Η Νέα Δημοκρατία μετά και τα αποτελέσματα των δεύτερων εκλογών προέκυψε ως η αδιαμφισβήτητη πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας και ταυτόχρονα κέρδισε την σχεδόν ολοκληρωτική κατάρρευση της αντιπολίτευσης.

Ως αντιπολίτευση δεν εννοείται μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το δεύτερο σε εκλογική δύναμη κόμμα, αλλά και το ΠΑΣΟΚ που είναι το τρίτο σε εκλογική δύναμη κόμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανές πως τουλάχιστον στην παρούσα πολιτική συγκυρία είναι πιο πιθανό να πέσει κι άλλο στα ποσοστά του παρά να ανέβει.

Τώρα όμως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στρατηγικά σκεπτόμενη έχει επικεντρωθεί και στην πολιτική αποσύνθεση του τρίτου κόμματος, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ.

Το πως οι πλαιοί υπουργοί και παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, έχουν ενταχθεί σε αυτή την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι γνωστό και το έχουμε αναλύσει πολλές φορές.

Όμως πλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντλεί και τα βασικά στελέχη των υπουργείων από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Δηλαδή διορίζει ως γενικούς γραμματείς ανώτερα «πράσινα» στελέχη.

Όπως έγινε χθες, συγκεκριμένα στην περίπτωση της Ζέφης Δημαδάμα, η οποία την Πέμπτη το πρωί ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας βρέθηκε Γενικός Γραμματέας σε υπουργείο της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Στην περίπτωση μάλιστα αυτή, αξίζει να σημειωθεί ότι η Ζέφη Δημαδάμα χαρακτήριζε ως αναπληρώτρια εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επί Φώφης Γεννηματά τον Κ.Μητσοτάκη ως «Μαξίμου Α.Ε.», δεν κατέβηκε ως υποψήφια στις πρόσφατες εκλογές και ασκούσε μέχρι και προ μηνός σκληρή κριτική στην ΝΔ.

Πλέον στην πολιτική συμβαίνουν πρωτόγνωρα πράγματα. Δεν υπάρχουν ιδεολογικές γραμμές, οποιοσδήποτε μπορεί να βρεθεί στον οποιοδήποτε πολιτικό χώρο, και οι πολιτικές «μεταγραφές» έχουν αποκτήσει κυριολεκτικά ποδοσφαιρικούς όρους.

Άσχετα με όλα αυτά, αυτό που προκύπτει είναι πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μεθοδικότητα και σχέδιο λεηλατεί τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Τουλάχιστον το λεγόμενο «εκσυγχρονιστικό»-μετασημτικό μέρος του.

Αν κάποιος τα δει όλα αυτά με στρατηγικό βλέμμα θα καταλάβει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αρκείται στη μεγάλη του νίκη στις 25 Ιουνίου, αλλά σκέφτεται και πως στο μέλλον θα διατηρήσει τα «σκήπτρα».

Είναι σαφές πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ανησυχεί, καθώς θα χρειαστεί πολλά χρόνια για να συνέλθει και εάν συνέλθει.

Αυτό που τον απασχολεί για το μέλλον είναι πως θα μπορέσει να έχει μόνιμη πρόσβαση στους ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς οι οποίοι πρόσκεινται στον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Και αυτό γιατί γνωρίζει πως έχει χάσει οριστικά κάθε επαφή και πρόσβαση στους ψηφοφόρους της Δεξιάς.

Άλλωστε πιστεύει πως δεν τους έχει ανάγκη γιατί το Κέντρο δίνει τις μεγάλες πολιτικές νίκες.

Ένα ΠΑΣΟΚ εύκολα λεηλατήσιμο είναι κάτι που πολιτικά βολεύει την σημερινή Νέα Δημοκρατία με την σημερινή της μορφή.

Πλέον ακόμα και oι πιο καλόπιστοι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας έχουν κατανοήσει πως αυτοί ψηφίζουν η Ν.Δ. βγαίνει πρώτη αλλά το ΠΑΣΟΚ κυβερνάει.

Ο σκληρός πυρήνας των ψηφοφόρων της Ν.Δ. είναι ακόμα Δεξιοί και ήθελαν να πιστεύουν μέχρι και πρόσφατα ότι το κόμμα αποτελείται από Δεξιούς και ότι οι ίδιοι ψήφιζαν μία δεξιά παράταξη.

 pronews.gr στο Instagram