100 μέτρα από τις αυλές των σπιτιών τους.

Τέλος, το γύρο του διαδικτύου κάνουν τα πλάνα ενός πυροσβέστη που μάχεται στη φωτιά του Λουτρακίου και συγκεκριμένα στον Άγιο Χαράλαμπο και ο οποίος κρατά ένα μπουκάλι με νερό και με τα πόδια του πατά πάνω στα σημεία που ακόμη σιγοκαίνε μικροεστίες φωτιάς, ώστε να αποφευχθούν αναζωπυρώσεις.

Εικόνες που έρχονται την ώρα που όλες οι κυβερνήσεις έχουν δώσει πολλά δισεκατομμύρια για τη μέσα πυρόσβεσης. Υπολογίζεται ότι μόνο την τελευταία δεκαετία και εν μέσω οικονομικής διατάραξης της χώρας έχουν ξοδευτεί πάνω από 10 δισ. ευρώ για μέσα πυρόσβεσης. 

 pronews.gr στο Instagram

Η Ελλάδα όντως διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους μηχανισμούς πυρόσβεσης στον κόσμο (17.900 πυροσβέστες + 4.000 έκτακτους, σύνολο 24.000 προσωπικό και 3.700 πυροσβεστικά οχήματα και 89 εναέρια) με ετήσιο κόστος 1,5 δισ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .