Τετάρτη, Ιουλίου 19

ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ – ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΙ, ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ: Η ΕΝΩΣΗ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΛΙΓΩΝ ΔΕΚΑΔΩΝ ΕΥΡΩ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ! ΒΑΖΟΥΝ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΜΕ ΕΛΙΚΕΣ ΣΕ ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ!

ΕΛΙΚΕΣ

Ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην βουλευτής και Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Τζουμάκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τις φωτιές που καίνε σε ΑττικήΒοιωτία και Κορινθία, μίλησε ξεκάθαρα για εμπρησμούς που στοχεύουν στην αλλαγή της χρήσης γης, κάνοντας λόγο για «διπλό έργο» και φέρνοντας παράδειγμα τον Καναδά.

Είπε μεταξύ άλλων:

«Ούτε 10% των πυρκαγιών δεν είναι από αμέλεια. Είναι οργανωμένες οι πυρπολήσεις που στοχεύουν σε περιοχές που έχουν ενδιαφέρον να αλλάξει χρήση η γης. Εμπρησμοί στα περιαστικά δάση στην πόλη και στα νησιά … Δάσος και δασική έκταση δεν επιτρέπεται αλλαγή χρήσης γης … Είδατε στον Καναδά τις πυρκαγιές; Ε πρέπει να κάνουν φωτοβολταϊκά, ξέρω τι σας λέω. Εκατομμύρια εκτάρια. Είδατε στην Καλιφόρνια; Ομοίως. Γιατί στα Δερβενοχώρια; Εκεί δεν είναι τόσο πολύ για τα οικόπεδα. Είναι γιατί θέλουν να κάνουν ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά. Είναι διπλό το έργο, αλλαγή χρήσης γης, οικόπεδα, ξενοδοχεία και η νέα υπόθεση της ενέργειας. Πυρπολούν περιοχές».

Η ΕΛΕΤΑΕΝ απαντά στον Τζουμάκα: Καμία συσχέτιση πυρκαγιών και ανεμογεννητριών.

Για «ανυπόστατες θεωρίες συνωμοσίας» και «αισχρά υπονοούμενα», που προσπαθούν «συκοφαντικά να συσχετίσουν τις πυρκαγιές με τις ανεμογεννήτριες» κάνει λόγο σε σημερινή ανακοίνωση η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) με αφορμή σχετικές αναφορές.

Νωρίτερα, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Τζουμάκας, είχε υποστηρίξει ότι οι συντριπτική πλειοψηφία των πυρκαγιών είναι εμπρησμοί που στοχεύουν στην αλλαγή της χρήσης της γης, « … γιατί θέλουν να κάνουν ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά. Είναι διπλό το έργο, αλλαγή χρήσης γης, οικόπεδα, ξενοδοχεία και η νέα υπόθεση της ενέργειας. Πυρπολούν περιοχές».

Η ΕΛΕΤΑΕΝ απαντώντας ανέφερε μεταξύ άλλων:

1. Ανεμογεννήτριες, όπως και πολλά άλλα είδη εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων, επιτρέπεται νομίμως να εγκαθίστανται σε δασικές εκτάσεις με όρους προστασίας του περιβάλλοντος. Επομένως δεν υπάρχει κανένα κίνητρο πυρκαγιάς ή «αποχαρακτηρισμού» της δασικής έκτασης όπως φαντάζονται μερικοί.

2. Αντιθέτως, η καταστροφή μιας δασικής έκτασης από πυρκαγιά ή άλλη αιτία δυσκολεύει, και δεν διευκολύνει, την αδειοδότηση της εγκατάστασης ανεμογεννητριών. Η καμένη έκταση κηρύσσεται αυτόματα αναδασωτέα και η υπό αδειοδότηση εγκατάσταση υποχρεούται σε αυξημένες μελέτες, μέτρα και δράσεις προστασίας, παράλληλα με τα έργα αναδάσωσης και αποκατάστασης που, ούτως ή άλλως, υποχρεούται να εκτελέσει.

3. Η περίπτωση της Καρυστίας όπου υπάρχει ικανή συγκέντρωση εγκατεστημένων και υπό αδειοδότηση ανεμογεννητριών, είναι χαρακτηριστική: όλες οι εστίες των δασικών πυρκαγιών τα τελευταία 20 έτη, είναι έξω από περιοχές ανεμογεννητριών. Και εκεί, όπως και σε όλη την Ελλάδα, δεν υπάρχει καμία συσχέτιση ανεμογεννητριών και πυρκαγιών.

ΕΛΕΤΑΕΝ – Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας
1. Ανεμογεννήτριες, όπως και πολλά άλλα είδη εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων, επιτρέπεται νομίμως να εγκαθίστανται σε δασικές εκτάσεις με όρους προστασίας του περιβάλλοντος.
Αυτή είναι η επίσημη θέση τους …
ποιοι είναι οι όροι προστασίας του περιβάλλοντος;
μια περιβαλλοντική μελέτη που βγάζει ένας φουκαράς με το χαρτζιλίκι του.
τι κερδίζουν… εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο μια χούφτα επιχειρήσεις παραγωγής ενέργειας
Αυτά και έχουμε συνέχεια για τους μύθους με ανεμιστηράκια

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%91%ce%9c%ce%95%ce%a3%ce%97-%ce%a3%ce%a7%ce%95%ce%a3%ce%97-%ce%a0%ce%a5%ce%a1%ce%9a%ce%91%ce%93%ce%99%ce%a9%ce%9d-%ce%9a%ce%91%ce%99-%ce%95%ce%93%ce%9a%ce%91%ce%a4%ce%91%ce%a3%ce%a4%ce%91%ce%a3/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .